Honvéd: Hemingway 3 milliárd forintért adná el a klubot

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2018.09.24. 10:53
George F. Hemingway szerint hamarosan eredményt hirdetnek az Új Bozsik Stadion építésére kiírt pályázaton, a 2020–2021-es bajnokságot pedig már az új arénában kezdheti meg a Budapest Honvéd labdarúgócsapata.

Az élvonalbeli fővárosi futballklub tulajdonosa a Digi Sport hétfői Reggeli Start című adásában elmondta, hogy legkésőbb néhány héten belül kiderül, melyik cég építheti az Új Bozsik Stadiont, és a szombaton egész napos programmal elbúcsúztatott régi létesítmény bontásával még az idén elkezdődhetnek a munkálatok. Hemingway közölte, hogy az új aréna 8200 néző befogadására lesz alkalmas, s 2020 második felére már biztosan birtokba veheti a Budapest Honvéd. Az építkezés állami forrásból valósul meg, az üzletember tájékoztatása alapján a Bp. Honvédnak csupán a költségvetésben eredetileg nem szerepelt tételek, például gépek, traktorok beszerzéséhez kell 30 százalékos önrész biztosításával hozzájárulnia.

A klubtulajdonos beszélt még arról is, hogy David N'Gog és Hidi Patrik érkezésével már összeállt az NB I-ben jelenleg a második helyen álló együttes kerete, és további játékosokat nem kívánnak igazolni. Az interjúból kiderült az is, hogy még szeptemberben átadják a Bp. Honvéd új utánpótlásközpontját, valamint az, hogy az üzletember – bár szárnyra keltek ilyen hírek – még nem értékesítette az általa 10 millió euróra becsült értékű klubot, de nem zárta ki, hogy megfelelő ajánlat érkezése esetén ezt a jövőben megteszi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik