Böde: Ennyit számít, hogy ebben az évben elkerültek a sérülések

Vágólapra másolva!
2018.03.12. 08:35
null
Jár a taps Böde Dánielnek, az újonc elleni győztes hazai bajnokin ugyanis megmutatta, hogy milyen egy vérbeli támadó, hiányérzete kizárólag a kihagyott tizenegyese miatt lehet (Fotók: Koncz György)
Pályafutása ötödik mesterhármasát szerezte a Balmazújváros ellen a Ferencváros csatára, aki nagyszerű formában játszik a tavasszal.

– Eltette emlékbe a meccslabdát?
– Eszembe sem jutott – felelte lapunknak Böde Dániel, a Ferencváros harmincegy esztendős csatára, aki mesterhármast szerzett a Balmazújváros elleni 5–0-ra megnyert bajnokin. – Magyarországon ennek nincs akkora hagyománya, mint külföldön, a korábbi emlékezetes meccseim után sem tettem el a mezt, a labdát vagy a cipőt.

– Azt tudja, hogy a szombati meccs előtt mikor szerzett legutóbb mesterhármast?
– Kecskeméten, még kétezertizennégyben, amikor három egyre nyertünk ott a Fradival.

– Kiváló a memóriája. Azt is tudja, hányszor szerzett egy bajnokin három gólt eddigi karrierje során?
– Nem fordult elő olyan sokszor, hogy nehéz lenne utánaszámolni. A Balmazújváros elleni volt az ötödik, a Fradiban háromszor, a Paksban kétszer jutottam el mesterhármasig. Az előző klubomban a Vasas ellen tripláztam, aztán a Pécs elleni bajnokin éppen Dibusz Dénesnek lőttem hármat. A Ferencvárosban pedig az említett két meccs mellett a Siófok elleni négy kettes győzelemnél voltam ennyire hatékony.

Harmadik tavaszi mérkőzésén hatodik gólját szerezte a válogatott játékos
Harmadik tavaszi mérkőzésén hatodik gólját szerezte a válogatott játékos


– Egy-két koccintás belefért a mesterhármas után?
– Semmiféle ünneplés nem volt. A meccs után hazamentem, aztán vasárnap reggel indultam a regeneráló edzésre. A szombati bajnoki egy volt a sok közül, de ha megnyerjük a bajnoki címet, akkor az ünneplésnél majd bepótolom, ami ezúttal kimaradt.

– Pályafutása első mesternégyese is összejöhetett volna...
– Gondolom, a kihagyott tizenegyesre céloz. Ebbe azért nem érdemes belemenni, mert ha három nullánál belövöm a büntetőt, akkor középkezdés következik, így viszont ment tovább a játék, vagyis a folytatás is másként alakult volna. Az is benne van a pakliban, hogyha belövöm a büntetőt, nem én szerzem az ötödik gólunkat. Így alakult.

– A kihagyott tizenegyes után kétszer is a hálóba talált: a gólöröm közben froclizták a társak?
– Nem kellett őket félteni, de ilyenkor ennyi belefér. Ha kikapunk vagy döntetlen lesz, nyilván másként gondolnék vissza az esetre, sőt, talán akkor is, ha a meccs utolsó percében rontottam volna, és a magabiztos győzelem ellenére ez lett volna az utolsó megmozdulásom. Így viszont, hogy a kihagyott büntető után még két gólt szereztem, nem forgolódtam álmatlanul miatta.

– Három tavaszi bajnokin hatszor volt eredményes. Ilyen teljesítményben bízott, amikor a tavaszi szezon előtt arról beszélt, hogy magasra tette a lécet önmagával szemben?
– Szerencsére eddig tényleg jól ment a játék, de még csak három bajnoki ment le tavasszal. Csak akkor mondhatom, hogy teljesítettem a célomat, ha a hátralévő fordulókban is így futballozom. Nem esnék kétségbe, ha a folytatásban is ilyen ütemben termelném a gólokat, és túlteljesíteném az elvárásaimat.

– A góljai mellett a mezőnyben is hasznosan játszott, többször is két-három vendégvédő gyűrűjében tartotta meg a labdát, vagy passzolta tovább.
– Ennyit számít, hogy ebben az évben elkerültek a sérülések. A felkészülés alatt egyetlen edzést sem hagytam ki, ennek köszönhetően nincsenek erőnléti gondjaim. A meccsek mellett az edzéseken is élvezem a játékot, a különböző gyakorlatoknál is jól teljesítek. Az előző év ebből a szempontból szenvedés volt, elöl és hátul is megsérült a combom, nem tudtam a legjobb formámat nyújtani. Szerencsére most semmi baja a lábamnak, bízom benne, hogy a folytatásban is elkerülnek a sérülések.

Hiába igyekeztek a kiesés elől menekülő balmazújvárosiak, nem tudták megállítani a Ferencváros rutinos csatárát
Hiába igyekeztek a kiesés elől menekülő balmazújvárosiak, nem tudták megállítani a Ferencváros rutinos csatárát


– A végeredmény alapján sima győzelmet arattak szombaton. A pályán is így érezte?
– A Balmazújvárosnak talán csak egy nullás vezetésünknél volt helyzete, ugyanakkor eleinte mi sem sziporkáztunk. Többször eladtuk a labdát, az öt-nyolc méterre álló társhoz sem passzoltunk pontosan, de idővel egyre inkább belelendültünk, és a végére felőröltük az ellenfelet.

– Mi volt a legnagyobb különbség az egy héttel korábbi, kettő egyes vereséggel végződő DVTK elleni meccshez képest?
– A Diósgyőr ellen hiányzott belőlünk az agresszivitás, nem úgy álltunk bele a párharcokba, ahogy kellett volna. Miután megszereztük a vezetést, csak meg akartuk tartani, nem pedig növelni, amire ráfizettünk. A Balmazújváros ellen nem álltunk le, és végig arra törekedtünk, hogy újabb gólokat szerezzünk.

– Mennyi pluszmotivációt ad, hogy Georges Leekens szövetségi kapitány meghívta a magyar válogatott bő keretébe?
– A meghívó mindig megtisztelő. Jólesik, hogy az új kapitány is megadja nekem az esélyt, de egyelőre nem gondolok a két felkészülési meccs-re, most kizárólag a szombati, Puskás Akadémia elleni találkozó jár a fejemben.


LABDARÚGÓ NB I
22. FORDULÓ

Ferencváros–Balmazújváros 5–0(Paintsil 13., Varga R. 45+2. – 11-esből, Böde 55., 64., 94.)
Budapest,Groupama Aréna,6565néző.Vezette:Bognár T.

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 22 14 5 3 49–21 +28 47
2. Videoton FC 21 13 5 3 47–24 +23 44
3. Debreceni VSC 22 9 5 8 35–27 +8 32
4. Újpest FC 22 8 8 6 31–29 +2 32
5. Paksi FC 22 8 7 7 32–32 0 31
6. Diósgyőri VTK 22 8 4 10 36–37 –1 28
7. Budapest Honvéd 21 8 4 9 34–37 –3 28
8. Puskás Akadémia FC 22 6 7 9 27–34 –7 25
9. Vasas FC 22 7 3 12 27–43 –16 24
10. Szombathelyi Haladás 22 7 2 13 23–36 –13 23
11. Balmazújváros 22 5 8 9 26–33 –7 23
12. Mezőkövesd Zsóry FC 22 5 8 9 25–39 –14 23
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik