B. M.
P. K.
2023.02.15 10:52 Frissítve: 2023.02.15 11:03

Átigazolás: a román sajtó továbbra is eladná Edjoumát a Fradinak

Bár Romániában ugyanúgy lezárult a téli átigazolási időszak, mint Magyarországon, a bukaresti sajtó továbbra is kiemelt témaként kezeli az FCSB-ben szereplő Malcom Edjouma ügyét, akit továbbra is „eladnának” a Ferencvárosnak…

A gsp.ro-nál ismét téma, hogy Malcom Edjoumát szerződtetné a Ferencváros

 

A jelek szerint a román sajtó mindenáron rá akarja sózni az FCSB francia-marokkói középpályását, a 26 éves Malcom Edjoumát valamelyik NB I-es csapatra. A történet decemberben azzal kezdődött, hogy a gsp.ro tényként állította, megszületett az egyezség a Mol Fehérvárral a játékos átigazolásáról, miközben a Nemzeti Sport Online-on már akkor jeleztük, csupán érdeklődésről volt szó a magyar klub részéről, még csak ajánlatot sem tettek a játékosért.

Az elmúlt hetekben aztán a Prosport írta meg, hogy Edjoumát a Ferencváros szerződtetné, és már el is utazott Budapestre, orvosi vizsgálatra. Edjouma maga cáfolta aztán a hírt az FCSB sajtótájákoztatóján, most pedig ismét a Gazeta Sporturilor (GSP) sportlap állítja azt, hogy a magyar bajnok a szezon végén mindenképpen megszerezné a középpályást, és szándékát jelezte is a bukaresti csapatnak. Miközben értesüléseink szerint az Üllői úton eddig sem volt téma Edjouma átigazolása.      

Edjouma a 2021-ben, a Botosani-nál induló romániai karrierje előtt csupán a francia másodosztályban (21 mérkőzés a Lorient, a Red Star és a Chambly színeiben) szerepelt, az utóbbi hetekben viszont a bukaresti sztárcsapat húzóemberévé nőtte ki magát, előbb Kolozsváron, a CFR ellen 1–0-ra megnyert rangadón lőtt győztes gólt a 88. percben, majd vasárnap, az FC Voluntari elleni 2–1-es győzelem is az ő két találataival jött össze. Ebben az idényben 31 tétmeccsen nyolc gólt és hat gólpasszt jegyzett.

Gigi Becali, a FCSB tulajdonosa pedig ezután kijelentette, hogy Edjouma nem eladó – bár ez nála általában azt jelenti, hogy még jobb ajánlatra vár. A Transfermarkt most 1.2 millió euróra becsüli az értékét, de Becali legalább kétmillió eurót szeretne érte kapni, ha nyáron eladja a játékjogát.

„Az Úristen akarta hogy megtartsam Edjoumát. Most már fel sem vetődik, hogy eladjam, mert tőle függ a csapat játéka” – mondta a Voluntari legyőzése után Becali. A sportlap szerint azonban a bukaresti futballvezér csak a még nagyon profitra hajt, miután egy évvel ezelőtt alig 360 ezer eurót fizetett a játékosért a FC Botosani-nak. 

A román sajtó előszeretettel von párhuzamot Edjouma és Aissa Laidouni között, akit a Voluntari-tól szerzett meg a Ferencváros, majd adott el a télen az Union Berlinnek. A Gazeta Sporturilor szerint azonban a FCSB játékosát jóval nehezebb lesz megszereznie a magyar bajnoknak.

„A Ferencvárost lenyűgözte Edjouma fejlődése, és nemrég megüzenték a játékos képviselőinek, hogy a nyáron mindent megtesznek azért, hogy Magyarországra hozzák. Most azonban nagyon nehéz lesz megegyezniük Becalival” – írja a sportlap, kiemelve, hogy a korábban labdaszerzőként elkönyvelt középpályás egyre gólerősebben játszik, ötször is betalált legutóbbi kilenc mérkőzésén.  

Edjoumával ellentétben Daniel Paraschiv Fehérvárra igazolása már nem téma Romániában, miután klubja, az FC Hermannstadt bejelentette, hogy a csatár nyárig mindenképpen a nagyszebeni csapatnál marad.

Malcom Edjouma az utóbbi hetekben húzóemberré vált az FCSB-ben (Fotó: AFP)

 

2023.12.01 23:51:59

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A futballista mint ember szubjektum.

2023.11.26 20:32:17

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A kérdésekkel együtt nem volt rossz meccs ez a Puskás–Fradi.

2023.11.26 09:34:04

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Hat gólt és látványos játékot hozott a 14. forduló záró mérkőzése, melynek végén mindkét csapat egy ponttal gazdagodott.

2023.11.26 09:18:44

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A vendégek az első, a házigazda Puskás Akadémia a második félidőben szerzett gólt, az utolsó helyzet Slagveeré volt.

2023.11.25 15:32:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A remekül kontrázó Mezőkövesd többek között Drazsics duplájával fölényes győzelmet aratott, és ellépett a kieső helyről.