Átigazolás: a román sajtó továbbra is eladná Edjoumát a Fradinak

Vágólapra másolva!
2023.02.15. 10:52
null
A gsp.ro-nál ismét téma, hogy Malcom Edjoumát szerződtetné a Ferencváros
Bár Romániában ugyanúgy lezárult a téli átigazolási időszak, mint Magyarországon, a bukaresti sajtó továbbra is kiemelt témaként kezeli az FCSB-ben szereplő Malcom Edjouma ügyét, akit továbbra is „eladnának” a Ferencvárosnak…

 

A jelek szerint a román sajtó mindenáron rá akarja sózni az FCSB francia-marokkói középpályását, a 26 éves Malcom Edjoumát valamelyik NB I-es csapatra. A történet decemberben azzal kezdődött, hogy a gsp.ro tényként állította, megszületett az egyezség a Mol Fehérvárral a játékos átigazolásáról, miközben a Nemzeti Sport Online-on már akkor jeleztük, csupán érdeklődésről volt szó a magyar klub részéről, még csak ajánlatot sem tettek a játékosért.

Az elmúlt hetekben aztán a Prosport írta meg, hogy Edjoumát a Ferencváros szerződtetné, és már el is utazott Budapestre, orvosi vizsgálatra. Edjouma maga cáfolta aztán a hírt az FCSB sajtótájákoztatóján, most pedig ismét a Gazeta Sporturilor (GSP) sportlap állítja azt, hogy a magyar bajnok a szezon végén mindenképpen megszerezné a középpályást, és szándékát jelezte is a bukaresti csapatnak. Miközben értesüléseink szerint az Üllői úton eddig sem volt téma Edjouma átigazolása.

Edjouma a 2021-ben, a Botosani-nál induló romániai karrierje előtt csupán a francia másodosztályban (21 mérkőzés a Lorient, a Red Star és a Chambly színeiben) szerepelt, az utóbbi hetekben viszont a bukaresti sztárcsapat húzóemberévé nőtte ki magát, előbb Kolozsváron, a CFR ellen 1–0-ra megnyert rangadón lőtt győztes gólt a 88. percben, majd vasárnap, az FC Voluntari elleni 2–1-es győzelem is az ő két találataival jött össze. Ebben az idényben 31 tétmeccsen nyolc gólt és hat gólpasszt jegyzett.

Gigi Becali, a FCSB tulajdonosa pedig ezután kijelentette, hogy Edjouma nem eladó – bár ez nála általában azt jelenti, hogy még jobb ajánlatra vár. A Transfermarkt most 1.2 millió euróra becsüli az értékét, de Becali legalább kétmillió eurót szeretne érte kapni, ha nyáron eladja a játékjogát.

„Az Úristen akarta hogy megtartsam Edjoumát. Most már fel sem vetődik, hogy eladjam, mert tőle függ a csapat játéka” – mondta a Voluntari legyőzése után Becali. A sportlap szerint azonban a bukaresti futballvezér csak a még nagyon profitra hajt, miután egy évvel ezelőtt alig 360 ezer eurót fizetett a játékosért a FC Botosani-nak.

A román sajtó előszeretettel von párhuzamot Edjouma és Aissa Laidouni között, akit a Voluntari-tól szerzett meg a Ferencváros, majd adott el a télen az Union Berlinnek. A Gazeta Sporturilor szerint azonban a FCSB játékosát jóval nehezebb lesz megszereznie a magyar bajnoknak.

„A Ferencvárost lenyűgözte Edjouma fejlődése, és nemrég megüzenték a játékos képviselőinek, hogy a nyáron mindent megtesznek azért, hogy Magyarországra hozzák. Most azonban nagyon nehéz lesz megegyezniük Becalival” – írja a sportlap, kiemelve, hogy a korábban labdaszerzőként elkönyvelt középpályás egyre gólerősebben játszik, ötször is betalált legutóbbi kilenc mérkőzésén.

Edjoumával ellentétben Daniel Paraschiv Fehérvárra igazolása már nem téma Romániában, miután klubja, az FC Hermannstadt bejelentette, hogy a csatár nyárig mindenképpen a nagyszebeni csapatnál marad.

Malcom Edjouma az utóbbi hetekben húzóemberré vált az FCSB-ben (Fotó: AFP)
Malcom Edjouma az utóbbi hetekben húzóemberré vált az FCSB-ben (Fotó: AFP)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik