Utolsó másodpercben szerzett góllal győzte le a Barcika a Mosonmagyaróvárt

F. E.F. E.
Vágólapra másolva!
2024.02.04. 13:59
A legvégén dőlt el a három pont sorsa Barcikán (Fotó: Kovács Donát)
A labdarúgó NB II 19. fordulójában a fordulót megelőzően a 10. helyen álló Kazincbarcika a sereghajtó Mosonmagyaróvárt fogadta. Sokáig úgy tűnt, egy-egy ponttal gazdagodnak a felek, azonban a hosszabbítás utolsó másodperceiben Süttő Attila szabadrúgásából Kotula Máté betalált a vendégek kapujába, amivel otthon tartotta a három pontot a Barcika.

 

LABDARÚGÓ NB II
19. FORDULÓ
KOLORCITY KAZINCBARCIKA–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 1–0 (0–0)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 400 néző. Vezette: Káprály Mihály (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert)
KAZINCBARCIKA: Bánhegyi – Székely K., Szekszárdi M., Heil, Papp M., Kotula M. – Szabó Balázs (Ternován, 57.), Kártik (Ádám F., 85.), Pekár L. (Süttő, 57.) – Pethő B., Pinte (Gante, 73.). Vezetőedző: Csábi József
MOSONMAGYARÓVÁR: Auerbach – Simita, Tullner (Papp Sz., a szünetben), Czingráber, Horváth K. – Illés D., Radics M. (Vukaszovics, a szünetben), Kapornai (Gáncs, 88.) – Csóka D., Szabó Bence – Szendeff. Vezetőedző: Nagy Ádám
Gólszerző: Kotula M. (90+4.)
MESTERMÉRLEG
Csábi József: – Katartikusra sikerült a meccs vége. Elégedett vagyok az eredménnyel, a játékkal kevésbé. Természetesen a célunk a bennmaradás kiharcolása, és igyekszünk mindent megtenni ennek érdekében.
Nagy Ádám: – Az első kilencvenhárom percet illetően nem kritizálhatom a csapatom, mert jól megvalósította, amit elképzeltünk. Sajnos az ilyen helyzetekben szükségünk van az erős karakterekre ahhoz, hogy elkerüljük az ilyen késői gólokat.

ÖSSZEFOGLALÓ

A szeles időjárási körülmények között megrendezett mérkőzésen az első negyedórában mindkét csapatnak voltak lövési kísérletei, gólt azonban nem sikerült szerezniük. A találkozó ezen szakaszában a Barcika volt a veszélyesebb, viszont később fokozatosan az Óvár vette át az irányítást. Sorra dolgozták ki a helyzeteket, de a kapuk érintetlenek maradtak az első félidőben.

Hatszor villant a sárga lap a meccs során, itt éppen az óvári  Czingrábernek mutatja fel Káprály játékvezető (Fotó: Kovács Donát)

A kiegyenlített játék a szünet után is folytatódott, hol a vendégek, hol a hazaiak kapusának kellett hárítania. Apróbb szabálytalanságok tördelték a játékot mindkét oldalon, sorra villantak a sárga lapok. Már-már úgy tűnt, a Barcika megelégszik az egy ponttal, hiszen támadók helyett védekező játékosok érkeztek Csábi József együttesébe, és továbbra sem született gól. A hosszabbítás perceiben is döntetlenre állt a zászló, az utolsó másodpercekben azonban szabadrúgáshoz jutott a Barcika: Süttő középre tekert labdáját Kotula Máté juttatta Auerbach kapujába, győzelemhez segítve a hazai együttest. 1–0

A mérkőzés egészét nézve a döntetlen reálisabb eredmény lett volna. Vereségével a Mosonmagyaróvár továbbra is sereghajtó.

A tavaszi szezont felvezető beharangozó cikkünket itt olvashatja el.

PERCRŐL PERCRE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik