NB III: megmenekül a soproni labdarúgás

R. Z.R. Z.
Vágólapra másolva!
2022.07.06. 19:35
null
Sopronban egy NB II-es csapat felépítése a középtávú cél (Fotó: SC Sopron)
Nehéz helyzetbe került az SC Sopron felnőttfutballcsapata mögött álló Sport Club Futball Kft. működése, ám a Caola Zrt. és az önkormányzat segítségének köszönhetően megmenekült a klub, melynek középtávú célja az NB II-es szereplés kiharcolása – áll az egylet sajtóközleményében.

 

Sopron Város Önkormányzatának közgyűlése néhány nappal ezelőtt jóváhagyta a Caola Zrt. üzletrészvásárlási szándékát az SC Sopron férfi felnőttcsapatát működtető Sport Club Futball Kft.-ben. Így a több mint 190 éves múltra visszatekintő, kozmetikumokat, higiéniás és háztartásvegyipari termékeket gyártó magyar vállalat hamarosan a soproni futballcsapat többségi tulajdonosa lesz. A Caola célja a minőségi soproni labdarúgás újbóli megteremtése mind utánpótlás-, mind felnőttszinten!

„Örülök, hogy egy ilyen nagy múltú piaci szereplő állt a soproni labdarúgás mögé, ezzel lehetővé téve klubunk további működését! Egyúttal köszönöm a soproni városvezetésnek, hogy a legnehezebb helyzetekben is mindig a klub mögött állt” – mondta Csiszár Ákos, az SC Sopron elnöke.

Bándi Imre, a Caola Zrt. elnök-vezérigazgatója elárulta: cégük egyfajta mentőakcióként tekint a vásárlásra, hiszen a soproni futballcsapat az elmúlt időben nagyon nehéz pénzügyi helyzetbe került, és már többször is csengette a vészharangot.

„Az SC Sopron esetében olyan dinamikusan fejlődő, a térség labdarúgását meghatározó sportegyesületről beszélünk, amelynek az utánpótlás-támogatása, képzése kiemelten fontos. Ez a képzési rendszer került veszélybe azáltal, hogy nem volt megfelelő financiális háttér a felnőttcsapatot működtető gazdasági társaság mögött. Az SC Sopron megmentése számunkra egyben kiemelt társadalmi jelentőségű ügy volt” – nyilatkozta Bándi Imre.

Az új többségi tulajdonos ugyanakkor nem csak működtetni, hanem fejleszteni is szeretné a klubot: céljuk, hogy középtávon a felnőttcsapat lépésről lépésre az NB II-be jusson.

Az 1831-ben alapított Caola történetében nem ez az első alkalom, hogy a sport mellé álltak. A sportkedvelők emlékezhetnek, hogy a 90-es években a női kézilabda NB I-ben szereplő Zalaegerszeg Caola névvel versenyzett, valamint a Caola 2020-óta az FTC labdarúgócsapatának és a Groupama Arénának a higiéniai partnere, és emellett több országos sportági szakszövetséggel ápol szoros szakmai kapcsolatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik