NB II: „darálásra” készül hazai pályán a Vasas

B. O. L.B. O. L.
Vágólapra másolva!
2021.02.06. 18:10
null
Pátkai Máté szerint mindegy, milyen játékkal, de meg kell nyerniük a Szentlőrinc elleni bajnokit (Fotó: Földi Imre)
A Vasas újabb lépést tehet az NB I felé vezető úton, Pátkai Máté szerint mindegy, milyen játékkal, de meg kell nyerniük a Szentlőrinc elleni bajnokit.

 

Múltheti sikerével eljött a pillanat, a Vasas az idényben először feljutó helyen áll. A bajnokaspiráns az előző fordulóban idegenben győzte le 3–2-re a Csákvárt, felkapaszkodott a dobogó második fokára, s ha vasárnap hazai pályán a Szentlőrincet is két vállra fekteti, újabb lépést tesz az NB I felé vezető úton.

„Sokat vártunk arra, és rengeteget tettünk azért, hogy végre feljutó helyen álljunk– nyilatkozta lapunknak Pátkai Máté, a Vasas 32 éves középpályása, aki a Csákvár ellen a 87. percben szerzett győztes gólt.– Egyetlen feladatunk van innentől kezdve: meg kell tartanunk a pozíciónkat. A Szentlőrinc elleni mérkőzésünk sem lesz sétagalopp, eddig legalábbis azt tapasztaltam, hogy alig van könnyű mérkőzés a másodosztályban. Vasárnapi ellenfelünknek nem lesz sok veszítenivalója, játékosai valószínűleg a biztos védekezésre helyezik majd a hangsúlyt, s meg kell birkóznunk azzal, hogy a legtöbb csapat kontrajátékra rendezkedik be ellenünk. A Szentlőrinc jól kezdte a tavaszt, győzött az előző fordulóban, úgyhogy szép futballal vagy sem, de be kell darálnunk ezt a bajnokit is!”

Az elmúlt időszakban nem érheti az a kritika az angyalföldieket, hogy akaratgyengék lennének, hiszen az együttes a Kazincbarcika és a Csákvár ellen is a hajrában győzött, tanúbizonyságot téve ezzel tartásáról.

„A nyáron sokan gondolták azt, íme, az újjáalakuló Vasas, amely szép játékkal, jó labdarúgókkal sorra nyeri majd a meccseket, és sima feljutás vár rá, ám néhány forduló elteltével mindenki rájött arra, ez nem így lesz– folytatta a 23-szoros válogatott középpályás.– Az NB II-ben hatványozottan érvényes, hogy küzdőszellem híján nehéz érvényesülni. Bízom abban, hogy mostanra már jó úton jár mindenki, megtanultunk küzdeni egymásért. Nincs kétségem afelől, hogy megismételhető az ősz második felében látott jó sorozatunk, amikor tíz bajnokin huszonnyolc pontot szereztünk, ám ha nem lesz megfelelő a hozzáállásunk, nemcsak a hasonló győzelmi szériát, hanem a feljutást is felejtsük el! Ugyanakkor azt megígérhetem, ilyen jellegű problémánk nem lesz, megfelelő a mentalitásunk.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik