NB II: először kapott ki az MTK; fordított, és az élre állt a Kisvárda

Vágólapra másolva!
2017.09.17. 15:58
null
A váci Gulyás Máté (balra) szabadrúgásgólja végül nem ért pontot a Duna-partiaknak. (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB II 9. fordulójában elszenvedte első vereségét az MTK, a kék-fehérek Dorogon kaptak ki 2–1-re. Bár kétszer is hátrányban volt a Kisvárda a Vác ideiglenes otthonában, Óbudán, a szabolcsiak fordítottak, és a tabella élére álltak. A Soroksár hármat vágott a Szeged 2011-nek, míg a rossz szériáját lezáró Győr Budafokon győzött. Az újonc Kazincbarcika 1–0-ra nyert a Gyirmót vendégeként, a Nyíregyháza pedig 2–0-ra legyőzte a Sopront. A Békéscsaba a Siófokot, a Szolnok a ZTE-t múlta fölül.

 

A labdarúgó NB II 9. fordulójában elveszítette veretlenségét az MTK, amely Dorogon kapott ki 2–1-re. Vígh Ádám korai fejes gólját a szünet után Baki Ákos szintén fejessel egyenlítette ki, de a fejes gólok meccsén Vígh újfent betalált az 56. percben, ezzel pedig ismét a dorogiaknál volt az előny. A hátralévő időben a kék-fehérek mindent megtettek az egyenlítésért, de a hazai kapus, Zima Ádám ihletett formában védett, így a Dorog legyőzte az MTK-t.

A budapestiek botlását pedig kihasználta a Kisvárda, igaz, sokáig úgy tűnt, hogy a szabolcsiak nem távoznak három ponttal a Vác ideiglenes otthonából, Óbudáról. A váciak Gulyás Máté és Zsolnai Richárd szabadrúgásgóljaival kétszer is vezettek (1–0-ra, illetve 2–1-re), de a szünet után Horváth Zoltán duplázott, így a várdaiak fordítottak, amivel a tabella élére álltak.

Balajcza Szabolcs kiállítása miatt már az 5. percben emberelőnybe került a Békéscsaba, és kisvártatva Nagy István szabadrúgásgóljával meg is szerezte a vezetést a Siófok ellen. Aki ezután csabai gálát várt, csalódnia kellett, a Balaton-partiak a szünet után szépítettek, végül Urbin Péter tette biztossá a hajrában a csabaiak sikerét.

Továbbra is remekel az újonc Kazincbarcika, amely most a Gyirmót FC Győr otthonában győzött. A 80. percben Takács Péter 25 méterről, jobbal bombázott a bal felső sarokba, ezzel a borsodiak mindhárom pontot hazavitték, és továbbra is a harmadik helyen nyomulnak.

Simán, 3–0-ra legyőzte a Soroksár a Szeged 2011-et, Lipcsei Péter együttesének győzelméhez semmi kétség sem férhetett. A Szolnok gyenge mérkőzésen verte meg a ZTE-t, Katona György gólja után a hajrában Olasz Dénes tette biztossá a Tisza-partiak sikerét.

Véget ért a Nyíregyháza rossz sorozata, a szabolcsiak öt nyeretlen meccs után otthon legyőzték a továbbra is nyeretlen Sopront. Hasonló rossz szériát tört meg az ETO FC Győr is, amely pontosabb játékának köszönhetően nyert Budafokon.

Szilágyi Péter találata győzelmet jelentett a Ceglédnek a továbbra is nyeretlen Csákvár ellen, míg a Budaörs a góllövőlistát vezető Sajbán Máté 81. percben szerzett találatával fontos győzelmet aratott a hosszú ideje gólképtelen Mosonmagyaróvár felett.

LABDARÚGÓ NB II
9. FORDULÓ

GYIRMÓT FC GYŐR–KAZINCBARCIKA SC 0–1 (0–0)
Győr-Gyirmót, 438
néző. Vezette: Gaál Ákos (Király Zsolt, Kulman Tamás)
GYIRMÓT: Sebők Zs. – Achim, Lázár P., Szőcs, Présinger – Kiss M. – Sandal (Lengyel D., 85.), Paku (Jano, 70.), Nagy P., Szalánszki – Simon A. Vezetőedző: Molnár László
KAZINCBARCIKA: Somodi – Palmes, Hell, Belényesi, Lőrincz (Süttő, 85.) – Hegedűs D., Kovács O., Takács P. – Kristófi (Konstantinescu, 81.), Boros, Mikló (Kanalos, 76.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán
Gólszerző: Takács P. (0–1) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
Molnár László:
– Az első tíz percben két nagy helyzetet hagytunk ki, ekkor eldönthettük volna a mérkőzést. Sajnos később görcsösen játszottunk, a hazaiak viszont jól védekeztek, rendre meghiúsították gólszerzési törekvéseinket. Különösen fájó a vereség, hiszen a múltkori ötgólos győzelemmel jó útra tértünk.
Vitelki Zoltán: – Minden játékosom előtt megemelem a kalapomat. Csapatként csupa szív játékot nyújtottunk, és megérdemelten győztünk. Úgy jöttünk ide, hogy ne a vereséget kerüljük el, hanem hogy megszerezzük a három bajnoki pontot. Fontos megjegyeznem, hogy a hazaiak vezetőedzőjének utolsó percekben velem szemben tanúsított magatartása nem méltó a magyar labdarúgáshoz.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BFC SIÓFOK 3–1 (2–0)
Békéscsaba, 748
néző. Vezette: Oláh Gábor (Becséri Gergely, Szilágyi Norbert)
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Szélpál N. (Király P., 71.), Kiss L., Mészáros M. – Nagy S., Nagy I., Viczián, Szatmári I. – Birtalan B. (Urbin, 36.), Gránicz (Gyurján, 59.), Zahorán. Vezetőedző: Boér Gábor
SIÓFOK
: Balajcza – Szilágyi, Opavszky, Lorentz, Hidvégi – Nagy D. (Szabó B., 85.), Gál M. – Farkas N., Bévárdi (Tajti, 9.), Erőss (Senic, a szünetben) – Petneházi. Vezetőedző: Disztl László
Gólszerző
: Nagy I (1–0) a 9., Birtalan B. (2–0) a 28., Farkas N. (2–1) a 64., Urbin (3–1) a 81. percben
Kiállítva
: Balajcza (a kitörő Birtalant utolsó emberként, a 16-os előtt páros lábbal buktatta) az 5. percben
MESTERMÉRLEG

Boér Gábor
: – A korán jött kiállítás elméletben nagy előnyt jelenthetett volna, de tíz ember ellen sem könnyű játszani. Hamarabb le kellett volna zárnunk a mérkőzést, a második félidőben kicsit magunkat altattuk el.
Disztl László
: – Arra készültünk, hogy szoros mérkőzést játszunk Békéscsabán, de ezt felborította a korán jött piros lap. Az első játékrészben a Békéscsaba fölényben volt, a fordulás után már mi is jól és bátran játszottunk, de az első félidő hátránya soknak bizonyult.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–SOPRONI VSE 2–0 (1–0)
Nyíregyháza, 1867
néző. Vezette: Lovas László (Márkus Péter, Berényi Ákos)
NYÍREGYHÁZA
: Megyeri G. – Hinora (Horváth F., 80.), Fodor F., Kelemen D., Forró (Kesztyűs, 69.) – Holdampf, Csilus T. – Pekár, Rudolf G., Rezes – Dragóner (Szinanovics, 73.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
SOPRON
: Heinrich – Angyal Zs., Fehér Z. (Hadházi, 34.), Ágh, Szabó L. – Kővári, Tóth M. – Garda (Krizsonits, 59.), Szőke D., Gyürki (Kulcsár K., 67.) – Horváth P. Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Rudolf G. (11-esből, 1–0) a 30., Szinanovics (2–0) a 78. percben
MESTERMÉRLEG
Lucsánszky Tamás
: – A rossz sorozatunk miatt két csapatot kellett legyőznünk, saját magunkat és az ellenfelet. A hatalmas küzdelemben, a szikrázó párharcok közepette a kreativitásunk döntött, így megszereztük a nagyon fontos és megérdemelt három pontot. Örülök, hogy győzelemmel tudtuk köszönteni a születésnapját ünneplő szurkolói csoportunkat!
Németh Szabolcs
: – Végig méltó ellenfelei voltunk a hazai csapatnak, a kiegyenlített küzdelem közepette szikrázó párharcok is kialakultak. Az első félidőben kihagyott ziccerekért nagy árat fizettünk.

VÁC FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 2–3 (2–1)
Hévízi út, 300
néző. Vezette: Németh Ádám (Vígh-Tarsonyi Gergő, Bede Tamás)
VÁC
: Halasi – Hegedűs Cs., Szabó N., Tóth F., Gulyás M. – Tóth G., Durso (Búrány, 86.) – Kákonyi, Nagy R., Zsolnai R. – Borvető (Major M., 78.). Vezetőedző: Horváth Károly
KISVÁRDA
: Molnár-Farkas – Hrihorij, Izing, Papucsek – Hej (Vári B., a szünetben), Oltean, Lucas, Misics (Gosztonyi, 76.), Fodor Á. – Ilics (Lukács R., a 60.), Horváth Z. Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző
: Gulyás M. (1–0) a 24., Oltean (1–1) a 34., Zsolnai R. (2–1) a 40., Horváth Z. (2–2) a 47., Horváth Z. (2–3) a 69. percben
MESTERMÉRLEG

Horváth Károly
: – Korán elhittük, hogy már megnyertük a mérkőzést, ez a vesztünket okozta, amelyhez hozzájárult az is, hogy nem tudunk akcióból gólt szerezni.
Kondás Elemér
: – Izgalmas mérkőzést láthatott a szép számú közönség, az első félidőben kicsit tompák voltunk, ezért a Vác előnnyel vonulhatott szünetre. Hamar sikerült egyenlítenünk, és végig nyílt volt a mérkőzés, mert a váciak jól játszottak.

DOROGI FC–MTK BUDAPEST 2–1 (1–0)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 700
néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Kis Zoltán, Baghy Csaba)
DOROG: Zima – Szalai A., Berkó, Bora, Németh Á. – Mészáros Á., Nagyházi, Kamarás (Szellák, 59.) – Faragó, Vígh Á. (Grabant P., 73.), Szedlár Z. (Sitku, 84.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
MTK: Demjén – Bori, Baki, Gengeliczki, Deutsch – Vass P. (Gera D., 79.), Schäfer, Kanta J., Korozmán (Hrepka Á., 64.) – Torghelle, Lencse (Farkas II B., 70.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Vígh Á. (1–0) a 6., Baki (1–1) a 48., Vígh Á. (2–1) az 56. percben
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs
: – Gratulálok a csapatomnak, és a csapat szót csupa nagybetűvel írnám le! A mai mérkőzésen felkeltünk a sírból, és bebizonyítottuk, hogy tudunk futballozni. Sajnos nem játszhatunk minden héten nagy csapat ellen, pedig ellenük megy a játék.
Feczkó Tamás: – A dorogi kapus, Zima Ádám elképesztő bravúrokat mutatott be, és ha nem ő védett, akkor a hazai kapufa mentett. Az biztos, hogy ennyi helyzetet nem szabad kihagyni.

CEGLÉDI VSE–AQVITAL FC CSÁKVÁR 1–0 (1–0)
Albertirsa, 300
néző. Vezette: Horváth Tibor (Szécsényi István, Csatári Tibor)
CEGLÉD: Mursits – Virág Á., Nánási, Preklet, Farkas A.– Albert I., Törtei – Damásdi, Hujber (Asztalos, 41.), Szilágyi P. (Peres, 74.) – Szabó V. (Farkas J., a szünetben). Vezetőedző: Klausz László
CSÁKVÁR: Markek – I. Horvat (Fényes, 78.), Kovács G., Tar, Galambos – Mészáros D. (Bokros, 79.) – Oldal (Papp M., 65.), Kiprich D., Sándor Gy., Magyari – Jelena. Vezetőedző: Szijjártó István
Gólszerző: Szilágyi P. (1–0) a 26. percben
Kiállítva: Farkas A. (a második sárga lap után) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
Klausz László
: – A három pontnak természetesen örülök, de meg kell mondanom, a Csákvár játékban fölénk nőtt. Két nagyon szép akciót vezettünk, az egyikből gól született. Ezt a győzelmet a csapategységünknek köszönhetjük.
Szijjártó István: – Felemás érzéseim vannak a mérkőzéssel kapcsolatban. Az első félidőben hagytuk, hogy játsszon a Cegléd, a másodikban viszont a cseréknek is köszönhetően feljavult a játékunk, és sokszor beszorítottuk ellenfelünket. A szellemiségen kell változtatni, hogy úgy játsszunk máskor is, mint ahogy a második félidőben.

BUDAFOKI MTE–ETO FC GYŐR 1–2 (1–2)
Promontor utca, 450
néző. Vezette: Bucsai József (Garai Péter, Bornemissza Norbert)
BUDAFOK: Somogyi Cs. – Harsányi I., Csizmadia Cs., Khiesz, Kirják (Kercsó, 53.) – Filkor, Margitics – Vég B., Nagy T. (Fekete M., 83.), Vankó (Ihrig-Farkas, 63.) – Pölöskei P. Vezetőedző: Prukner László
ETO: Szatmári Z. – Bagi, Nagy Á., Debreceni, Rokszin – Csizmadia Z., Pongrácz V. – Szimcso (Kiliti, 91.), Magasföldi (Szatmári L., 64.), Kovács K. – Zamostny (Erdélyi L., 90.). Vezetőedző: Bekő Balázs
Gólszerző: Zamostny (0–1) a 2., Csizmadia Cs. (1–1) a 8., Zamostny (1–2) a 37. percben
MESTERMÉRLEG
Prukner László
: – Két hasonló helyzetben lévő csapat találkozott. A Győr azzal nyerte meg a mérkőzést, hogy jobban oldotta meg az egy egy elleni játékhelyzeteket. Két labdaszerző játékosunk, Vass Máté és Vladimir Veszelinov sérülés miatt sajnos nem állt rendelkezésünkre.
Bekő Balázs: – Eddig többször is jó játékkal nem tudtunk nyerni. Ezért változtatnunk kellett a felfogásunkon, a mai nagyon taktikus meccs volt. A kínálkozó lehetőségeinkből épp annyit értékesítettünk, ami elegendő volt a győzelmünkhöz.

SOROKSÁR SC–SZEGED 2011 GA 3–0 (2–0)
Dabas, 200
néző. Vezette: Radványi Ádám (Iványi István, Pápai Zoltán)
SOROKSÁR: Steer – Gárdos, Gyepes, Gyömbér, Valencsik – Derekas (Gera D., 36.), Tamási Zs. – Albert Á., Huszák, Lakatos I. – Fröhlich (Pál A., 78.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
SZEGED: Szántai – Coroian, Causic, Farkas M., Zabari – Horváth A., Pászka (Povázsai, 65.) – Beke, Germán T. (Dinjar, a szünetben), Molnár J. – Zádori (Balogh G., 65.). Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző: Valencsik (1–0) a 20., Fröhlich (2–0) a 30., Tamási Zs. (3–0) az 53. percben
Lipcsei Péter: – Nagyon jól játszottunk, a kapunk egyszer sem forgott veszélyben. Nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.
Supka Attila: – Az első húsz percben ugyan kontrolláltuk a meccset, de a hazaiak vezető gólja előtt nagyot hibáztunk. Attól kezdve szinte mindent rosszul csináltunk. Bízom benne, ez egyszeri kisiklás volt, és a jövő héten visszatalálunk a korábbi útra.

SZOLNOKI MÁV FC–ZTE FC 2–0 (0–0)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 600
néző. Vezette: Farkas Tibor (Máyer Gábor, Szvetnyik Bence)
SZOLNOK: Hrabina – Molnár R., Balogh M., Tóth B, Papp Sz., Lakatos – Katona Gy. (Pintér N., 71.) Kenderes, Földi M. – Angyal N. (Olasz D., 71.), Jasarevic (Farkas A., 78.). Vezetőedző: Balogh Pál
ZTE: Szappanos – Nagy G., Koszó, Forgács, Szabó M. (Vermes, 67.) – Dubek, Nagy T. – Fujsz (Ágoston D., 73.), Ekker, Babati – Balázs Zs. (Végh G., 82.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Katona Gy. (1–0) az 59., Olasz D. (2–0) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál
: – Az első félidőben rossz felfogásban játszottunk. A másodikban viszont agresszíven, jól futballoztunk, és két szépségdíjas góllal megérdemelten győztük le a jó erőkből álló zalaegerszegieket.
Zoran Szpisljak: – Az első félidőben többet birtokoltuk a labdát, de a türelmesen játszó szolnoki csapat vezető gólja után nem tudtunk helyzeteket kialakítani. A hazaiak nagyobb akarással játszottak. Ebből a vereségből a játékosoknak és a szakmai stábnak is le kell vonnia a megfelelő következtetést.

BUDAÖRSI SC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 1–0 (0–0)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 100
néző. Vezette: Barna Gábor (Kepe Arnold, Szabó Péter)
BUDAÖRS: Bese – Menyhárt, Kékesi (Gyurácz, 53.), Tányéros Á., Medgyes – Czvitkovics (Szántó G., 92.), Bakos, Lengyel B. (Sajbán Miklós, a szünetben), Sajbán Máté – Horváth R., Deli. Szakmai igazgató: Bognár György
MOSONMAGYARÓVÁR
: Tarczy – Huszárik, Szépe, Vágó, Juhász Gy. (Karacs, 85.) – Kovács B., Zsirai – Lőrinczy, Darázs (Kapacina V., 79.), Katona K. – Laki (Tóth L., 80.). Vezetőedző: Várhidi Péter
Gólszerző: Sajbán Máté (1–0) a 81. percben
MESTERMÉRLEG
Bognár György
: – A csapat második félidőben nyújtott teljesítményével elégedett vagyok, ekkor rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, ezért úgy érzem, megérdemelten nyertünk. Nagyon fontos győzelmet arattunk, gratulálok a játékosoknak.
Várhidi Péter: – Egy öt helyett egy null lett a vége…

AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 9 7 2 22–10 +12 23
2. MTK Budapest 9 7 1 1 18–6 +12 22
3. Kazincbarcika 9 6 2 1 12–10 +2 20
4. Szolnoki MÁV FC 9 4 3 2 11–6 +5 15
5. Nyíregyháza Spartacus FC 9 4 3 2 14–10 +4 15
6. Gyirmót FC Győr 9 4 2 3 17–13 +4 14
7. Békéscsaba Előre 9 4 2 3 12–9 +3 14
8. ZTE FC 9 4 2 3 12–11 +1 14
9. Ceglédi VSE 9 4 2 3 9–8 +1 14
10. Szeged 2011 9 4 2 3 10–11 –1 14
11. Soroksár SC 9 3 4 2 10–7 +3 13
12. ETO FC Győr 9 3 2 4 8–10 –2 11
13. Vác FC 9 2 4 3 7–9 –2 10
14. Budaörs 9 2 3 4 17–19 –2 9
15. Budafoki MTE 9 2 3 4 7–11 –4 9
16. Dorogi FC 9 2 2 5 13–15 –2 8
17. Mosonmagyaróvár 9 1 4 4 5–9 –4 7
18. BFC Siófok 9 1 2 6 8–17 –9 5
19. Soproni VSE 9 4 5 4–14 –10 4
20. FC Csákvár 9 3 6 7–18 –11 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik