NB II: ha kiharcolják a bennmaradást, akkor is kiesnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.02. 08:38
Érdekes helyzetben van a labdarúgó NB II-ben 12. helyen álló Dunaújváros PASE, amely hiába harcolná ki a bennmaradást, akkor is kénytelen lesz elbúcsúzni a másodosztálytól, mert csak az NB III-ra adja be a nevezését.

Mint beszámoltunk róla, a Dunaújváros a tavasszal többnyire saját nevelésű fiatal játékosokat szerepeltet a mérkőzéseken, miután felbontotta a hivatásos futballistái, valamint a szakmai stáb szerződését. a Dunaújváros a tavasszal többnyire saját nevelésű fiatal játékosokat szerepeltet a mérkőzéseken, miután felbontotta a hivatásos futballistái, valamint a szakmai stáb szerződését.

A szezon végén az utolsó három helyezett esik ki a harmadosztályba, ahonnan a három csoport első két helyezettje mellett a legjobb harmadik is feljut (tehát összesen hét együttes), vagyis a 2016–2017-es szezonban húsz csapattal rajtol az NB II. A mezőnynek a Dunaújváros biztosan nem lesz tagja, mert a hamarosan esedékes licenckérelem-igénylést a klub csak az NB III-as induláshoz nyújtja be.

„Mivel az utóbbi két évben a klubnak negatív volt a törzstőkéje, a versenyszabályzat értelmében a következő szezonban csak a harmadosztályban indulhatunk – mondta a Nemzeti Sportnak Dobos Barna, a Dunaújváros szakmai igazgatója. – A vezetőség télen hozott intézkedése, amely szerint valamennyi profi szerződésű labdarúgótól megváltunk, szükséges volt ahhoz, hogy gazdaságilag megerősödjünk.”

„Korábban középkategóriájú klub voltunk, de jó szakmai munkával és a játékosok megfelelő mentalitásával feljutottunk a legmagasabb osztályba. Csakhogy az élvonalra tervezett költségvetésünket a kellő szponzorálás elmaradása miatt nem tudtuk realizálni. A kifizetések folyamatosak, s talán a nyárra valamennyi tartozásunkat törleszthetjük.”

„Mindettől függetlenül becsületbeli ügy, hogy a hátralévő összes mérkőzésünkön megfelelően teljesítsenek a játékosok, és senki se foghassa ránk, hogy miattunk komolytalan a bajnokság.”

DOBOS BARNA BŐVEBBEN BESZÉL A DUNAÚJVÁROS HELYZETÉRŐL A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik