nemzetisport.hu 2016.02.05 09:32 Frissítve: 2016.02.05 10:04

NB II: a Dunaújváros felbontotta a profik és a szakmai stáb szerződését

A labdarúgó NB II-ben szereplő Dunaújváros a tavasszal többnyire saját nevelésű fiatal játékosokat szerepeltet a mérkőzéseken – olvasható a klub hivatalos honlapján. A DPASE felbontotta a hivatásos futballistái, valamint a szakmai stáb szerződését.

 

 

„Tisztelt Szurkolóink!

Ezúton szeretnénk ismét tájékoztatást adni a klub körül kialakult helyzetről, a döntésekről és azok hátteréről.

Már a szezon kezdetén is őszintén beszéltünk a nehézségeinkről, a klub gazdasági instabilitásáról. Terveinket a felnőttcsapatunknál igyekeztünk az elvárások és lehetőségek egyensúlyban tartásával kialakítani, és olyan eredményt elérni, hogy elérhető közelségbe maradjon a feljutás, ha sikerül extra forrásokat bevonni. A pályán elért eredményünk alapján ez nem lett volna irreális célkitűzés tavaszra, de sajnos nem sikerült új szponzort, szponzorokat találni, így a gazdasági hátterünket nem sikerült továbbra sem stabilizálni, javítani.

Az egyik főszponzornak csak a szezon végéig szólt az egyszeri támogatása az első osztályban bennmaradástól függetlenül. Sajnos az elmúlt két-három évet nézve az előirányzott szponzori és támogatási összegek nem realizálódtak teljes mértékben. Az idei őszi szezonban pedig továbbra sem volt szponzorációs támogatónk. Ezt egyetlen első illetve másodosztályú klub sem bírná el.

Ennek következtében a vezetőség  a dunaújvárosi  labdarúgás hosszú távú működésének érdekében úgy döntött, hogy a klub gazdasági hátterét megpróbálja rendezni, de ehhez a tavasszal esedékes bevételeket a felhalmozott kötelezettségek teljesítésére kell fordítani. Ez az oka, hogy tavasszal döntő többségben saját nevelésű fiatal játékosokat szerepeltetünk a másodosztályban.

A fentiek miatt a hivatásos szerződéssel rendelkező játékosokkal és a teljes szakmai stábbal szerződést bontottunk. A fájdalmas, de szükségszerű intézkedések megteremthetik nyárra egy rendezett klub működtetésének alapjait.

Tudjuk, hogy nehéz tavasz elé nézünk, ahol nagyon nagy szükségünk lesz a szurkolóink támogatására, türelmére. Mottónk: küzdeni mindig, feladni soha!

Hajrá, Újváros!

Dunaújváros PASE elnökség”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DUNAÚJVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: –
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:

Távozók: Czár Richárd (Ajka, szabadon igazolhatóként), Csehi Tamás (Ajka, szabadon igazolhatóként), Eppel Márton (Bp. Honvéd), Gengeliczki Gergő (Soroksár, szabadon igazolhatóként), Jakab Dávid (érdeklődnek iránta: MTK), Magasföldi József (Mosonmagyaróvári TE), Milinte Árpád (Bicskei TC), Murai Márk, Melczer Vilmos (Ajka, szabadon igazolhatóként), Orosz Márk (Mezőkövesd), Petneházi Márk (Ajka, szabadon igazolhatóként), Sárközi Norbert, Sóron Tibor (Ajka, szabadon igazolhatóként), Tóth Csaba (Csepel FC), Szűcs Lajos (RKSK), Villám Balázs (Szolnok) – VALAMENNYI PROFI JÁTÉKOS SZERZŐDÉSÉT FELBONTOTTÁK
Kölcsönbe távozók: –

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Havasi Dániel (Videoton)

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.13 19:43:05

Labdarúgó NB II KOVÁCS ERIKA, TUMBÁSZ HÉDI (fotók)

„Ha elmondanám a véleményemet arról, hogyan jutottunk ki az Eb-re, lehet, hogy lelőnének…”

2018.03.28 15:36:44

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A hajrában kapott ki az ETO Szolnokon • Fordulás után harcolta ki a győzelmet a Gyirmót • Döntetlent hozott a villanyfényes premier Budafokon.