A Vasas 10 emberrel nyert; fontos győzelmet aratott a Rákóczi

Vágólapra másolva!
2015.05.02. 19:50
null
A Mezőkövesd nagy küzdelemben győzte le a Csákvárt (Fotó: Facebook/Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület)
A labdarúgó NB II 26. fordulójának szombati játéknapján a tabella első négy helyezettje (Vasas, Gyirmót, Békéscsaba, Mezőkövesd) nem botlott, a fővárosiak ráadásul emberhátrányban tudtak nyerni a Cegléd ellen. Az Ajka a Szegedet legyőzve nyújtotta hárommeccsesre a hazai győzelmi szériáját, a Kaposvár pedig a Szigetszentmiklós ellen gyűjtött be roppant fontos három pontot. A Sopronnak (a Vasashoz hasonlóan) tíz emberrel sikerült diadalmaskodni, s immár nyolc meccs óta veretlen a bajnokságban.  

Ajka–Szeged 2011

A hazaiak kitűnő formában futballoztak az utóbbi hetekben, legutóbbi négy bajnokijukon veretlenek maradtak. A szegediek a múlt héten három vereség után tudtak nyerni, és az Ajka ellen is jól kezdtek, többet birtokolták a labdát az első félidőben, mint a vendéglátójuk, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, az Ajka pedig ezt megbüntette, Major Norbert passzát követően Sowunmi Thomas lőtt a kapuba 12 méterről. A szegediek pontszerzési reményei a szünet után pillanatok alatt elszálltak, a játékvezető előbb Vlagyimir Veszelinovot, majd három perccel később Szabó Pétert állította ki. Az Ajka zsinórban harmadik alkalommal nyert hazai pályán a bajnokságban.

Soproni VSE–Siófok

A súlyos anyagi gondokkal küszködő Balaton-partiak az első játékrészben kontrákkal veszélyeztettek elsősorban, miközben a Sopron eléggé enervált játékot produkált, ráadásul emberhátrányba is került még az első játékrészben: Sifter Tamás lépett oda hátulról ellenfelének, a játékvezető pedig azonnal felmutatta neki a piros lapot. A Siófok a második félidőben előnybe is került Andorka Péter tizenegyesgóljának köszönhetően, ám a Sopron a csereként beálló Erdélyi László vezetésével öt perc alatt fordított (előbb gólpasszt adott, majd gólt is szerzett). Erdélyi a 84. percben még egy gólpasszt kiosztott, ezzel bebiztosítva csapata győzelmét – a Sopron immár nyolc mérkőzés óta veretlen a bajnokságban.

Vasas–Ceglédi VSE

Az angyalföldiek Remili Mohamed és Kenesei Krisztián játékára sem számíthattak, ennek ellenére jól kezdtek, Vass Patrik már a 15. percben betalált Bori Gábor beadását követően. A hét közben edzőt váltó Cegléd nem játszott rosszul az első félidőben, ráadásul a 39. percben emberelőnybe került, miután Hangya Szilveszter utolsó emberként buktatta Majoros Árpádot. Ennek ellenére a fővárosiak a második félidő elején hamar eldöntötték a győzelem kérdését, Debreceni András és Ferenczi István találata között három perc telt el. Három minutummal a harmadik hazai gól után a ceglédiek szépítettek ugyan, de többször már nem tudtak eredményesek lenni, Kecskeméti József tehát vereséggel debütált a kispadon. A Vasas pedig újabb lépést tett az NB I felé.

Kaposvár–Szigetszentmiklósi TK-Erima

A Rákóczinak mindenképpen győzelemre lett volna szüksége ahhoz, hogy esélyt teremtsen magának az utolsó négy fordulóban a bennmaradás kiharcolására, de pocsékul kezdődött a hazaiak számára a meccs, az SZTK a félidő derekán előnybe került, onnan pedig kontrákra rendezkedett be, miközben a Kaposvár támadásaiban nem volt átütőerő. Ez a szünet után megváltozott, és a Rákóczi három gólt szerezve megszerezte idei első otthoni győzelmét, nem mellékesen két pontra megközelítette a bennmaradást érő 13. helyet.

Békéscsaba Előre–Szolnoki MÁV

A tabella harmadik helyén álló Csaba nagy lendülettel kezdte a találkozót, és a 12. percben a hazai szurkolók legnagyobb örömére megszerezte a vezetést. A gól után a Szolnok magára talált, és a folytatásban kiegyenlítődött a játék képe. A Békéscsaba végül egy védelmi megingást kihasználva biztosította be a sikerét.

Mezőkövesd Zsóry–Csákvár

Hajtós első félidőt produkáltak a csapatok, főleg a kövesdiek akarata érvényesült, amit megalapozott, hogy már a második percben előnybe kerültek. Ezt a minimális előnyt végig sikerült megtartaniuk, de a mérkőzés jegyzőkönyvéhez hozzátartozik, hogy a Csákvár emberhátárnyban fejezte be a találkozót.

Gyirmót FC Győr–ZTE

Az első tíz percet leszámítva a Gyirmót diktálta az iramot, ám mind a két csapat játékára jellemző volt a pontatlanság, ezért sokáig nem alakultak ki gólhelyzetek a kapuk előtt. A hazaiak aztán az első 45 perc hajrájában előbb lesről, majd szabályos körülmények között is a kapuba találtak. A vendéglátók már három góllal is vezettek, amikor a zalaegerszegiek mindent egy lapra feltéve támadtak, de csak a szépítő gól jött össze nekik.

NB II
26. FORDULÓ

FC AJKA–SZEGED 2011 1–0 (1–0)
Ajka, 300 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Hofbauer Roland, Péter Tamás)
FC AJKA: Jánosa – Besztercei, Asztalos, Császár, Zámbó – Csordás Sz. (Lattenstein, 66.), Köles, Varga G. (Nagy B., 74.) – Szabó Zs. (Bölcsföldi, 85.), Sowunmi, Major N.
SZEGED 2011: Szántai – Szabó P., Veszelinov, Farkas M., Mészáros M. – Berde, Oláh G. (Polareczki, a szünetben) – Fitos (Oláh L., 77.), Hegedűs M. (Hegedűs E., 67.), Zelenyánszki – Germán T.
GÓLSZERZŐ: Sowunmi (1–0) a 38. percben
KIÁLLÍTVA: Veszelinov (a játékvezető megsértéséért) a 49., Szabó P. (gólhelyzetben buktatta Major Norbertet) az 51. percben
MESTERMÉRLEG
JÁKLI PÉTER, az Ajka vezetőedzője: –
Érdekes mérkőzés volt, az első félidőben több góllal vezethettünk volna, a másodikban pedig kettős emberelőnyben sajnos inkább őriztük az eredményt, mint hogy növeltük volna. De a legfontosabbnak a három pont megszerzése számít.
NYILAS ELEK, a Szeged vezetőedzője: – Egészen jó első félidőt játszottunk, annak ellenére, hogy az Ajka szerezte meg a vezetést. Kontrolláltuk a mérkőzést, jól futballoztunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, de nem tettük fel az i-re a pontot, és ez meghatározta a meccs végkimenetelét.

SVSE-GYSEV–SIÓFOK 3–1 (0–0)
Sopron, 700 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Szalai Dániel, Szalai Balázs)
SVSE-GYSEV: Halasi – Fazakas, Sifter, Bobál D., Füredi (Erdélyi, a szünetben) – Szabó L., Pintér A., Deme – Horváth P. (Pados, 86.), Zamostny (Jovetic, 38.), Eszlátyi.
SIÓFOK: Tajti N. – Nagy J., Mogyorósi, Csató, Fülöp N. – Horváth A. (Hanzl, 77.), Ivancsics, Peszmeg, Illés Gy. – Gárdos (Papp M., 55.), Andorka.
GÓLSZERZŐ: Andorka (11-esből, 0–1) a 49., Jovetic (1–1) az 53., Erdélyi (2–1) az 56., Horváth P. (3–1) a 84. percben
KIÁLLÍTVA: Sifter (Peszmeg Viktor ellökéséért) a 34. percben
MESTERMÉRLEG
SUPKA ATTILA, a Sopron szakmai igazgatója: –
Érdekes találkozó volt, rosszul kezdtünk, sok hibával játszottunk. A kiállítás volt a fordulópont, és a csapat erejét mutatja, hogy már a második mérkőzésünkön nyertünk emberhátrányból, vert helyzetből.
SOÓS IMRE, a Siófok vezetőedzője: – Van egy közmondás, amely szerint ha döglött lóra ülsz, szállj le róla. Sajnos mi vergődünk, ami átragadt a mérkőzésre is, és a hazaiak kiénekelték a sajtot a szánkból. Reméljük, ezek után is lesz még Siófoknak NB II-es csapata.

VASAS–CEGLÉDI VSE 4–1 (1–0)
Illovszky-stadion, 1200 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Viszokai László, Kormányos II Gábor)
VASAS: Hermány – Bori, Grúz, Debreceni, Hangya – Vida, Czvitkovics (Gál M., 66.), Berecz – Vass P. (Ádám M., 73.), Ferenczi I., Lázok (Görgényi, a szünetben).
CEGLÉDI VSE: Tóth Z. – Farkas I., Albert I. (Vattai, 57.), Makrai, Pesti – Dóczi – Koós, Balog M., Koncz, Majoros (Kovács D., 57.) – Kormos (Laczkó M., 71.).
GÓLSZERZŐ: Vass P. (1–0) a 15., Debreceni (2–0) a 48., Ferenczi I. (3–0) az 52., Kormos (3–1) az 55., Görgényi (4–1) a 91. percben
KIÁLLÍTVA: Hangya (gólhelyzetben buktatta Majorost) a 37. percben
MESTERMÉRLEG
SZANYÓ KÁROLY, a Vasas vezetőedzője: –
Magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, mert a harminchetedik percben emberhátrányba kerültünk, igaz, ennek ellenére jelentős fölényt harcoltunk ki. Tíz emberrel játszva nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna.
KECSKEMÉTI JÓZSEF, a Cegléd vezetőedzője: – Érthetetlen, hogy a korán jött emberelőny bennünket zavart meg, pedig elkaphattuk volna a Vasast. Egyébként szívből kívánom, hogy most már nyerjék meg a bajnokságot.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–SZTK-ERIMA 3–1 (0–1)
Kaposvár, 300 néző. Vezette: Botló Béla (Kis Zoltán, Tőkés Róbert)
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI: Bozsó – Kiss M., Kovács O., Vermes, Hadaró – Albert Á., Nagy K. (Király V., 86.), Zsivoczky, Fejős (Dominic, 56.) – Faggyas, Olasz D. (Házi B., 79.)
SZTK-ERIMA: Horváth L. – Puskás G., Póti, Tóth F. – Pollák – Mészáros L., Kállai (Hevesi-Tóth, 69.), Domokos – Osváth (Fekete Á., 72.), Weitner, Kollega (Bonifert, 56.).
GÓLSZERZŐ: Weitner (0–1) a 20., Nagy K. (1–1) az 54., Dominic (2–1) a 69., Dominic (3–1) a 75. percben
MESTERMÉRLEG
PRUKNER LÁSZLÓ, a Kaposvár vezetőedzője: –
A szünetben tizenkilencre lapot húztam, megpróbáltam, amit csak lehetett, hogy felébresszem játékosaimat a Csipkerózsika-álmukból. A cserék is hozzátettek a játékhoz, tizenöt forduló után végre megérdemeltük a győzelmet.
HORVÁTH FERENC, a Szigetszentmiklós vezetőedzője: – Csalódott vagyok, mert az első félidőben több góllal kellett volna vezetnünk, a másodikban pedig a Kaposvár megfordította az eredményt.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SZOLNOKI MÁV FC 2–0 (1–0)
Békéscsaba, 1000 néző. Vezette: Molnár Attila (Kepe Arnold, Szilágyi Norbert)
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE: Musits – Koszó, Fehér Zs., Balog Zs., Bényei – Bagi, Birtalan (Prasler, 90.), Spitzmüller, Király P. (Viczián, 59.) – Szilágyi P., Berki (Balázs R., 85.).
SZOLNOKI MÁV FC: Pokorni – B. Tóth, Vári, Papucsek, Fritz (Rokszin, 63.) – Zsdrál (Racskó, 69.), Kenderes – Nagy I., Lengyel B., Kállai (Csirszki, 83.) – Zsolnai.
GÓLSZERZŐ: Birtalan (1–0) a 11., Birtalan (11-esből, 2–0) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
ZORAN SZPISLJAK, a Békéscsaba vezetőedzője: –
Nehéz ellenfelet győztünk le, a Szolnok jó csapat. Megérdemeltük a három pontot, mert a játékosok jól fogadták a nagy nyomást, és akár rúghattunk volna további gólokat is.
KIS KÁROLY, a Szolnok vezetőedzője: – A mérkőzés elején kihasználta a Békéscsaba a hibánkat, és ezek után azt játszotta, amit elképzeltek. Nekünk is voltak helyzeteink, de nem tudtunk élni velük. Sok sikert kívánok a Békéscsabának a hajrához.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY–AQUITAL FC CSÁKVÁR 1–0 (1–0)
Mezőkövesd, 700 néző. Vezette: Farkas Ádám (Aradi József, Mohos Milán)
MEZŐKÖVESD ZSÓRY: Kunsági – Búrány, Dvorschák, Szeles, Sváb – Takács P., Tajthy – Molnár G. (Nánási, 90.), Medgyes (Baracskai, 82.) – Máté J., Balajti (Nyilas, 92.).
AQUITAL FC CSÁKVÁR: Milinte – Bakos, Szalai T., Dulló, Hajdú S. – Domján – Molnár T. (Varga Z., 82.), Nyilasi B. (Mihály D., 68.), Kocsis G., Molnár Cs. – Horváth R.
GÓLSZERZŐ: Máté J. (1–0) a 2. percben
KIÁLLÍTVA: Medgyes (a kispadon ülve megsértette Aradi József asszisztenst) a 94. percben
MESTERMÉRLEG
LUCSÁNSZKY TAMÁS, a Mezőkövesd vezetőedzője: –
Amióta itt vagyok, küzdeni tudásból most először vizsgázott jelesre a csapat. Ez pedig a szervezetten és jól futballozó ellenféllel szemben három pontot ért.
TOLDI GÁBOR, a Csákvár vezetőedzője: – A két csapat mutatott játéka alapján nem derült ki, melyik klub milyen célért küzd. A gólhelyzeteket be kell rúgni, és mi ezt nem tettük meg.

GYIRMÓT FC GYŐR–ZTE FC 3–1 (1–0)
Győr-Gyirmót, 1000 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Kiss Balázs, Pápai Zoltán)
GYIRMÓT FC GYŐR: Somogyi Cs. – Nagy S., Balog Z., Lázár P., Fejes J. – Madarász M. (Papp K., 84.), Kiss M. (Graszl K., 90.) – Gyurján B. (Cseri, 68.), Magasföldi, Beliczky – Bobál G.
ZTE FC: Szappanos – Pajor, Króner (Bíró Á., 65.), Forgács, Bedi – Kovács G. – Babati, Szakály A., Délczeg – Daru, Vittman (Városi, 66.).
Gólszerző: Bobál G. (1–0) a 43., Beliczky (2–0) az 58., Bobál G. (3–0) a 74., Kovács G. (3–1) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
SISA TIBOR, a Gyirmót vezetőedzője: –
Öröm volt látni, hogy játékosaink mennyire koncentráltan futballoznak a nagyon jó erőkből álló ZTE ellen. Örülök, hogy végig kézben tartva a mérkőzést ismét sikerült megszereznünk a három pontot.
LENDVAI MIKLÓS, a ZTE vezetőedzője: – Számítottunk rá, hogy nehéz meccs vár ránk, és ez be is igazolódott. Kapott góljainkat védekezési és buta hibák előzték meg, de ez jellemző ránk az elmúlt hetekben. Rutintalanságunknak is tulajdonítható a vereség.

Vasárnap:
17.30: Balmazújváros–Soroksár

AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC 26 18 2 6 54–26 +28 56
2. Gyirmót FC Győr 26 15 9 2 45–23 +22 54
3. Békéscsaba Előre 26 15 6 5 36–23 +13 51
4. Mezőkövesd Zsóry FC 26 13 8 5 48–29 +19 47
5. Szolnoki MÁV FC 26 11 7 8 42–42 0 40
6. Soproni VSE-GYSEV 26 10 10 6 40–34 +6 40
7. Szeged 2011 26 11 4 11 31–29 +2 37
8. ZTE FC 26 8 8 10 36–40 –4 32
9. Szigetszentmiklósi TK 26 6 12 8 21–30 –9 30
10. FC Ajka 26 7 8 11 35–38 –3 29
11. Aqvital FC Csákvár 26 7 8 11 36–40 –4 29
12. FGSZ Siófok 26 6 9 11 35–43 –8 27
13. Soroksár SC 25 6 6 13 24–34 –10 24
14. Ceglédi VSE 26 5 9 12 31–44 –13 24
15. Kaposvári Rákóczi FC 26 5 7 14 25–38 –13 22
16. Balmazújváros 25 4 7 14 24–50 –26 19
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik