Felkészülés: a Berlinbe tartó Dárdai nélkül kapott ki a Fehérvár a Pécstől

Vágólapra másolva!
2023.07.22. 13:21
null
Fordított a vendég Pécs (Fotó: Kurdi József/pmfc.hu)
Lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését a labdarúgó NB I-ben szereplő Fehérvár FC. A székesfehérváriak ellenfele a másodosztályú Pécsi MFC volt, amely egy 90. percben szerzett góllal fordított.

 

A Fehérvár szerzett vezetést, a 16. percben Pető Milán emelte át a labdát a kifutó kapus felett. Pár perc múlva azonban egyenlített a Pécs, Tóth-Gábor Kristóf volt eredményes. A vendégek aztán a rendes játékidő utolsó percében ismét betaláltak, Vas Bence közelről helyezett a kapuba – olvasható a székesfehérváriak tudósításában.

Hazai oldalon nem volt a keret tagja ifjabb Dárdai Pál, aki a Nemzeti Sport pénteki értesülése szerint a német másodosztályú bajnokságban szereplő, az édesapja, idősebb Dárdai Pál által irányított Hertha BSC játékosa lehet. A német Bild szombaton megerősítette honlapunk információját, és hozzátette, hogy hat számjegyű, tehát egymillió euró alatti összegért kerülhet Fehérvárról Berlinbe.

A 24 éves játékos a berlini egyesületnél nevelkedett, 2018-ban bemutatkozott a Bundesligában is, és 2021 óta a székesfehérváriak keretének tagja.

A másik két Dárdai fiú, a 21 éves Márton és a 17 esztendős Bence a Hertha futballistája, így most először fordulhat elő, hogy mind a négy Dárdai az első csapatnál kap szerepet.

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
Fehérvár FC–
Pécsi MFC 1–2 (1–1)
Fehérvár:
Rockov – Bese, Husvéth, Szerafimov (Kiss Ádám, 63.), Nádudvari (Kiss Marcell, 51.) – Kovács Bence, Bambock (Rétfalvi, 82.) – Berki (Csepregi, 82.), Ambach, Pető – Balogh M (Deybi, a szünetben).
PMFC: Helesfay (Varasdi) – Svedyuk (Takács Zs.), Rácz L. (Varga T.), Pejovics, Majnovics (Hadaró) – Szeles (Terbe), Krausz (Krátik) – Bukovics (Vas), Gera Z. (Gyurkits), Harsányi (Szabó M.) – Tóth-Gábor (Hornyák, Bachesz)
Gólszerző: Pető (16.), ill. Tóth-Gábor (20.), Vas (90.)

A FEHÉRVÁR FC NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Július 1.: Fehérvár FC–DAC 1904 (szlovák I.) 0–5

Július 5., Fehérvár FC–Dunaújvárosi FC (NB III) 2–0 (Katona M., Csongvai)
Július 8.:
NK Osijek (horvát I.)–Fehérvár FC 0–2 (Kastrati, Kodro)
Július 15.: Trabzonspor (török)–Fehérvár FC 2–2 (Csongvai, Kodro)
Július 21.: Fehérvár–Gyirmót FC Győr (NB II) 0–0
Július 22.: Fehérvár–Pécsi MFC (NB II) 1–2 (Pető)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik