Pór Károly
2023.07.21 19:53 Frissítve: 2023.07.21 23:43

Németország: újra négy Dárdai Berlinben? Kivásárolhatja a Hertha ifj. Dárdai Pált – NS-infó

A Nemzeti Sport információja szerint a német másodosztályú bajnokságban szereplő Hertha BSC játékosa lehet ifjabb Dárdai Pál, a Fehérvár FC labdarúgója.

Dárdai Palkó ismét Berlinben futballozhat (Fotó: Szabó Miklós)


A Nemzeti Sport értesülései szerint a két klub már napok óta tárgyal a 24 éves szélső szerződtetéséről, és a felek közel állnak a megegyezéshez. A berliniek várhatóan végleg megvásárolják ifj. Dárdai Pál játékjogát.

Ha ez megtörténik, akkor a Hertha BSC-ben újra négy Dárdai szerepel majd, hiszen jelenleg idősebb Dárdai Pál vezetőedzőként dolgozik a klubnál, valamint másik két fia, Márton és Bence is a fővárosiaknál játszik – utóbbi nyáron került fel az első csapathoz.

Ifj. Dárdai Pál 2011 és 2020 között már futballozott a Hertha korosztályos gárdáiban és a felnőtteknél is. Most először fordulhat elő, hogy mind a négy Dárdai az első csapatnál kap szerepet.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Franck Bambock (francia, Grenoble Foot – Franciaország), Berki Marcell (Red Bull Salzburg), Spandler Csaba (Puskás Akadémia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Kovács Bence (Kazincbarcika), Zeke Márió (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Távozók: Alef (Alef dos Santos Saldanha, brazil, szabadon igazolható), Claudiu Bumba (román-magyar, ETO FC Győr, szabadon igazolhatóként), Marcel Heister (német-horvát, Ludogorec Razgrad – Bulgária, szabadon igazolhatóként), Kojnok Zsolt (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Kovácsik Ádám (Mezőkövesd – szabadon igazolhatóként, legutóbb kölcsönben: ETO FC Győr), Jevhen Makarenko (ukrán, Ordabaszi FK – Kazahsztán, szabadon igazolhatóként), Loic Nego (francia-magyar, Le Havre AC – Franciaország, szabadon igazolhatóként), Artem Sabanov (ukrán, FK Polisszja Zsitomir – Ukrajna, szabadon igazolhatóként), Stopira (Ianique dos Santos Tavares, zöld-foki-szigeteki-magyar, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Babos Bence (FC Ajka), Dala Martin (Nyíregyháza Spartacus)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk
: Dárdai Pál (Hertha BSC – Németország)

 

2023.11.04 18:13:13

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Thomas Tuchel együttese már a 9. percben két góllal vezetett a Signal Iduna Parkban.

2023.09.30 18:21:16

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A második félidőben Leroy Sané és Harry Kane volt eredményes Thomas Tuchel együttesében.

2023.09.24 22:30:23

Német labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Lehet, a jelenlegi Nationalelfben valóban nincsenek jó hátvédek, nincs jó befejező csatár, nincsenek vezérlő klasszisok, s kizárólag ennyi a lényegi ok. De mi van, ha egy ország azt veszítette el időközben, amire ’54 táján rátalált? Mi van, ha nem is csak a 2014-ben még diadalittas német futball, hanem egy – önmagát vezető nemzetnek tudó – ország keresi egyre görcsösebben a helyét, s e tétovaságnak a gyarlóbb eredmények a visszfényei csupán?

2023.09.15 19:55:02

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Amikor már úgy látszott, hogy új csapat áll a Bundesliga élére, egy ráadásbeli büntető mindent megváltoztatott.

2023.09.11 19:30:37

Német labdarúgás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindenki csak találgatja, mi a probléma gyökere.