Fehérvár: századszor játszhat az NB I-ben Csongvai Áron

Vágólapra másolva!
2023.07.29. 07:57
null
Először tér vissza korábbi csapata, az Újpest FC pályájára ellenfélként Csongvai Áron (balra), a védő most már a Fehérvár FC szerelésében küzd a győzelemért (Fotó: Kovács Péter)
Századik alkalommal léphet pályára az élvonalban Csongvai Áron, a Fehérvár FC futballistája ráadásul először tér vissza ellenfélként a Szusza Ferenc Stadionba.

 

NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

Több szempontból is különleges lesz Csongvai Áron számára a szombat esti, Újpest elleni mérkőzés. A Fehérvár FC huszonkét éves futballistája 2016 óta Újpesten nevelkedett, 2020 januárjában a lila-fehéreknél mutatkozott be az NB I-ben, 2021-ben pedig kupagyőzelmet ünnepelhetett az együttessel.

Idén februárban a fehérváriakhoz igazolt, és bár a tavaszi szezonban találkozott egymással a két csapat, Csongvai Áron ellenfélként először léphet pályára a Szusza Ferenc Stadionban. Az áprilisi összecsapás gól nélküli döntetlennel ért véget, a vendégek védője most is sokat tehet azért, hogy Bartosz Grzelak vezetőedző játékosai kapott gól nélkül hozzák le az összecsapást. Kérdés, milyen poszton kap szerepet. Eddig elsősorban középpályásként és belső védőként játszott, a török Trabzonspor elleni felkészülési mérkőzésen (2–2) azonban a védelem jobb oldalán futballozott.

Méghozzá biztatóan, az első félidő végén távolról lőtt a jobb alsó sarokba.

„Az utóbbi időben többször is előfordult, hogy jobbhátvédként számolt velem Bartosz Grzelak, ha jobb oldali védőként kell megoldanom a feladatomat, akkor ott nyújtom a maximumot – mondta lapunknak egy héttel ezelőtt Csongvai Áron. – Nyilvánvaló, hogy nekem mindig különleges lesz az Újpest ellen játszani. Tavasszal pályára léptem már volt klubom ellen, az a mérkőzés Székesfehérváron volt, most először térek vissza ellenfélként a Szusza Ferenc Stadionba. Nagyon várom a meccset, különleges lesz.”

De nem csak emiatt lesz érdekes neki a mérkőzés, ugyanis a Transfermarkt adatai szerint a szombati lesz a századik találkozója az élvonalban. Az elsőt Debrecenben játszotta 2020 januárjában, az Újpestben összesen nyolcvanhétszer, a Fehérvárban eddig tizenkétszer lépett pályára az NB I-ben.

Eddigi mérlege 34 győzelem, 24 döntetlen, 41 vereség, hat gól, öt gólpassz.

De nemcsak ő, Katona Mátyás is először tér vissza ellenfélként a Szusza Ferenc Stadionba. A nyáron mindkét csapat kerete sokat változott, így izgalmas összecsapásra van kilátás.

NB I, 2023–2024, 1. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Július 28., péntek
MTK–Paks 1–1Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionFarkas Ádám
2223
Július 29., szombat
18.00:DVTK–Puskás Akadémia (Tv:M4 Sport)Miskolc,DVTK Aréna
20.15:Újpest–Fehérvár (Tv:M4 Sport)Budapest,Szusza Ferenc Stadion
Július 30., vasárnap
20.00:ZTE–Kisvárda (Tv:M4 Sport)Zalaegerszeg,ZTE Aréna
Július 31., hétfő
20.00:DVSC–Mezőkövesd (Tv:M4 Sport)
Debrecen,Nagyerdei Stadion
Szeptember 27., szerda
19.00:Ferencváros–Kecskemét (Tv:M4 Sport)Budapest,Groupama Aréna

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik