Kikapott a Kisvárda a Budapest Honvédtól

Vágólapra másolva!
2022.09.04. 14:35
A Kisvárda Master Good 1–0-ra kikapott odahaza a Budapest Honvédtól a labdarúgó NB I 7. fordulójában.
Kispesti öröm Kisvárdán (Fotó: Kovács Péter) – GALÉRIÁHOZ KATT A KÉPRE!
Kispesti öröm Kisvárdán (Fotó: Kovács Péter) – GALÉRIÁHOZ KATT A KÉPRE!

 

LABDARÚGÓ NB I
7. FORDULÓ

Kisvárda Master Good–Budapest Honvéd 0–1 (N. Lukics 33. – 11-esből)
Kisvárda, Várkerti Stadion, 2452 néző. Vezette: Andó-Szabó

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Feladta a leckét a stábnak a hat kisvárdai futballista, akia Mol Fehérvár elleni mérkőzésen (3–1) szerepeltetetthez képest szerdán bekerült aPakson bevetett kezdő tizenegybe, és így is nyert alegutóbbi ezüstérmes, ugyancsak 3–1-re. A szakmai gárda azonban a jelek szerint kitartott eredeti elképzelése mellett, hogy hármas egységben kezeli a Vidi, a Paks és a Honvéd elleni meccset, és a hét közben „pihentetett” játékosok közül vasárnapra hatan (Anton Kravcsenko, Matheus Leoni, Bohdan Melnik, Jasir Asani, Rafal Makowski és Jasmin Mesanovic) visszakerültek a fővárosiak ellen bevetett csapatba.

A Honvédnálszinte teljes egészben megegyezett a csütörtöki, Újpest elleni kezdő tizenegy a kisvárdaival, két fiatal, Kerezsi Zalán és Szabó II Alex váltotta Albi Dokát és Richlord Ennint. Az együttesben maradt viszont Herdi Prenga és Lazar Csirkovics, akik a tavasszal még a kisvárdai sikerekért tettek – nem is keveset –, most pedig a korábbi csapattársakkal szemben igyekeztek bizonyítani.

A meccs felütéseként éppen Herdi Prengát csapta be Ötvös Bence az alapvonalnál, de Szappanos Péter javítottaa belső védő bizonytalanságát.Egymás hibáiból igyekeztek élni a csapatok, Bohdan Melnik ellenfél térfelén eladott labdájával futott végiga kispestiek első veszélyes akciója, amelynek végén Kocsis Dominik látványos mozdulatát követően vágódott le a labdaÖtvös Bencéről.Aztán kiderült, „önerőből” is lehet veszélyes támadást vezetni, amihez elég néhány szép passz, mint amilyen Driton Camaj, Rafal Makowski és Jasmin Mesanovic összjátéka volt, de a center bal oldali beadására éppenséggel önmagának kellett volna érkezni, így viszont nem volt bent senki, aki góllal koronázta volnameg a szemre tetszetős akciót.

A vezetést a Honvéd szerezte meg azt követően, hogy Hindrich Ottó kapus buktattaKerezsi Zalánt – a tizenegyest Nenad Lukics értékesítette. Azonnal pörgősebbek lettek az addig ólmosnak tűnő kisvárdai lábak, Jasir Asani szabadrúgása után Szappanos Péternek kellett kiütnie a labdát, Rafal Makowski lábáról pedig az utolsó pillanatban lopták le, majd Anton Kravcsenko fejelt az oldalhálóba.

Alátottakra és az eredményre kettős cserével reagált a hazai stáb, míg Thomas Courts, a Honvéd vezetőedzőjeszünet, sőt még az első kettős csere utánis kitartott akezdőkéntbevetett négy, a fiatalszabálynakmegfelelő játékosa mellett. Lehívta viszont Lukicsot, aki előttemegszerezhette volna második gólját is, de ahogy az ő lövése után, a másik oldalon az ide-oda pattogó labda elhárításában is jeleskedett a Várda kapusa.

Ment volna előre a Kisvárda, de sehogy sem tudott kibontakozni, a Honvéd ugyanisa saját szempontjából nagyon jól fékezte a tempót. Húsz perccel a vége előtt felcsillant a remény a hazaiak előtt, de Ötvös Bence indítását hiába váltotta gólra Driton Camaj, az akció zárultával apartjelző beintette az egyértelmű lest, amit a VAR jóváhagyott. A bajnokság eddigi részében erőssége volt a szélsőjátéka a Kisvárdának,ezúttal viszont mindkét, a vonalak mellett futballozó játékost le kellett cserélni. Hindrich versenyben tartotta a csapatát azzal, hogy hárította Bocskay Bertalan szabadrúgását, majd a fiatal középpályás a védésutáni szögletből a lécrecsavarta a labdát.

Fogyott az idő, és fogyott a házigazda türelme is, a végén a felívelések sem segítettek, utolsó esélyként Jasmin Mesanovic fejeseután a kapufa mellett ment ki a labda. Tizenkét meccs és április 9. után veszített a Kisvárda, a Honvéd pedig reménykedhet abban, hogy elindul felfelé a tabellán. 0–1

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 7 4 2 1 16–9 +7 14
2. Ferencvárosi TC 4 4 9–1 +8 12
3. Kecskeméti TE 7 3 3 1 10–6 +4 12
4. Zalaegerszegi TE 6 3 1 2 13–9 +4 10
5. Puskás Akadémia 7 2 4 1 7–5 +2 10
6. Paksi FC 6 2 2 2 12–13 –1 8
7. Budapest Honvéd 7 2 2 3 7–12 –5 8
8. Debreceni VSC 7 1 4 2 10–13 –3 7
9. Mol Fehérvár 6 2 4 7–11 –4 6
10. Mezőkövesd 7 1 2 4 8–15 –7 5
11. Vasas FC 7 5 2 6–8 –2 5
12. Újpest FC 5 3 2 4–7 –3 3
NB I, 2022–23, 7. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Szeptember 2., péntek
Mezőkövesd–Zalaegerszeg 0–5
Mezőkövesd, Városi Stadion
Erdős József
1200
Szeptember 3., szombat
Kecskeméti TE–Paks 3–1
Kecskemét, Széktói StadionCsonka Bence2124
Vasas FC–Puskás Akadémia 1–1
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion
Bogár Gergő1778
Debrecen–Mol Fehérvár 1–0
Debrecen, Nagyerdei StadionKarakó Ferenc5014
Szeptember 4., vasárnap
Kisvárda–Honvéd 0–1
Kisvárda, Várkerti Stadion
Andó-Szabó2452
17.30: Újpest–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
Budapest, Szusza Ferenc StadionBognár Tamás

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik