Felkészülés: az Újpest és a Kisvárda is megnyerte ausztriai mérkőzését

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.08. 20:38
null
Az újpestiek bal oldali védője, Antonov (jobbra) egy gólt szerzett a nyári felkészülési meccseken (Fotó: Facebook/Újpest FC)
Két NB I-es labdarúgócsapat is edzőmérkőzést játszott Ausztriában: az Újpest FC  4–2-re legyőzte az osztrák kupadöntős SV Riedet, míg a Kisvárda 2–1-re nyert a másodosztályba az előző idény után kieső Admira Wacker otthonában.

Milos Kruscsics, a fővárosi lila-fehérek vezetőedzője az Újpest FC ausztriai edzőtáborának első felkészülési mérkőzésén kisebb sérülés miatt Kovács Dominikra, Varga Balázsra, valamint Vincent Onovóra sem számíthatott.

A Ried elleni felkészülési mérkőzésen az 5. percben hátrányba került az Újpest, amikor egy felívelt labdánál Banai Dávid bár kétszer is védett, harmadszor már nem tudta hatástalanítani a hazaiak kísérletét (1–0).

A korai gól után sokáig úgy tűnt, hátránnyal fordulnak az újpestiek, de a szünet előtti percekben Miroszlav Bjelos előbb egy kapushibát kihasználva mintegy húsz méterről egyenlített, majd alig két perccel később Katona két blokkolt lövése után került elé a labda és közelről, félollós mozdulattal megszerezte a vezetést (1–2).

A második félidőben tíz perc elteltével egy jól eltalált lövéssel egyenlített a Ried, aztán a 73. percben egy szép támadás után Abdoulaye Yahaya emelt 12 méterről a kapu jobb oldalába, majd a rendes játékidő végén Simon Krisztián jobb oldali szögletét Abdoulaye Diaby védhetetlen erővel fejelte az osztrákok kapujába – 4–2-re győzött az Újpest.

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
SV Ried (osztrák)–Újpest FC 2–4 (1–2)
Újpest: Banai (Pajovics, 60.) – Pauljevics (Kastrati, 55.), Csongvai (Fehér Cs., 85.), Kuusk (Diaby, 55.), Antonov (Szabó B., 80.) – Boumal (Jevtoszki, 85.), Bjelos (Radosevics, 85.), Ljujics (Mack, 55.), Croizet (Simon K., 60.), Katona M. (Yahaya, 55.) – Tallo (Kone, 60.)
Vezetőedző: Milos Kruscsics
Gólszerzők: Weissmeier (5.), Nutz (53.), ill. Bjelos (44., 45.), Yahaya (73.), Diaby (90.)

AZ ÚJPEST FC FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA

Felkészülési mérkőzések
Június 25.: Újpest–FC STK 1914 Samorín (Somorja, szlovák II.) 1–1
Július 2.: MTK Budapest (NB II)–Újpest 2–6
Július 8., Ausztria: SV Ried (osztrák)–Újpest 2–4
Július 12., Ausztria: Újpest–Bohemians Praha (cseh)
Július 16., Ausztria: Újpest–Slovan Liberec (cseh)

A Kisvárda eredetileg 17 órától játszott volna a másodosztályba kieső Admira Wackerrel, de a szabolcsiak csapatbuszának meghibásodása miatt több mint egyórás csúszással kezdődött a találkozó.

A várdai gondokat tetézte, hogy hamar bele kellett nyúlni a meccsbe, mert Ötvös Bencét bordasérülés miatt a 13. percben le kellett cserélni, Janisz Karabeljov váltotta.

Az első félidőben sok helyzetet kidolgozott a Kisvárda, de ezeket nem tudta gólra váltani. Aztán a második játékrészben már góllá érett a várdai fölény:Jaroslav Navrátil 15 méterről lőtt a kapuba.

Igaz, nem sokkal később egyenlített a házigazda, de alig tíz perccel később megint a Kisvárda vezetett:Asani bal oldali beadására az új szerzemény, Mario Ilievszki érkezett és nyolc méterről kapásból lőtt a kapuba – 2–1-re győzött a Kisvárda.

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
Admira Wacker (osztrák II.)–Kisvárda Master Good 1–2 (0–0)
Bécs, Motion_invest Arena
Kisvárda: Hindrich – Hej (Rubus, 73.), Vranjanin (Szimovics, 73.), D. Kovacic (Széles, 62.), Peteleu (Leoni, 62.) – Ötvös (Karabeljov, 13.), Melnik (Bíró R., 73.) – Navrátil (Heles, 73.), Makowski (Lucas, 62.), Camaj (Asani, 62.) – Mesanovic (Ilievszki, 62.)
Vezetőedző: Török László
Gólszerzők: Badji (62.), ill. Navrátil (55.), Ilievszki (71.)

A KISVÁRDA FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Felkészülési mérkőzések
Június 25.: Vasas FC–Kisvárda 2–2
Július 2., Ausztria: Kisvárda–Hajduk Split (horvát) 1–1
Július 4., Ausztria: Kisvárda–FC Universitatea Craoiva (román) 2–1
Július 5. Ausztria: Kisvárda–AEK Larnaca (ciprusi) 2–2
Július 8. Ausztria: Admira Wacker (osztrák II.)–Kisvárda 1–2
Július 14.: Kisvárda–Diósgyőri VTK (NB II)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik