Mol Fehérvár FC: Nikolics Nemanja távozik – hivatalos

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.06.10. 14:44
null
Nemanja Nikolics távozik a Viditől (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár FC nem ajánlott hosszabbítást Nikolics Nemanjának, így a támadó szerződése lejártával (június 30.) távozik a klubtól – írja a molfeherverfc.hu.

Nikolics Nemanja 2010 és 2015, majd 2020 és 2022 között 314 tétmérkőzésen 164 gólt szerzett a fehérváriaknál.

A 34 éves játékos két bajnoki címet nyert az együttessel, háromszor lett gólkirály az NB I-ben a Vidi játékosaként. A klub történetének legeredményésebb gólszerzője 117 bajnoki góllal.

„Bár a következő idénytől már nem láthatjuk Nikót Vidi-mezben a pályán, klubunk vezetősége úgy döntött, hogy – a Vidi történetében először – visszavonultatjuk az általa viselt és ikonikussá vált 17-es mezszámot, elismerve elévülhetetlen érdemeit klubunk történelmének alakításában. Ez azt jelenti, hogy a jövőben nem viselheti senki ezt a számot a Vidi első csapatában” – mondta el Sallói István, a klub sportigazgatója.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: Csoboth Kevin
(Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Gundel-Takács Bence (NK Jarun Zagreb – Horvátország),Halmai Ádám(Zalaegerszegi TE FC),Lyes Houri(francia, Universitatea Craiova – Románia),Kojnok Zsolt (Budaörs), Emil Rockov (szerb, FK Vojvodina – Szerbia), Szabó Levente (Budafoki MTE), Zeke Márió (Gyirmót FC Győr), Budu Zivzivadze (? grúz, Újpest FC), Zsóri Dániel (Zalaegerszegi TE FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Claudiu Bumba (román, Kisvárda – szabadon igazolható)
Távozók: Nikolics Nemanja (szabadon igazolható), Elek Ákos (lejár a szerződése, visszavonul)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Lamin Jallow (gambiai, Vicenza – Olaszország),Peter Zulj (osztrák, Istanbul Basaksehir – Törökország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Halmai Ádám (lejár a szerződése), Armin Hodzic (bosnyák, lejár a szerződése), Kovács István, Nikolics Nemanja (lejár a szerződése), Adrian Rus (román, Grasshoppers – Svájc, Levante – Spanyolország), Rúben Pinto (portugál, lejár a szerződése), Stopira (Ianique dos Santos Tavares, zöld-foki-szigeteki, lejár a szerződése, Újpest FC)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik