FTC: Érzelmes srác vagyok, a szívemre hallgattam! – Tokmac Nguen

Vágólapra másolva!
2022.06.19. 08:30
null
Tokmac Nguent motiválja, hogy a Fradival európai nagycsapatok, például a Barcelona ellen is játszhat (Fotó: Szabó Miklós)
Érzelmi alapon döntött Tokmac Nguen, amikor elhatározta, hogy a Ferencvárosban marad. A norvég labdarúgó elárulta, nála nem a pénz, hanem saját és családja boldogsága a legfontosabb.

 

– Mióta eldöntötte, hogy a Ferencvárosban marad, nem adott interjút. Most már elárulhatja, miért határozott a maradás mellett?
– Rengeteg mindent kellett mérlegelnem, de a legfontosabb az volt, hogy jól érzem magam Magyarországon és a Ferencvárosban – felelte lapunknak Tokmac Nguen, aki 2019 februárjában lépett pályára először a zöld-fehéreknél. – Sokan fejest ugrottak volna egy következő kihívásba, ám én megbecsülöm, amim itt van a Fradiban. Szeretnek, tisztelnek, bíznak bennem.

– Érzelmi alapon döntött?
– Sokan azt hiszik, ha egy klubból máshová igazolnak, ott biztosan minden jobb lesz. A Ferencváros ambiciózus együttes, immár állandó résztvevője a nemzetközi kupáknak, a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportkörében is megmutattuk magunkat, nem minden klub mondhatja el ezt magáról. Érzelmes srác vagyok, a szívemre hallgattam!

Fotó: Árvai Károly
Fotó: Árvai Károly

– Sok helyről keresték?
– Volt néhány ajánlatom. Konkrétak is. Rengeteg volt a pletyka is, de ami igaz volt, arról elsőként tudtam, hiszen a menedzserem mindenről tájékoztatott.

– Japán nem volt opció?
– De. Ők például nagyon szerettek volna, jó pénzt ajánlottak. Csakhogy... Mérlegelnem kellett, huszonnyolc évesen fiatalnak érzem magam ahhoz, hogy a karrier helyett a pénzt válasszam. A Bajnokok Ligájáról álmodom, újabb felejthetetlen mérkőzésekről. Mindenképpen Európában szerettem volna maradni.

– Sok álmatlan éjszakája volt a végső döntés meghozatala előtt?
– Talán túlzottan is sok időm volt gondolkodni. Fél évig azzal a tudattal keltem, hogy bármikor szabadon, kötöttségek nélkül megállapodhatok bármelyik csapattal. Volt időm gondolkodni, lett volna lehetőségem máshová igazolni, de a nap végén nálam a boldogság az első. Ráadásul a Ferencváros sokat segített az elmúlt években, itt lettem igazán jó futballista, norvég válogatott labdarúgó, ezt is figyelembe vettem. Sokan boldogan igent mondtak volna az elém tett fizetési ajánlatokra, de nekem nem a pénz a legfontosabb. Két évvel ezelőtt mehettem volna Antwerpenbe is, nagyon jó szerződést ajánlottak, az egyik legjobban fizetett labdarúgó lettem volna a ligában, de elutasítottam. Nem a pénz, hanem az érzelmeim miatt.

– Ha jól tudom, éppen Spanyolországban volt, amikor úgy döntött, a Fradiban marad. Kivel közölte először?
– Amikor meghoztam a döntést, először Kubatov Gábor elnököt hívtam, majd Hajnal Tamás sportigazgatót. A nyári vakáció alatt két barátommal rövid időre Spanyolországba utaztam, ott határoztam el végleg magamat. Felhívtam az elnököt, és annyit mondtam, döntöttem, maradok.

– Mi volt a reakció?
– A Ferencváros végig tisztességes volt, a klubban nem tagadták, nagyon szeretnének megtartani. Természetesen örültek, hogy maradok. Pedig az utolsó pillanatban jött még egy nagyon jó lehetőség, de addigra már szavamat adtam a Ferencvárosnak.

– Európai vagy ázsiai ajánlat futott be?
– Egy európai klub keresett meg, komoly társaságról van szó. Elmondták, nagyon szeretnék, ha őket választanám, közöltem velük, már megígértem jelenlegi klubomnak, hogy maradok. És nálam az adott szó mindennél többet ér.

Fotó: Tumbász Hédi
Fotó: Tumbász Hédi

 

– Miután elárulta, hogy a Bajnokok Ligája újra nagy álma, mit gondol, az első selejtezőkörben a kazah Tobol együttesén kötelező túljutni?
– Mi vagyunk a párharc esélyesei. Ettől függetlenül a Bajnokok Ligájában egyetlen könnyű mérkőzés sincsen, biztos vagyok benne, alaposan megizzadunk. A tapasztalat viszont mellettünk szól, amivel élnünk kell.

Norvégia a legvonzóbb
Az első ausztriai edzőtábor után a Ferencváros labdarúgói két nap szabadságot kaptak Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzőtől, Tokmac Nguen kihasználta a lehetőséget, gyorsan hazautazott Norvégiába, hiszen felesége és másfél éves gyermeke ezekben a hetekben ott van. A szélső a nyári vakáció legnagyobb részét is az északi országban töltötte, mint mondta, ott érzi a legjobban magát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik