Videó: amikor Lipcsei kis híján Kőbányára rúgta át az MTK kapuját

M. G.M. G.
Vágólapra másolva!
2020.06.18. 07:41
A sportvilág lassan éledezik a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően, de mivel archív visszatekintéseink népszerűek voltak olvasóink körében, folytatjuk a videós múltidéző sorozatunkat. Egy 1993-as örökrangadóra tekintünk vissza.

Az 1992–1993-as élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában rendezték meg a Hungária körúton az MTK–Ferencváros mérkőzést. A két csapat eltérő célokért küzdött: a házigazda MTK a középmezőny elején igyekezett minél jobb pozíciót kivívni, míg ősi riválisa bajnoki címe megvédésére hajtott, igaz, az előző néhány fordulóban kapott pofonok (2–4 a Rába ETO, 0–2 a BVSC, 1–2 a Békéscsaba ellen) megviselték Nyilasi Tibor csapatát.

A május 16-i örökrangadón az MTK az első félidőben elsöpörte vendégét és 4–0-s előnybe került, de a Ferencváros a 67. percre kettőre csökkentette a különbséget. A 78. percben aztán Lipcsei Péter elé került a labda, és az FTC középpályása minden dühét beleadta a lövésbe – talán élete leglátványosabb gólja lett a végeredmény. Hiába állt fel a padlóról a Ferencváros, pontot nem szerzett – az MTK 4–3-ra győzött, az FTC sorozatban harmadik veresége után pedig Nyilasi beismerte, a bajnoki címre immár nincs esély. A bajnokságot a Kispest-Honvéd nyerte meg a Vác előtt, a Ferencváros a harmadik, az MTK a negyedik helyen végzett.

Lipcsei Péter és Zsiborás Gábor kézfogása a 4–3-as örökrangadón (Fotó: ifj. Thaly Zoltán)
Lipcsei Péter és Zsiborás Gábor kézfogása a 4–3-as örökrangadón (Fotó: ifj. Thaly Zoltán)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik