Videoton: Az ilyen leckéből lehet tanulni – Henning Berg

Vágólapra másolva!
2017.01.27. 21:07
null
Munkában a Nemzeti Sport kiküldött tudósítója, Borsi Gergely (Forrás: vidi.hu)
A Videoton pénteken két felkészülési mérkőzést is játszott Marbellában. Előbb az osztrák Admira Wackerrel csapott össze (0–1), majd a román Dinamo Bucurestivel találkozott (0–0). Henning Berg vezetőedző annak ellenére derűlátóan nértékelt Borsi Gergelynek, a Nemzeti Sport helyszíni tudósítójának, hogy nem szerzett gólt csapata.

– Hogyan értékeli az Admira Wacker elleni találkozót?
– Nehéz mérkőzés volt, mivel a második csapatunk futballozott, tele volt fiatallal, ráadásul az ellenfelünk is jobban játszott nálunk, amit a végeredmény is bizonyít. Ez jó lecke, tanulni lehet belőle, fontos tapasztalat a játékosoknak, mert így tudják meg igazán, milyen szintet kell megütniük, hogy a Videotonban játszhassanak.

– A Dinamo Bucuresti elleni teljesítménnyel már elégedettebb?
– Jobban teljesítettünk, de más is volt a csapatunk. Győzni akartunk, de legalább ennyire fontos, hogy majdnem minden futballista kilencven perc játéklehetőséget kapott. Rengeteget kell még javulni, ehhez pedig dolgozni kell, de azért elégedett is vagyok, örültem a találkozónak, mert jól segítette a felkészülést.

– Miért jó, hogy két mérkőzést kötöttek le egy napra?
– Azért, mert így mindenki többet játszik. Zöldesi Illés, Varga Bence, Pölöskei Zsolt, Bódi Ádám, Filipe Oliveira, Barczi Dávid, Lénárt András vagy Bévári Zsombor is kevesebb lehetőséget kapott eddig, most viszont jóval többet. Mindenkinek a lábában van mérkőzés, és mindenki hasonló erőnléti állapotba került, vagyis egész héten egyforma ritmusban tudnak edzeni a játékosok. Ha egy találkozót pénteken, egyet pedig három nap múlva játszunk, s néhány játékos az egyik, a többi pedig a másik találkozón szerepel, képtelenség lenne elvégezni a megfelelő edzésmunkát, így viszont törés nélkül dolgozhatunk.

Az Admira Wacker ellen Szolnoki Roland volt a Videoton csapatkapitánya.

„Sok fiatal kapott lehetőséget az Admira ellen, alacsony volt a csapat átlagéletkora, ráadásul ilyen összeállításban korábban még egyszer sem játszottunk, úgyhogy összességében pozitívan értékelem a találkozót, csak kár, hogy a végén gólt kaptunk. Nagy megtiszteltetés, hogy csapatkapitány lehettem, talán annak is köszönhető, hogy már hét éve a klubnál vagyok. Igyekeztem segíteni a fiataloknak. Hiányzott már a játék, elvégre a legjobb edzés a mérkőzés, ilyenkor jönnek ki a hibák, amelyeket a szakmai stáb kielemezhet, hogy aztán megmutassa, miben kell fejlődni" – értékelt a Videoton védője.

A VIDEOTON TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 5.
Edzőtábor:január 9–19., Dubai (Arab Emírségek); január 24. – február 4., Marbella (Spanyolország)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 18., Dubai: Videoton–Zenit (orosz) 1–1 (Pátkai)
Január 27., Marbella (2x30 perc): Videoton–Admira Wacker (osztrák) 0–1
Január 27., Coín:Videoton–Dinamo Bucuresti (román) 0–0
Videoton–FK Krasznodar (orosz)
– a helyszín és az időpont egyelőre nem ismert
Február 11., Székesfehérvár vagy Felcsút, 12.00:Videoton–Haladás

BORSI GERGELY A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN EGY OLDALON SZÁMOL BE A VIDEOTON MARBELLAI EDZŐTÁBORÁBAN TÖRTÉNTEKRŐL.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik