NB I: „Pintér nagyon érti a dolgát, örülhetnek a kövesdiek”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.15. 13:57
Mint arról korábban beszámoltunk, Marek Strestík az NB I-es újonc Mezőkövesdnél folytatja pályafutását. Az MTK-tól érkező játékos elárulta, miért döntött a klubváltás mellett, valamint elmondta, mit vár a csapattól a 2016–2017-es szezonban.

„Az MTK-nál jól éreztem magam, nem volt semmi probléma. Ha nem voltam sérült, játszottam minden meccsen. Köszönet az egy évért. Pintér Attilával beszéltünk, éreztem, hogy nagyon szeretné, hogy itt játsszak, amikor ilyet érez az ember, az vonzza. Sokat beszéltünk a mesterrel,tudtam, milyen vele játszani, Győrben nagyon eredményesek voltunk” – beszélt döntésének hátteréről Marek Strestík.Marek Strestík.

„Szeretnék erre az időszakra ráhangolódni, tudom, hogy a mesternek nagyobb céljai vannak. Mezőkövesden is jó a csapat, jól igazoltunk, akik itt voltak, azok is jó futballisták. Hiszek abban, hogy ezzel a csapattal kellemes meglepetést okozhatunk az NB I-ben. Mindent megteszek azért, hogy így legyen.”

A 29 éves játékos elmondta, mit vár a Mezőkövesdtől a szezonban.

„Az MTK-val nem az első három volt a cél, jól összejött az év, jó volt a csapat, a játékosok. Nem az érem volt a cél, pedig két körrel a vége előtt még másodikok voltunk, aztán így alakult. Ahogyan látom a társaimat, a keretet, a körülményeket, szerintem nagyon jó csapat alakul Mezőkövesden – a mesterrel együtt, aki szerintem nagyon ért ahhoz, amit csinál, van miért örülni a kövesdieknek. Látni lehetett az edzőmérkőzéseken, hogy meg kell még szokni a dolgokat, hiszen sok az új játékos, de szerintem pár meccs és minden rendben lesz, és a szurkolók is örülhetnek majd az élvonalban.”

„Nehéz volt az összecsiszolódás, mert sok új játékos van, akik tavaly itt voltak, azok számára is volt pár új dolog. Össze kell hangolódni, ehhez Győrben is szükség volt egy kis időre. Vannak a csapatban olyan tapasztalt játékosok, akik megmutathatják, mire is képes ez a gárda.”

Strestík úgy véli, nagyon fontos lesz a bajnokság eleje és abban is biztos, hogy a Mezőkövesd nem a bentmaradásért küzd majd.

„Tavaly nagyon nehéz volt, ha egy csapat két-három meccsen kikap, máris a kiesőhelyen lehet. Az MTK-val is fontos volt a szezon eleje, ami nekünk jól sikerült, aztán abból jött ki minden. Lehetett látni, hogy a Puskásnak nem jött ki jól az, aztán a végét is láttuk, ugye. Pedig nekik is erős csapatuk volt. Nagyon erős ez a 12 csapatos NB I, több a mérkőzés is. A bajnoki címért a Fradi, a Videoton és talán az Újpest lesz versenyben, de mindig van egy meglepetéscsapat is. A kiesés ellen küzdőkre tippelni nehéz, de mi biztosan nem leszünk köztük.”

A Mezőkövesd az NB I első fordulójában a szintén újonc Gyirmót FC Győrt látja vendégül.

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ
Július 16., szombat

18.00: Mezőkövesd–Gyirmót FC Győr (Tv: M4)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MEZŐKÖVESD-ZSÓRYNÁL
Érkezők: Egerszegi Tamás (DVTK, szabadon igazolhatóként), Gohér Gergő (Soroksár), Hudák Dávid (szlovákiai, Slovan Bratislava – Szlovákia), Marek Strestík (MTK), Tomás Tujvel (szlovák, Videoton), Tarmo Kink (észt, SJK – Finnország)
Kölcsönbe érkezők: Stipe Bacelic-Grgic (horvát, Puskás Akadémia), Devecseri Szilárd (Haladás, ismét kölcsönbe), Branko Pauljevics (szerb-magyar, Puskás Akadémia), Sós Bence (DVSC, ismét kölcsönbe), Vági András (Paks, ismét kölcsönbe)
Kölcsönből visszatérők: Baracskai Roland (Sopron)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Czuczi Márton (Szigetszentmiklós), Mihai Dina (román, AEL Limassol – Ciprus), Lencse László (Puskás Akadémia, legutóbb Újpest, kölcsönben), Ivo Táborsky (cseh, Teplice – Csehország),Jan Vosahlík (cseh, Slavia Praha – Csehország)
Távozók: Bagi István (Békéscsaba), Dvorschák Gábor (Nyíregyháza), Heffler Norbert (Nyíregyháza), Nánási Balázs (felsőtárkányi kölcsön után Cegléd), Tajthy Tamás (ETO FC Győr), Tamási Zsolt (Nyíregyháza)
Kölcsönbe távozók: Ribánszki László (szlovákiai, Békéscsaba)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Horváth Tamás (Videoton), Szatmári Lóránd (MTK), Szilvási Péter (Debrecen), Tóth László (Puskás Akadémia)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Csirmaz István, Nagy József

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik