A Vasas meglakolt kihagyott helyzeteiért Diósgyőrben

Vágólapra másolva!
2015.07.18. 17:55
null
A Vasas öngólja: Grúz lábáról az angyalföldiek kapujába pattan a labda (Fotó: Szabó Miklós)
Hiába támadott többet, mégis kikapott a DVTK otthonában 2–1-re a Vasas a labdarúgó NB I nyitó fordulójában.

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ

DVTK–Vasas 2–1 (Grumics 29., Grúz 36. – öngól, ill. Lázok 14.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Ha nem is rengette meg alapjaiban a nyár a két csapatot, azért nem kevés változások történtek mind a Diósgyőr, mind a Vasas háza táján. A két csapat bajnokiját a hazaiak kezdték jobban, de két helyzetet is kihagytak, és mivel a futball törvényszerűségei a 12 csapatos NB I-ben is működnek, góllal büntettek a fővárosiak: Remili Mohamed passzát Lázok János 14 méterről állítgatás nélkül a jobb sarokba vágta. 0–1!

Az egyre erősebb esőben egyre jobban csúszott a fű, és ehhez a vendégek alkalmazkodtak jobban, ám hiába futballoztak fölényben és vezettek veszélyes támadásokat, pár perc alatt fordított a Bekő Balázs-legénység: Miroszlav Grumics előbb közelről a léc alá vágta Nikházi Márk csúsztatását (1–1), majd a szerb légiós rossz beadását Grúz Tamás a saját kapujába juttatta (öngól, 2–1).

Grumics a szünet előtt kis híján duplázott, de lesről talált a kapuba.

Bekő mester nem tagadta meg önmagát, a második félidőre ugyanis a középpályás Kitl Miklós helyére a támadó Boros Gábort vezényelte pályára, azaz egyáltalán nem akartak ráülni az előnyre a hazaiak, és eme törekvésükben segítette őket az is, hogy szép lassan elállt az eső. Szanyó Károly gyorsan reagált a hazai változtatásra, az egyik támadó, Remili helyére ugyanis az egykori DVTK-s Bori Gábort vezényelte a pályára, mégpedig a védelembe.

Azért a támadásokkal is törődött a Vasas, és sokszor okozott forró pillanatokat a diósgyőri kapu előtt, Koman Vladimirék erejéből néhány közepesen veszélyes középtávoli lövésre futotta csak. Hiába diktálta azonban a hajrá előtt a Vasas a tempót, előbb Berecz Zsombor, majd Czvitkovics Péter is ziccert rontott, majd a ráadásban Novák Csanád két lövését is védte Antal Botond.

Jól futballozott az újonc a DVTK otthonában, de csakis saját magát okolhatja azért, hogy üres kézzel távozott: ennyi helyzetet nem lehet kihagyni az élvonalban.

„A Vasas ugyanott folytatta, ahol abbahagyta az NB II-ben, támadólag lépett fel mai is – olvasható Simon Antal értékelése a dvtk.eu-n. – Az első félidőben nem lehetett látni, hogy ez idény eleji találkozó, rengeteg helyzetet alakított ki mindkét csapat. A kettő-egy nem tükrözi híven a mérkőzés képét. Balszerencsés öngóllal szerzett vezetést a DVTK, a Vasas helyzeteket kialakítva, labdát birtokolva játszott, sajnos ezeket a lehetőségeket nem tudtuk kihasználni. Minimum a döntetlen járt volna.”

Az eltiltott Bekő Balázst Visinka Ede helyettesítette a Diósgyőr kispadján. A szakember szerint jó csapat ellen nehéz győzelmet arattak.

„Jó csapatot győztünk le ma, nem véletlenül lettek NB II-es bajnokok – dicsérte a Vasast Visinka Ede. – Nehéz győzelmet arattunk, gratulálok a fiúknak, hogy sikerült behúzni a meccset! Természetesen azt is láttuk, hogy voltak hibák – például sok labdát veszítettünk a középpályán –, ezeket megpróbáljuk kijavítani. A bajnokság első mérkőzésén az a legfontosabb, hogy nyertünk.”

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

LABDARÚGÓ NB I, 1. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Július 18., szombat
18.00 Újpest FC–Paksi FC 0–0
Szabó Zsolt
18.00 DVTK–Vasas 2–1 Solymosi Péter
18.00 MTK–Puskás Akadémia 1–0 Andó-Szabó Sándor
20.30 Bp. Honvéd–Videoton FC (M4)
Vad II István
Július 19., vasárnap
18.00 Békéscsaba–DVSC-Teva Pintér Csaba
18.00 Haladás–Ferencváros (M4)
Kassai Viktor
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik