FTC: Besicet 2-3 millió euró alatt biztos nem engedik el

Vágólapra másolva!
2014.06.17. 08:56
null
Muhamed Besic (balra) Orosz Pál szerint egyszer egy nagy csapatban fog játszani (Fotó: Action Images)
Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója volt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának vendége. A klubvezető beszélt Muhamed Besic lehetséges távozásáról, Benjamin Lauth érkezéséről és a jövőbeni tervekről is.

 

Orosz Pál először Benjamin Lauthra tért ki. Elmondása szerint folyamatban vannak a tárgyalások, de egyelőre még semmilyen szerződést nem írtak alá, addig pedig nincs miről beszélni. Viszont a Ferencvárosnak nagyon nagy szüksége lenne az ötszörös német válogatott támadóra, aki tehermentesítené Böde Dánielt, ugyanis a magyar csatár eléggé egyedül volt elöl.

Természetesen elengedhetetlen téma volt a világbajnokságon is bemutatkozó Muhamed Besic.
„Besic nagyon jól játszott, csapata egyik legjobbja volt Argentína ellen. Amikor szerződtettük, már akkor látszott, hogy milyen adottságai vannak, csak taktikai fegyelmet kellett tanulnia. Egyszer nagy csapatban fog játszani.”

Hogy ez az egyszer mikor jön el, arra Orosz Pál nem felelt, mivel a bosnyák védőnek 2016. június 30-ig érvényes szerződése van a Ferencvárossal. A vb végéig nem is fognak beszélgetni senkivel az eladásáról, de utána sem akárkivel…

„Két-hárommillió euró alatt senkit nem hallgatunk meg!” – szögezte le Orosz.

A vezérigazgató szólt az átigazolásokról is; elismerte, hogy elhúztak a mezőnytől, mivel igyekeznek az Európa-liga július eleji kezdésére már gyakorlatilag kész kerettel felkészülni. Gera Zoltánnal kapcsolatban kiemelte, hogy jelenleg nincs szó az érkezéséről, de valamikor összejöhet. Futács Márkót jó játékosnak tartja, ám kellemetlen döntési pozícióba került, mivel az előző szezonban a Diósgyőrnél szereplő támadó hasonló stílusban játszik, mint Böde, akivel nagyon elégedettek.

A távozókról is beszélt Orosz Pál. Elmondása szerint Aleksandar Jovanovic már a télen meghozta a döntést a távozásról, azt csak ő tudja megmondani, hogy miért. Julian Jennerrel pedig azért nem hosszabbítottak szerződést, mert hiába tudott olykor remekül játszani, voltak olyan kirohanásai, amelyeket nem lehetett tolerálni.

Az Európa-liga miatt nagyon rövid pihenő állt a futballisták rendelkezésére. Azoknak, akiket a válogatottnál is számításba vettek, mindössze egy hét maradt. Hogy meddig juthatnak el a nemzetközi porondon, arról Orosz Pál úgy gondolja, a playoffhoz nagy szerencse kell. Idén nem is elvárás a csoportkörbe kerülés, de jövőre már igen. Ebben a szezonban azonban bajnoki címet kell nyernie a csapatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik