Ligakupa: Perics kilencperces triplájával elintézte a Paksot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.04. 15:46
Milan Perics kilenc perc alatt jegyzett mesterhármasával fordított a Pécs Pakson a Ligakupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így 4–2-es összesítéssel továbbjutott.

A pécsi 1–1 után a Paks számított a párharc esélyesének, de a Videotontól a hét végi bajnoki fordulóban pontot lopó mecsekaljaiak megmutatták, hogy bárkire veszélyesek lehetnek. A meccs elején úgy tűnt, hamar döntésre viszi a dolgot a Paks, Bori Gábor indította Lázok Jánost, aki a kilépő kapus mellett a tizenhatos jobb oldaláról a kapuba lőtt.Lázok Jánost, aki a kilépő kapus mellett a tizenhatos jobb oldaláról a kapuba lőtt.

Újabb gól azonban nem született, a fordulás után Milan Perics megmutatta, miért hiszi azt, hogy a pécsieknél bizonyíthatja, ő az egyik legjobb csatár Magyarországon. Az 58. percben Báló Tamás lerántotta a szerb csatárt, a paksi piros lapot, a vendég csapat tizenegyes kapott. A sértett értékesítette azt, majd hét perccel később Bailo Dávid passza után újabb gólt szerzett.

Már a pécsiek álltak továbbjutásra, de Perics még mindig nem hagyta abba, a kapu előtti kavarodást kihasználva újabb gólt szerzett. Kilenc perc alatt elért mesterhármasával a Pécs jutott a nyolc közé.

LIGAKUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
MVM-PAKS–PMFC 1–3 (1–0)
Paks, 500
néző. V: Berger (Becséri, Szvetnyik)
PAKS: Molnár P. – Kulcsár D., Kovács G., Fiola, Báló – Szekszárdi – Bori, Nagy O. (Szabó J. 62.), Kiss T. (Nagy R., 70.), Lázok – Tököli (Bor, 70.). Vezetőedző: Csertői Aurél
PMFC: Helesfay – Fodor F. (Bailo, a szünetben), Lantos, Balogh B., Mohl (Horváth A., a szünetben) – Turi, Zsdrál – Beke, Perics (Gajág, 82.), Rácz F. – Pölöskey. Vezetőedző: Lőrincz Emil
Gólszerző: Lázok (1–0) a 6., Perics (11-esből, 1–1) az 59., Perics (1–2) a 66., Perics (1–3) a 67. percben
Kiállítva: Báló (lerántotta Pericset) az 58. percben
Tj: a PMFC, 4–2-vel

KORÁBBAN
Puskás Akadémia FC–Vasas 3–1
Továbbjutott:
a Vasas, 3–3-as összesítéssel, idegenben szerzett góllal
Kaposvári Rákóczi–Videoton 1–1
Továbbjutott:
a Videoton, 4–1-es összesítéssel

KÉSŐBB (zárójelben az első mérkőzés eredménye)
16.00: Lombard Pápa–KTE-Phoenix Mecano (5–1)
16.30: Szolnoki MÁV–SZTK-Erima (0–0)
17.00: Diósgyőr–Mezőkövesd-Zsóry (1–3)
17.00: Debreceni VSC-Teva–Győri ETO (1–2)
18.00: Ferencváros–Haladás (0–0) – élőben az NSO-n

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik