Videoton: „Még nem értük el a teljesítőképességünk határát”

Vágólapra másolva!
2012.12.28. 16:57
A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton középpályása, Sándor György klubja hivatalos honlapjának értékelte csapata őszi szereplését. A magyar válogatott játékos szerint a bajnokságban nyújtott teljesítményükre rányomta a bélyegét az Európa-liga-szereplés, de nem mentegetőzik, hiszen a céljuk az, hogy jövőre ismét kijussanak a nemzetközi porondra.

„Az ősszel számunkra két sorozat, az Európa-liga és a bajnokság volt a legfontosabb. A kettő közül egyikre sem mondanám azt, hogy fontosabb lett volna a másiknál, mindkettőt nagyon komolyan vettük. A bajnoki szereplésünkre rányomta a bélyegét a sok nemzetközi tétmeccs, ezt azonban nem mentegetőzésképp mondom, hiszen a célunk az, hogy minden évben legalább ennyi nemzetközi tétmérkőzést játsszunk mint az idén, vagyis fel kell vennünk ezt a ritmust” – mondta a vidi.hu-nak Sándor György.Sándor György.

„Véleményem szerint nem akkor volt a legnehezebb dolgunk az Európa-ligában, amikor esetleg egy-egy csapat nagyobb nyomást helyezett ránk. A legnehezebb az volt, hogy maradéktalanul megvalósítsuk azt a taktikát, amit az edzőink megálmodtak egy-egy mérkőzésre. A mi játékrendszerünkben óriási jelentősége van a fizikai állóképességnek. Rengeteget kell futni a pálya minden területén, és a fél év alatt lejátszott több mint harminc tétmeccs után bizony éreztük a fáradtságot a lábainkban. Azonban az, hogy erőnlétileg mindenki végigbírta, azt bizonyítja, hogy a szakmai stáb remekül felkészített bennünket erre a sorozatterhelésre” – vélekedett a 28 esztendős középpályás.

„Ha valaki most azt hiszi, hogy ez a csapat elérte a teljesítőképességének a maximumát, akkor az nagyon téved. Van még hová fejlődnünk, vagyis ennél még jobb eredményeket is el fogunk tudni érni, persze előtte még nagyon sok munka vár ránk. De a megkezdett útról, amin haladunk, nem fogunk letérni, és most a következő célunk nem is lehet más, mint az, hogy tavasszal megnyerjük a bajnokságot” – szögezte le Sándor, akinek a legkedvesebb emléke a Trabzonspor elleni idegenbeli El-mérkőzés volt, amelyen füttyszóval köszöntötte, majd a találkozó után vastapssal búcsúztatta őket a húszezer török fanatikus.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik