A Pápa gólvágója az iskolapadban is figyelhette Iniestát

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2010.11.08. 19:19
null
Marics (fehérben) a Siófok ellen (is) győztes gólt szerzett (Fotó: Grnák László)
Goran Marics, a Pápa nyáron igazolt szerb futballistája kiváló formában van: már hat gólnál jár a labdarúgó NB I-ben. A spanyol állampolgársággal is rendelkező csatárnak volt kitől tanulnia: Luis Enrique játékosa volt a Barcelona B-csapatánál, akit szigorú, de nagyon jó edzőnek tart, és a mai napig jóban van – többek között – Pedróval és Andrés Iniestával.

– Tizenegy meccsen hat gólt szerzett, és amióta itt van, egyre jobban megy a Pápának, már negyedikek a tabellán. Mennyire elégedett a teljesítményével? Mit gondol, hány gólig juthat?
– Kiváló eredmény, hogy a negyedik helyen állunk a bajnokságban. Nagyon jó csapattársaim vannak, nekik köszönhetem, hogy többször is betaláltam. Nem tudom, meddig juthatok, szeretnék minél többször eredményes lenni, tizenöt találattal már elégedett lennék – mondta Goran Marics a Nemzeti Sport Online-nak.

NB I-ES ADATBANK – KATTINTSON A KÉPRE!
NB I-ES ADATBANK – KATTINTSON A KÉPRE!

– Minek köszönhető a négy egymást követő győzelem?
– Mindegyik mérkőzésen nagyon keményen meg kell küzdeni a sikerért a bajnokságban, de szerencsére mostanában nem lehet panasz a csapatra, jól játszunk. Már a következő feladatra koncentrálunk, a ligában az MTK ellen is szeretnénk nyerni.

– Mire lehet képes a csapat a bajnokságban?
– Nem tudom, mivel még nagyon sok van hátra a szezon végéig. Az ötödik vagy a hatodik hely megszerzésével elégedettek lennénk, de még a hetedik helyezés sem lenne csalódás.

– Hogyan került a Pápához?
– Mielőtt Magyarországra igazoltam, a Norwich Citynél töltöttem fél évet, majd a Real Uniónnál futballoztam. A nyáron már tudtam, hogy váltani szeretnék, és sikerült megállapodni a Pápa vezetőivel. Az is befolyásolt, hogy így közelebb lehetek szülőhazámhoz, Szerbiához.

– A Barcelona B-csapatánál is megfordult. Milyen emlékei vannak a spanyol sztárklubról?
– Rendkívül fontos állomás volt a karrieremben a Barcánál töltött időszak. A katalán klub akadémiáján kezdtem futballozni, majd a Celta Vigóhoz kerültem. Itt mutatkoztam be a felnőttek között, aztán visszakerültem a Barcelonához. A kétezer-nyolc–kétezer-kilences szezonban a B-csapat legeredményesebb gólszerzője voltam tizenegy találatommal. Nagyszerű év volt az számomra. Olyan futballistákkal játszhattam együtt, mint Pedro vagy Sergio Busquets.

– Milyen edző Luis Enrique, aki ma is a Barca B-t irányítja?
– Nagyon kemény. Kiváló tréner, akinél mindenkinek szigorúan be kellett tartania a szabályokat. De Josep Guardiola is fantasztikus szakember, aki mindig odafigyelt a fiatal játékosokra.

– Hogy jött ki a barcelonai társakkal?
– A mai napig jó viszonyban vagyok több korábbi csapattársammal. Andrés Iniestával egy osztályba jártunk, amikor még a Barca akadémiájának növendékei voltunk. Víctor Valdésszel is jóban voltunk. A klub legnagyobb klasszisai is teljesen normális emberek, akik tisztelik a fiatal futballistákat. Természetesen nem beszélek velük naponta telefonon, de ha Barcelonában járok, előfordul, hogy összefutunk, és az internetes közösségi oldalakon keresztül is tartjuk a kapcsolatot. Egy másik kiváló játékosról van egy történetem is: az egyik edzésen cicáztunk még tizennégy vagy tizenöt éves koromban, és nekem kellett volna beállnom a kör közepére, mint a legfiatalabb, ha nem lett volna ott a szintén szerb származású Bojan Krkic.

– Visszatérne Spanyolországba?
– Nagyon szeretem az ibériai országot, ha jól számolom, tizenhárom évig éltem ott. De nagyon nehéz megfelelő csapatot találni, ahol rendszeres játéklehetőséget kap az ember. Most jól érzem magam Pápán, bízom benne, hogy a szezon végén elégedettek lesznek velem a klub vezetői.

– A kupában az Újpesttel csapnak össze, amely ellen a bajnokságban gólt szerzett. Mit vár a meccstől?
– Egész más mérkőzés lesz ez, mint a bajnokságban, de a kupatalálkozót is nagyon fontosnak tartjuk, főleg, hogy itt minden gól kettőt ér, mivel kieséses rendszerben zajlik a küzdelem. Természetesen győzni akarunk, és egy sikerrel a hátunk mögött szeretnénk az MTK elleni bajnokira készülni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik