Simon Attila duplája megmentette a vereségtől hazai pályán a Diósgyőrt

Vágólapra másolva!
2008.04.19. 21:30
Az esőáztatta diósgyőri pályán majdnem meglepetés született, hiszen a tavasszal még nyeretlen Tatabánya az első félidőben mutatott remek játékának köszönhetően a szünetig két gólos előnyre tett szert. Vágó Attila cserékkel frissítette fel együttesét a félidőben, amely sikert hozott, a mezőnyfölényben futballozó DVTK Simon Attila két perc alatt szerzett duplájával 2–2-s döntetlenre mentette a találkozót.
Simon Attila két perc alatt szerzett duplájával a Diósgyőr otthon tartott egy pontot
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Simon Attila két perc alatt szerzett duplájával a Diósgyőr otthon tartott egy pontot
Simon Attila két perc alatt szerzett duplájával a Diósgyőr otthon tartott egy pontot
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Simon Attila két perc alatt szerzett duplájával a Diósgyőr otthon tartott egy pontot

Kiadós eső hullott Miskolcra a találkozót megelőzően, ezért Németh játékvezető úgy döntött, a kezdést negyed órával későbbre csúsztatja, hogy a pálya valamelyest jobb állapotba kerüljön. A DVTK két vereség után fogadta a biztos kiesőnek számító Tatabányát, de Vágó Attila abban reménykedett, hogy csapata visszatalál a Bp. Honvéd és a Kaposvár ellen mutatott győztes formájához. A vendégek sem feltartott kézzel érkeztek, hiszen a becsületükért küzdöttek, s próbálták az Újpest ellen nyújtott lelkes futballjukat megismételni.

Ez sikerült is a kék-fehéreknek, akik meglepően bátor játékkal rukkoltak elő az első félidőben. Octavio Zambrano együttese higgadtan futballozott, és többször is helyzetbe került, de próbálkozásai sokáig nem vezettek eredményre. A DVTK rendkívül indiszponáltan játszott, mert a Tatabánya nem hagyta kibontakozni a hazaiak akcióit.

Érezhető volt, hogyha a piros-fehérek nem tudnak változtatni a futballjukon, előbb-utóbb gólt kapnak. Ez így is történt: Mogyorósi késlekedését a végig agilisan és kapura veszélyesen játszó mexikói Juan Pérez használta ki, aki közelről lőtt a kapuba. S még mielőtt a hazaiak felocsúdhattak volna a kapott gól kábulatából, Megyesi László az utolsó percben, egy 20 méteres lövéssel már 2–0-ra növelte a bányász előnyét.

Vágó Attila „kiosztotta” játékosait a szünetben, s kettős cserével próbálta felrázni gyengén játszó együttesét. Az első gól előtt hibázó Mogyorósi helyére Lipusz Norbertet küldte pályára, míg Virág Aladár helyett a román Florin Pelecaci folytatta. Kissé élénkebbé is vált a DVTK játéka, ennek ellenére a vendégek hagytak ki újabb óriási helyzetet Béres Ferenc révén.

A Diósgyőr a 64. percben újabb cserét hajtott végre, s Vágó Attila változtatásai végül eredményre vezettek. A hazaiak többet birtokolták a labdát, egymást után vezették támadásaikat, az egyik végén a Tatabánya kapusának Kurucz Péternek a szabálytalansága után pedig tizenegyeshez jutottak. A büntetőt Simon Attila a kapu jobb oldalába lőtte, így ismét nyílttá vált a találkozó.

A DVTK az utolsó 20 percben óriási mezőnyfölényben futballozott, és a szépítő találat után két percre az egyenlítő gólt is megszerezték. Ismét Simon Attila volt eredményes, a hazaiak támadója fejjel vette be Kurucz Péter kapuját.

A piros-fehérek nyomása végül fél sikert hozott , mert maradt a 2–2-s végeredmény. A Tatabánya az első félidőben mutatott bátor játékának köszönhetően összességében megérdemelten távozott ponttal Miskolcról.

SOPRONI LIGA


Helyszín: Diósgyőr
Nézőszám: 2000
Játékvezető: Németh Á.
Asszisztensek: Vígh T., Agócs

A KEZDŐCSAPATOK:
DIÓSGYŐR TATABÁNYA
26 Köteles 31 Kurucz P.
69 Mogyorósi 14 Balogh B.
5 Sebők V. 13 Vámosi
33 Hegedűs Gy. 21 Dienes
3 Elek 2 Almási
27 Szélpál T. 3 Balogh Z.
7 Lakatos 66 Farkas V.
6 Pintér Z. 15 Kovács I.
28 Virág A. 79 Megyesi
9 Simon A. 10 Perez
99 Honma 9 Béres
Vezetőedző: Vezetőedző:
Vágó Attila Octavio Zambrano

Gólszerző(k): Simon A. (69., 71.), ill. Pérez (42.), Megyesi (45.)
Csere: Mogyorósi helyett Lipusz (46.), Virág A. helyett Pelecaci (46.), Szélpál T. helyett Kleiber (64.), ill. Kovács I. helyett Németh A. (52.), Balogh Z. helyett Ferenczi G. (70.), Megyesi helyett Nagy R. (76.)
Sárga lap: Kovács I. (36.), Farkas V. (85.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik