Újra négy gólt kapott a Sopron, a Loki nem bírt a Diósgyőrrel

Vágólapra másolva!
2007.10.03. 20:49
Ismét négy gólt kapott a Sopron labdarúgócsapata, ezúttal a Győrtől, hazai pályán a Ligakupa 5. fordulójában. A Debrecen otthon csupán 1-1-es döntetlent játszott a Diósgyőrrel. A Zalaegerszegiek a Kaposvárral nem bírtak.
Varga László (jobbra) hatalmas gólt lőtt, és a védekezésből is kivette a részét
Varga László (jobbra) hatalmas gólt lőtt, és a védekezésből is kivette a részét
Varga László (jobbra) hatalmas gólt lőtt, és a védekezésből is kivette a részét
Varga László (jobbra) hatalmas gólt lőtt, és a védekezésből is kivette a részét

Jól kezdtek a soproniak, vezettek néhány formás támadást, s ezek közül nem is egyet lövéssel, fejessel fejeztek be. Ezek hárítása azonban nem okozott különösebb gondot Molnár Péternek, a győri kapuvédőnek.

Aztán az első negyed óra végén Varga László ritkán látható bombagóllal a vendég győri csapatot juttatta előnyhöz.

Kiegyenlített, helyzetek nélküli negyed óra után a 31. percben a Tchana tört kapura lendületesen a jobb oldalon, ám az alapvonal közelében Varga Róbert buktatta. Belics gyengén, laposan a bal oldalra lőtt büntetőjét Molnár kapus megfogta, így győri előnnyel fordultak a csapatok.

A második félidő elején megkapta a szezon során lassan hagyományosnak nevezhető szöglet utáni gólját a soproni csapat, így két gólosra nőtt a vendégek előnye. Ezt követően erős offenzívába kezdet a Sopron, kapujához szögezte ellenfelét. A befejezések jó ideig nem sikerültek, de Belics rúgott egy zúgó kapufát. Aztán bő negyed órával a befejezés előtt Dancs átlövésből szépített, ám szinte rögtön utána egy kontra végén büntetőhöz jutott a Győr, s a vendégek nem hibáztak tizenegy méterről.

A mérkőzés végén aztán egy kontra végén Granát második gólját megszerezve súlyossá tette a soproni csapat vereségét. Mezőnyben helyenként tetszetős dolgokat mutatott be a soproni együttes, ám a győriek a helyzeteiket szinte tökéletesen használták ki, így nagy arányú győzelmet arattak.

A Debrecen hazai pályán csupán 1-1-es döntetlent ért el a Diósgyőr ellen. A vezetést a vendégek szerezték meg Peguy révén az első játékrész hajrájában.

A szünet után a Beránek-csapat büntetőt hibázott, hiszen Rudolf Gergely nem tudta bevenni tizenegy méterről Szalma hálóját.

Igaz a folytatásban Kouemaha kiegyenlített, de a hazaiak fordítani már nem tudtak.

MAGYAR LABDARÚGÓ LIGAKUPA, 5. FORDULÓ

FC SOPRON - GYŐRI ETO 1–4 (0–1)
Sopron, 500 néző. Vezette Szabó S. (Vámos T., Márton Zs.)
SOPRON: Varga Z. – Csikós, Sifter, Farkas A., Giura (Zana, a szünetben) – Györök (Sira, 75.), Pintér Z., Dancs, Károlyi S., Tchana (Aquino, 55.), Belics
Edző: Vincenzo Cosco, Végh Tibor
GYŐR: Molnár P. – Kovács Z., Domonyik (Vető, 31.), Varga R. – Müller Zs., Koltai, Urban (Kiss Zs., 62.), Nyári, Varga L. – Csermelyi (Sarus, 80.), Granát.
Vezetőedző: Egervári Sándor
Gólszerző: Varga L. (32.), Kovács Z. (48.), Dancs (72.), Granát (11-esből, 77., 90.)
Jó: Csikós, Sifter, Dancs, ill. Molnár, Kovács Z., Müller, Koltai, Granát





DVSC-TEVA - DVTK-BORSODI 1–1 (0–1)
Debrecen, 1500 néző. Vezette: Sulyok (Szpisják, Vári)
DEBRECEN: Csernyánszki – Bernáth, Komlósi, Szűcs I., Takács Z. – Demjén (Vedres, a szünetben), Spitzmüller, Zsolnai (Kouemaha, a szünetben), Czvitkovics – Sidibe, Rudolf (Nagy R., 71.)
Vezetőedző: Miroslav Beránek
DVTK: Szalma – Bessong, Menyhért, Vámosi, Fodor – Peguy, Ebala (Farkas N., 55.), Kállai, Lipusz – P. Carr (Kanga, 74.), Abass (Huszák, a szünetben)
Megbízott edző: Földesi Károly
Gólszerző: Peguy (43.), Kouemaha (61.)
Jó: Csernyánszki, Kouemaha, ill. Szalma, Peguy
MESTERMÉRLEG
Miroslav Beránek: – Az első félidőben nagyon gyengén játszottunk, mi közvetlenül a szünet után 11-est hibáztunk. Ennek még következménye lesz, mivel nem Rudolf Gergely volt kijelölve.
Földesi Károly: – A hazaiak talán több gólhelyzetet dolgoztak ki, a mi kontráink viszont rendre veszélyesek voltak, így az eredményt reálisnak vélem.





ZTE - KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 1–1 (0–0)
Zalaegerszeg, 800 néző. Vezette: Király (Huszár, Kovács Z.)
ZTE: Pogacsics – Dudics, Botis, Balogh T., Kottán K. (Sámson, 49.) – Simonfalvi (Karakai, 82.), Horváth A. (Fülöp, 67.), Lukács T., Majoros – Sági, Balázs Zs.
Vezetőedző: Szlavko Petrovics
KAPOSVÁR: Kovács Zs. – Horváth R., Graszl K., Suljic, Tonkovics (Graszl N., 70.) – Balogh L., Leandro da Silva, Szakály D., Farkas Zs. (Mező, 76.) – Bozsovics, Reszli
Vezetőedző: Prukner László
Gólszerző: Suljic (77.), Lukács T. (81.)
Kiállítva: Szakály D. (89.)
Jó: Botis, Lukács T., ill. Graszl K., Suljic
MESTERMÉRLEG
Szlavko Petrovics: – A Ligakupában még veretlenek vagyunk, bár gyakorlatilag ezen a meccsen sem számított az eredmény.
Prukner László: – Az eddigiekhez képest fiataljaink jól és fegyelmezetten játszottak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik