Női kosár NB I: kiütéssel szerzett előnyt a Sopron

FAZEKAS ZOLTÁN, KOVÁCS GERGELYFAZEKAS ZOLTÁN, KOVÁCS GERGELY
Vágólapra másolva!
2022.03.29. 19:45
Ezúttal elmaradt a csoda, a bajnok Sopron a második félidő után bedarálta a DVTK-t és egy győzelemre került a női kosárlabda-bajnokság fináléjától.
Gabby Williams (sárgában) 13 pontot dobott a bajnoki elődöntő első felvonásán (Fotó: Tumbász Hédi)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Gabby Williams (sárgában) 13 pontot dobott a bajnoki elődöntő első felvonásán (Fotó: Tumbász Hédi) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

Cheridene Green és Határ Bernadett gólpárbajával kezdődött a friss kupagyőztes DVTK és a bajnoki címvédő Sopron Basket csatája az elődöntő első felvonásán. Az amerikai és a magyar középjátékos és csapataik 6–6-ra álltak három perc után. Érdekesség, hogy csak a hetedik percben talált be először külföldi játékos a hazaiaknál (Jelena Brooks triplát szerzett), ami meglehetősen ritkán fordul elő az Euroliga jövő hétvégi négyes döntőjére készülő bajnoknál.

Mivel 8–8 után hét soproni pont érkezett, időt is kért Völgyi Péter, a DVTK edzője, aki a meccs előtt elmondta, ahhoz, hogy esélyük legyen újra nyerni, mindenkinek száz százalékot kell nyújtani védekezésben, támadásban pedig olyan váratlan dolgokat kell tudni mutatni, mint tették azt a Magyar Kupa döntőjében, ahol ugye hazai pályán, hosszabbításban sokkolták a Sopront és általános meglepetésre elhódították a serleget februárban.

A 19. percben az addig folyamatosan tíz pont körüli hátrányban lévő vendégek Bernáth Réka triplájával három pontra zárkóztak. Sok átadási hibát vétett a DVTK (a meccsen 26-szor adták el a labdát a vendégek), agresszíven és jól védekezett a Sopron, mégis, csak négy ponttal állt jobban a hazai együttes a nagyszünetben.

Fordulást követően nagyobb sebességre kapcsolt a címvédő, Briann January hárompontosával 11 pontos előnybe került a 26. percben. A borsodiak nem csak a távoli dobásokkal, de a büntetőkkel is hadilábon álltak, s kulcsemberük, a szerb Milica Jovanovics mindössze három pontig jutott.

A harmadik negyedet többek közt Gabby Williams és Czukor Dalma hárompontosaival 26–9-re megnyerő Sopron játékára nem volt válasza a piros mezeseknek, akik 21 pontos hátrányba kerültek. A meccs el is dőlt ebben a játékrészben, s végül a Sopron összességében közepes teljesítménnyel is simán került előnybe (68–49), s ha pénteken Miskolcon is nyer, akkor újra döntőzik.

NŐI KOSÁRLABDA NB I, RÁJÁTSZÁS
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
SOPRON BASKET
DIÓSGYŐRI VTK 68–49 (17–9, 13–17, 26–9, 12–14)
Sopron, 700
néző. V: Kapitány, Nagy V., Tőzsér
SOPRON: JANUARY 17/6, WILLIAMS 13/9, Czukor 7/3, Brooks 8/6, HATÁR 13. Csere: Fegyverneky 4, Dolson 4, Varga A. 2, N. Jovanovics. Edző: Gáspár Dávid
DVTK: Vorpahl 5, Bernáth 8/6, Aho 2, M. Jovanovics 3, GREEN 10. Csere: Kányási 6, Kuster 7, Kiss A. 8/6. Edző: Völgyi Péter
Az eredmény alakulása. 3. p.: 6–6. 8. p.: 15–8. 12. p.: 21–12. 15. p.: 24–14. 18. p.: 26–20. 22. p.: 36–26. 25. p.: 38–30. 28. p.: 48–33. 32. p.: 59–37. 35. p.: 68–39. 38. p.: 68–44
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 10 a Sopron javára.
MESTERMÉRLEG
Gáspár Dávid:
– A győzelemnek örülök, viszont ha ennél a pontnál leragadnék, pontosan azt a fejlődési folyamatot állítanám meg, amibe belekezdtünk. Voltak pozitív szakaszok, amiért dolgozunk, ami még hatékonyabbá teszi a játékunkat, de egy utolsó negyedet nem lehet egy Final4-ra készülő, illetve miskolci út előtt álló csapatnak így zárni! A kupadöntő ékes bizonyítéka volt annak, melyek azok a területek, amelyekben fejlődnünk kell. Ebben, nevezetesen a lepattanózásban ma alul maradtunk. Sok eladott labdára kényszerítettük őket, a kapott pontokkal elégedettek lehetünk, de tudatosabbnak kell lennünk. Borzasztó kemény mérkőzés volt, ugyanilyenre számítok pénteken is. Köszönjük a gratulációt, megyünk előre!
Völgyi Péter:
– Gratulálok a Sopronnak! Két negyedet sikerült jól játszanunk, de a védekezés váltásokat nem reagáltuk le jól. Nem tudom, hogy képesek leszünk-e okosabb döntéseket hozni ezen szituációkban legközelebb, mert ez lehet majd döntő. Tudatosan készültünk arra, hogy lelassítsuk ellenfelünket, de az extra gólokat ma a Sopron érte el, és összességében teljesen megérdemelt a sikere. Próbálunk három nap múlva Diósgyőrben javítani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik