Férfi kosár: izraeli edzőt neveztek ki az Alba Fehérvár élére

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.14. 15:14
null
Arik Shivek veszi át az Alba Fehérvár irányítását (Fotó: AFP)
Az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata kedden szerződést bontott Jesus Ramírez vezetőedzővel, valamint megállapodott az izraeli Arik Sivekkel.

A spanyol Ramírez az Alba utánpótlásához érkezett másfél éve, az U20-as csapatot dirigálta, majd 2018 decemberében átvette a felnőttegyüttes irányítását. Több mint egy éven át volt vezetőedző, tavaly nyáron a 11. pozícióban zárt a csapattal. A gárda azóta előrelépett, az NB I-es bajnokságban jelenleg a felsőházat jelentő 5. helyet foglalja el, azonban a klub vezetése a váltás mellett döntött – olvasható az albakosar.hu-n megjelent közleményben.

Az izraeli Arik Sivek komoly eredménylistával rendelkezik, 1983-ban mutatkozott be vezetőedzőként szülővárosa, a Maccabi Netanya együttesénél. Hazája válogatottját öt éven át, 2009-től 2014-ig irányította, Európa-bajnokságon is vezette. 2016-ban az év edzője lett, ami nem is volt meglepő, ugyanis bajnoki címet nyert a Hapoel Eilat csapatával. Később vezette a Maccabi Rishon LeZion gárdáját, a Maccabi Tel Aviv és az utóbbi két idényben a Bnei Herzliya együttesét. Előzőleg dolgozott Európában, háromszoros holland bajnok, kétszeres belga kupagyőztes.

„A tavalyi szezonhoz képest előreléptünk Jesus Ramírezzel, ám úgy ítéltük meg, ennél több van a csapatban, változásra van szükség a kispadon. A katalán tréner munkáját köszönjük, sok sikert kívánunk neki a folytatásban” – mondta Simon Balázs ügyvezető.

Hozzátette, olyan rutinos, óriási tapasztalattal és jelentős eredményekkel rendelkező trénert találtak, akivel a gárda tovább fejlődhet.

„Arik Sivek minden szempontból jó választásnak tűnik. Közel harminc éve dolgozik edzőként, komoly sikereket ért el Izraelben és Európában is. Úgy gondoljuk, nála jó kezekben lesz csapatunk irányítása” –indokolta a választást Simon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik