Férfi kosár: drámai végjáték, Hangáék kupaelődöntősök, de nem lesz el Clásico – videó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.02.17. 00:03
null
Hanga Ádám támadást vezet a csütörtöki kupanegyeddöntőben (Fotó: Getty Images)
Hanga Ádám csapata, a Real Madrid 86–85-re legyőzte a Valenciát a férfi kosárlabda Spanyol Kupa csütörtöki negyeddöntőjében, és bejutott a legjobb négy közé, ahol a címvédő Barcelonát hosszabbításban búcsúztató Unicaja Málaga lesz az ellenfele.

 

A badalonai kupanapok első mérkőzésén szinte végig a Real Madrid vezetett, de a Valencia nem engedte megugrani a fővárosi csapatot, és két és fél perccel a vége előtt, 79–79-nél Jared Harper két büntetőjével átvette a vezetést (0–2 után másodszor a meccsen).

Hanga Ádám 79–81-nél csak az egyik büntetőjét dobta be, de folytatódott a Real-támadás, a magyar irányító szedte össze az ide-oda pattogó labdát, és asszisztjából Gabriel Deck hármast dobott. Deck egy duplát is feltett (85–81), majd Hanga újabb 1/2-es büntetőzése, odaát pedig egy Chris Jones-kosár következett.

Egypontos előnynél (86–85) a madridiak labdát vesztettek, az utolsó támadást a Valencia vezethette, csakhogy Jones az utolsó másodpercekben két dobást is hibázott, Víctor Claver pedig már a dudaszó után pöcizte be a labdát a gyűrűbe – maradt az egypontos különbség, a két euroligás klub csatáját a Real nyerte meg.

AZ UTOLSÓ PILLANATOK


Hanga 21:29 percnyi játékideje alatt 9 pontot szerzett (2/3 dupla, 0/5 tripla, 5/8 büntető), négy-négy lepattanó és assziszt került még a neve mellé.

A Realban Gabriel Deck 19, Mario Hezonja 16 pontot szerzett, a Valenciában Chris Jones 20-szal, Jared Harper 16-tal zárt.

ÍGY JÁTSZOTT GABRIEL DECK


A késő esti mérkőzésen szinte végig a Barcelona vezetett, a negyedik negyedben is volt még 11 pontos előnye, ám a Málaga hosszabbításra mentette az eredményt, majd a ráadásban átvette a kezdeményezést. A győztes kosarat a korábban Körmenden és Szolnokon is játszó Kendrick Perry kilenc másodperccel a vége előtt dobta. Nicolás Laprovíttolának lett volna esélye egyenlíteni, de betörés utáni dobása nyomán a labda kiszédült a gyűrűből, a megítélt büntetők közül az elsőt elhibázta, a másodikat már szándékosan rontotta el – a lepattanó pedig Perryé lett. Darío Brizuela 27, Perry 22 ponttal zárt az Unicajában, a Barcában Nikola Mirotic (15) szerezte a legtöbb pontot.

A papírforma hiába ígérte, nem lesz el Clásico a kupában: a Real Madrid a Málagával ütközik meg szombaton a döntőbe jutásért.


SPANYOL FÉRFI KOSÁRLABDAKUPA, BADALONA
NEGYEDDÖNTŐ
• Csütörtöki mérkőzések
Real Madrid–
Valencia 86–85
Barca–Málaga 87–89 – hosszabbítás után
• Pénteken játsszák
18.30:
Lenovo Tenerife–Gran Canaria
21.30: Joventut Badalona–Cazoo Baskonia

Az elődöntőket szombaton, a döntőt vasárnap játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik