Női kosárlabda: Milica Jovanovics reméli, Diósgyőrben fejezi be karrierjét

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.01.05. 13:06
null
A DVTK magasbedobója illusztris társaságba került (Fotó: Árvai Károly)
Nem csak Milica Jovanovics, de hazája, Montenegró is büszke arra, amit a 34 éves magasbedobó 2023-ban elért a DVTK Hun-Therm együttesével – ezért is lett ő az év női légiósa.



– Mit jelent önnek ez az elismerés?
– Nyilván sokat, hiszen saját országom tüntetett ki – válaszolta a Nemzeti Sportnak a 34 éves Milica Jovanovics, a női bajnokságot veretlenül vezető DVTK Hun-Therm együttesének magasbedobója, akit pár nappal korábban a Montenegrói Kosárlabda-szövetség a 2023-as év legjobb női légiósának választott. – Nagyszerű és felemelő érzés, s emellett üzenete is van, hiszen a fiatalok számára inspirálóan hat, hogy külföldön is van lehetőség eredményesen kosárlabdázni.

– Milyen volt a ceremónia?
– Podgoricában rendezték, s mivel otthon voltam a karácsonyi szünetben Montenegróban, így személyesen is részt vehettem. A díjakat Jelena Dubljevics, a szövetség elnöke adta át.

– Önön kívül a legjobb férfi légiós Nikola Vucsevics, a Chicago Bulls centere volt, míg az év edzőjének Bosko Radovicsot, a férfiválogatott szövetségi kapitányát választották. A legjobb otthon játszó játékos Dragan Zsivkovics és Petar Popovics lett, a legjobb utánpótláskorú játékosként pedig Jelena Bulajics és Luka Bogavac kapott díjat.
– Igen, ebből is látszik, illusztris társaságba kerültem. Büszke vagyok és örülök, főleg mert elnökasszony azt mondta, idézem: büszkén kijelenthetjük, a miskolciak is úgy szeretnek téged, mint mi.

– Ön hogy látta a 2023-as évet?
– Büszkék vagyunk, de szerények is. Az évadból sok meccs van még hátra, főleg januárban, így okosan és keményen dolgozunk tovább.

– Harmadik idényét tölti Diósgyőrben, de korábban játszott spanyol, olasz, török, görög, svéd, szerb és francia kluboknál. A DVTK miben különbözik, ha különbözik előző csapataitól?
– Az emberek, akik a klubnál dolgoznak, azok mások. Ahogyan bánnak itt velünk, az a lényeg, mert nem éreztetik, hogy légiósok lennénk. Itt tényleg családként működünk, szeretjük és támogatjuk egymást, ez a különbség.

– Gondolt már arra, hogy a DVTK-ból vonul vissza?
– Igen, remélhetőleg ez lesz az utolsó állomás. Közel vagyok az otthonomhoz, sikeresek vagyunk, jól érzem magam, semmi nem indokolja, hogy váltsak.

– A bajnokságban veretlenek, az Euroligában második helyen állnak a csoportjukban, azaz biztos negyeddöntősök.
– Szerintem ez egyáltalán nem váratlan vagy kifutott eredmény! Három éve együtt van a csapat gerince, készen álltunk, hogy előrelépjünk, számunkra ez az eredménysor nem meglepetés. Csapatként működünk, s noha a legtöbben azt mondják, hogy meglepően eredményesek vagyunk, mi nem ezt érezzük. Az Euroliga-negyeddöntő reális célnak tűnik, de egyesével vettük az akadályokat eddig is, ezután is így lesz. Az álom él, álmodunk tovább.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik