Férfi kosár NB I: megvált vezetőedzőjétől a Szolnok

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.04.28. 18:35
null
Gasper Potocnik (Fotó: Árvai Károly)
Már nem Gasper Potocnik a Szolnoki Olajbányász vezetőedzője: az idény hátralévő részében Szarvas Gábor irányítja a férfi kosárlabda NB I-ben legjobb esetben ötödikként végző szolnoki csapatot – derült ki a klub pénteki közleményéből.

A negyeddöntő ötödik mérkőzését követően a Szolnoki Olajbányász menedzsmentje értékelte a felnőttcsapat ez évi szereplését, s úgy döntött, hogy a mai naptól már nem Gasper Potocnik a vezetőedző – szól a Körmend elleni párharc elveszítésére (2–3) utaló indoklás.

A klubhonlap kiemeli, hogy az új edzői stáb mindkét tagja szolnoki születésű, a klub korábbi játékosa: Szarvas Gábor 2017 óta tagja az Olaj edzői stábjának, egészen eddig másodedzőként segítette a vezetőedzők munkáját, míg az ő munkáját mostantól segítő Mándoki Tamás az U20-as csapat vezetőedzője 2021 óta.

A szolnokiak a bajnokság 5–8. helyért játszanak; első lépésben, május harmadikától a Kecskeméttel vívnak három győzelemig tartó párharcot.

Potocnik irányításával az elmúlt három idényben az Olajbányász egy bajnoki ezüstérmet, a Magyar Kupában egy aranyérmet és két bronzérmet szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik