Férfi kosár: visszavonul a Fehérvár válogatott irányítója

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.07.14. 14:07
Simon Balázs, az Alba Fehérvár válogatott irányítója befejezi profi pályafutását és a jövőben a székesfehérvári kosárlabdaklub sportigazgatója lesz.

Simon Balázs pályafutását a Zalaegerszeg csapatánál kezdte majd Kaposváron, a német Bonn és a belga Leuven csapatában játszott. Hazatérése után Pécsen, Székesfehérváron és Szolnokon kosárlabdázott. Az irányító háromszoros magyar bajnok és kétszeres magyar kupagyőztes, a válogatottban 79-szer szerepelt.

Balássi Imre klubelnök a témában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy Simon Balázs feladata lesz a szakmai és a klubvezetés, illetve a játékosok és a klub közötti kapcsolattartás. Hozzátette, Dávid Kornél szakmai igazgatóhoz a jövőben is a felnőttek tartoznak majd.

Simon Balázs kiemelte: fantasztikus, húszéves pályafutás van mögötte, amely rengeteg sikerélményt hozott számára. Úgy vélte, sikerült a csúcson abbahagynia, mert egy gyengébb szezon után újult erővel ismét döntőt játszottak.

Köszönetet mondott pályafutása minden csapatársának, edzőinek és a szurkolóknak, akikkel sok sikert értek el közösen.

Cser-Palkovics András polgármester szerint az Alba Fehérvár a magyar kosárlabda egyik meghatározó közössége, s – mint hozzátette – remélhetőleg a következő évtizedekben is az lesz, de ehhez olyan profizmus és lokálpatriotizmus kell, amit Simon Balázs képvisel.

Balássi Imre a távirati iroda kérdésére elmondta, az együtteshez igazolt Keller Ákos válogatott center Szolnokról és a kongói születésű Joel Nshimba a Vasas Akadémiából. A légiós kontingenst erősíti a következő szezonban az amerikai Bradford Burgess bedobó és a szintén amerikai James Farr center. Rajtuk kívül hosszabbított a csapattal Tóth Péter irányító-bedobó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik