A 76ers két másodperccel a meccs vége előtt dobta a győztes kosarat

Vágólapra másolva!
2009.04.25. 07:50
Az NBA rájátszásában három mérkőzést rendeztek magyar idő szerint ma hajnalban. A Cleveland idegenben is győzött a Detroit ellen, ezzel már 3–0-ra vezet, míg a Philadelphia és a Houston hazai pályán tudott győzni egy szoros meccsen, megszerezve ezzel összetettben is a vezetést.
Howard szorongatott helyzetben a Philadelphia ellen
Fotó: Reuters
Howard szorongatott helyzetben a Philadelphia ellen
Howard szorongatott helyzetben a Philadelphia ellen
Fotó: Reuters
Howard szorongatott helyzetben a Philadelphia ellen

A Cleveland Cavaliers a Detroit elleni idegenbeli meccset a negyedik negyedben döntötte el, amikor produkált egy 18–2-es szériát. A csapat vezére ezúttal is LeBron James volt, aki tripla dupla közelében járt, ugyanis 25 pontja mellett leszedett 11 lepattanót, és adott hét gólpasszt is.

James mellett említést érdemel Joe Smith teljesítménye is, aki 19 pontjával és 10 lepattanójával pályafutása legjobb playoffmeccsét produkálta.

A Philadelphia és az Orlando végletekig kiélezett meccset vívott egymással. Az utolsó negyedben ugyan már egyszer sem vezetett a Magic, de hat másodperccel a meccs vége előtt még döntetlent mutatott az eredményjelző.

Az utolsó támadásban aztán az addig 33 perc alatt csak négy pontot szerző Thaddeus Young két másodperccel a dudaszó előtt dobott egy duplát, és ezzel eldöntötte a meccset a hazaiak javára. A Philadelphia sikerével összetettben is vezet 2–1-re.

A meccs legjobbja az Orlabndo sztárja, Dwight Howard volt, aki 36 pontot és 11 lepattanót jegyzett. A hazaiaknál 19 pontjával és hét lepattanójával Andre Iguodala nyerőembernek bizonyult.

Hasonlóan szoros meccsen győzött a Houston is a Portland ellen, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Rockets szinte végig vezetett. 17 másodperc volt hátra, amikor Portland egy pontra zárkózott fel, de 81–80 után a hazaiak még öt, míg a vendégek csak három pontot szereztek.

A hazaiaknál Luis Scola, míg a vendégeknél Brandon Roy volt a legeredményesebb dobó, mindketten 19 pontot szorgoskodtak össze. A Houston győzelmével összetettben is átvette a vezetést.

NBA, RÁJÁTSZÁS

KELETI FŐCSOPORT
Detroit Pistons (8.)–Cleveland Cavaliers (1.) 68–79
Az egyik csapat negyedikk győzelméig tartó párharc állása: 0–3
Philadelphia 76ers (6.)–Orlando Magic (3.) 96–94
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1

NYUGATI FŐCSOPORT
Houston Rockets (5.)–Portland Trail Blazers (4.) 86–83
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik