„A Janics-ügy a pénzről és a férj ambícióiról szól”

LIPICZKY ÁGNESLIPICZKY ÁGNES
Vágólapra másolva!
2012.09.27. 11:14
null
Janics még mindig nem jelezte távozási szándékát (Fotó: Tumbász Hédi)
Szappanopera. Igen, egy igazi szappanopera, amely Douchev-Janics Natasa országváltása kapcsán zajlik Magyarországon és Szerbiában. Szinte mindennap új cikkek látnak napvilágot a háromszoros olimpiai bajnok sorsáról, aki azonban mélyen hallgat a jövőjéről. A válsághelyzetet (már ha ez az) mélyíti, hogy eközben Benedek Dalma, Paksy Tímea és Sarudi Alíz távozása is napvilágot látott. Baráth Etelét, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnökét kérdeztük az ügyekről, amelyeket véleménye szerint nem szabad egy lapon említeni.

– Kezdjük a legfontosabbal: van friss információ Douchev-Janics Natasával kapcsolatban?
– Tudtommal nincs. Korábban magánbeszélgetéseket, magánlevelezéseket folytattunk a versenyzővel, de egyelőre még mindig nem érkezett hivatalos megkeresés a szövetséghez vagy a szegedi egyesülethez.

– Így egyelőre mindenki csak találgat.
– Pontosan, és ez nagy baj. Kérem tisztelettel Douchev-Janics Natasát, döntsön, írja le, mit akar, mert ennyi együtt töltött év, ennyi közösen megélt siker, és nem mellesleg a sikerekért járó kiemelkedő támogatás után ez az ország és a sportágban dolgozók megérdemelnék, hogy tisztán lássanak.

– Elfogyott a türelem?
– Őszintén? Elfogyott. A végére értünk.

– Sokan találgatják, hogy érzelmi szálak, honvágy vagy pénzkérdés húzódik-e meg a háttérben. Önnek mi a véleménye?
– Ez a történet egyértelműen a pénzről és a férj, Andrian Douchev ambícióiról szól. Ebben a történetben – ez nagyon világosan látszik – a férj, aki már állást is kapott Szerbiában, mondja ki a döntő szót.

– Ha jól tudom, Douchev-Janics Natasa a legjobban kereső versenyző ebben a sportágban.
– Nem téved. Sok dicsőséget hozott az országnak, és mi igyekeztünk minden támogatást megadni ahhoz, hogy nyugodt körülmények között készülhessen, hogy semmiben se szenvedjen hiányt. Úgy éreztük, otthonra lelt ebben az országban, ugyanez azonban a férjéről, Andrian Douchevről nem mondható el. Ennek a váltásnak a lehetősége egy ideje már a levegőben lógott, de azt nem tudhattuk, hogy végül az orosz, a bolgár vagy a szerb szövetséggel kerülünk-e kapcsolatba.

– Ha sarkítva akarunk fogalmazni, akkor az elmúlt hónapokban több országban is versenytárgyalás folyt Natasáért?
– Úgy tudom, igen.

A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORTBAN BARÁTH ETELE ARRÓL IS BESZÉL, HOGY VAN-E REMÉNY JANICS MARADÁSÁRA, VALAMINT ELMONDJA VÉLEMÉNYÉT A „TÖMEGES KIVÁNDORLÁSRÓL” IS.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik