Jégkorong: Salló Alpár állapotáról közleményt adott ki a kórház

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.04.02. 12:28
null
Salló Alpárt hordágyon vitték le a jégről a pénteki sérülését követően (Fotó: Székehlyon.ro/ Pinti Attila)
Mint ismeretes pénteken, az SC Csíkszereda–Ferencváros jégkorong Erste Liga-döntőről életveszélyes állapotban szállították kórházba a hazaiak játékosát, a fejsérülést szenvedő Salló Alpárt. Arról már késő este beszámoltunk, hogy túl van az életveszélyen, és azóta újabb jó hírek érkeztek Csíkszeredából.

A Székelyhon a megyei kórháznál érdeklődött Salló Alpár egészségügyi állapotáról. Az Erste Liga döntőjének első mérkőzésén, a ferencvárosi Nagy Gergővel történt ütközésben megsérülő jégkorongozót péntek este szállították be a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba.

„A szombaton hajnalban elvégzett kontroll komputertomográfiás felvétel szerint a potenciálisan veszélyes agyödéma (agyduzzanat) jelentősen csökkent, ezáltal a közvetlen életveszély is elmúlt. A beteg állapota kielégítő, lehet vele kommunikálni. Az intenzív terápiás osztályon kezelik tovább, a kezelőorvosok tartják a kapcsolatot a családdal” – idézi a kórház közleményét a Székelyhon.ro.

A Ferencváros csapatkapitánya, Nagy Gergő a szabálytalansága miatt hárommeccses eltiltást kapott. Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban 1–0-ra vezet az FTC, így még az is előfordulhat, hogy Nagy ebben az idényben már nem léphet pályára.

NAGY GERGŐ ÉS SALLÓ ALPÁR ÜTKÖZÉSE

JÉGKORONG ERSTE LIGA, DÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉS

SC CSÍKSZEREDA (romániai)–FTC-TELEKOM 1–5 (0–2, 1–0, 0–3)
Csíkszereda, 1950
néző. Vezette: Németh M., Nagy A., Kövesi, Balla
CSÍKSZEREDA: Adorján A. – Kubát, Salló A. / Gecse H., Láday / Milam, O'Connor / Kuljas, Papp – Szkacskov (1), Sofron (1), Stach 1 / Fodor Cs., Péter B., Részegh T. / Lapenkov, Rokaly Sz., Taratuhin / Casaneanu, Reisz, Rokaly N. Edző: Rico Rossi
FTC: ARANY – Hegyi Á., McFadden / KÄRMENIEMI, Seregély Máté (1) / Bohunicky, Boros / Komáromy, Sarcia – Kulmala 1, Nagy G. (1), Tamminen (1) / FOWLIE 1 (1), Tóth A. (1), TÓTH GERGŐ 1 / Hajós, Kóger D., Pavuk 1 / Bán 1, Farkas L., SOMOGYI B. (2). Edző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: 22–19
Gól – emberelőnyből: 7/0, ill. 4/1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az FTC javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik