P. K. 2022.04.02 12:28 Frissítve: 2022.04.03 19:49

Jégkorong: Salló Alpár állapotáról közleményt adott ki a kórház

Mint ismeretes pénteken, az SC Csíkszereda–Ferencváros jégkorong Erste Liga-döntőről életveszélyes állapotban szállították kórházba a hazaiak játékosát, a fejsérülést szenvedő Salló Alpárt. Arról már késő este beszámoltunk, hogy túl van az életveszélyen, és azóta újabb jó hírek érkeztek Csíkszeredából.

Salló Alpárt hordágyon vitték le a jégről a pénteki sérülését követően (Fotó: Székehlyon.ro/ Pinti Attila)

 

 

A Székelyhon a megyei kórháznál érdeklődött Salló Alpár egészségügyi állapotáról. Az Erste Liga döntőjének első mérkőzésén, a ferencvárosi Nagy Gergővel történt ütközésben megsérülő jégkorongozót péntek este szállították be a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba.

„A szombaton hajnalban elvégzett kontroll komputertomográfiás felvétel szerint a potenciálisan veszélyes agyödéma (agyduzzanat) jelentősen csökkent, ezáltal a közvetlen életveszély is elmúlt. A beteg állapota kielégítő, lehet vele kommunikálni. Az intenzív terápiás osztályon kezelik tovább, a kezelőorvosok tartják a kapcsolatot a családdal” – idézi a kórház közleményét a Székelyhon.ro.

A Ferencváros csapatkapitánya, Nagy Gergő a szabálytalansága miatt hárommeccses eltiltást kapott. Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban 1–0-ra vezet az FTC, így még az is előfordulhat, hogy Nagy ebben az idényben már nem léphet pályára. 

NAGY GERGŐ ÉS SALLÓ ALPÁR ÜTKÖZÉSE
 

JÉGKORONG ERSTE LIGA, DÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉS

SC CSÍKSZEREDA (romániai)–FTC-TELEKOM 1–5 (0–2, 1–0, 0–3)
Csíkszereda, 1950
néző. Vezette: Németh M., Nagy A., Kövesi, Balla
CSÍKSZEREDA: Adorján A. – Kubát, Salló A. / Gecse H., Láday / Milam, O'Connor / Kuljas, Papp – Szkacskov (1), Sofron (1), Stach 1 / Fodor Cs., Péter B., Részegh T. / Lapenkov, Rokaly Sz., Taratuhin / Casaneanu, Reisz, Rokaly N. Edző: Rico Rossi
FTC: ARANY – Hegyi Á., McFadden / KÄRMENIEMI, Seregély Máté (1) / Bohunicky, Boros / Komáromy, Sarcia – Kulmala 1, Nagy G. (1), Tamminen (1) / FOWLIE 1 (1), Tóth A. (1), TÓTH GERGŐ 1 / Hajós, Kóger D., Pavuk 1 / Bán 1, Farkas L., SOMOGYI B. (2). Edző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: 22–19
Gól – emberelőnyből: 7/0, ill. 4/1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az FTC javára.

 

2022.06.05 10:03:59

Jégkorong DÉNES SZILÁRD, KOHÁN GERGELY

„Imádok hokizni, de már a saját hosszú távú és a családom érdekeit is szem előtt kell tartanom.”

2022.05.29 18:05:34

Jégkorong H. Á.

A harmadik harmad vége előtt Kanada 48 másodperc alatt egyenlített, a ráadásban Sakari Manninen döntött.

2022.05.25 23:37:45

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Hazánk együttesei közül még egy sem indult ebben a sorozatban.

2022.05.15 23:01:09

Jégkorong CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Érthető módon, hiszen olyan jelenség verte ki a biztosítékot Romániában a korábbiaknál jóval nagyobb durranással, amellyel évtizedek óta együtt él a többségi nemzet törpekisebbségbe szoruló jégkorongos társadalma. Mondhatni pragmatikusnak tetsző belenyugvással, tekintve, hogy a székelyföldi hoki nélkül gyakorlatilag nem létezne e sportág a keleti szomszédban.