Jégkorong MK: izgalmas meccsen bronzérmet nyert az Újpest

Vágólapra másolva!
2023.01.29. 18:07
Az Erste Ligában gyengélkedő, a legutóbbi hét bajnokiján hat vereséget szenvedő Újpest némi meglepetésre a Magyar Kupában a Ferencvároson keresztül jutott a legjobb négy közé. A döntőbe jutás szombaton már nem jött össze az osztrák ligából hazalátogató Fehérvár AV19 ellen, a címvédő DEAC elleni bronzmeccsen viszont igazán remek mérkőzést hoztak össze a lilák, akik 3–2-es győzelemmel vigasztalódtak.
Három gólt ünnepelhettek a lilák (Fotó: Koncz Márton) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Három gólt ünnepelhettek a lilák (Fotó: Koncz Márton) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

Noha, a remek mérkőzésből az első harmadban még jobbára csak a hatalmas küzdelmet és enyhe debreceni fölényt láthatott a 900 fős publikum, amely annak ellenére remek hangulatot varázsolt a Tüskecsarnokba az első harmadra, hogy a korong egyik kapuba sem került be.

Nem úgy a második harmadban, amikor alig 70 másodperc elteltével megszerezte a vezetést az Újpest, Kiss Patrik volt eredményes egy kipattanót követően. A folytatásban az Újpest nagy erőket fordított a védekezésre, s igyekezett megtenni mindent a DEAC játékának elrontására. A harmad utolsó öt percére fordulva viszont egyre nőtt a nyomás a lila-fehéreken – Cristiano Versich lövésénél az újpesti kapus, Sági Máté az idény talán legnagyobb védését bemutatva hárított: vetődve, a botos kesztyűjével.

Néhány perccel később aztán Vokla Roland, kék vonalról eleresztett távoli lövésénél már ő is tehetetlen volt, egyenlített a DEAC. Mindössze 48 másodperc után újra újpesti előnyt mutatott a Tüskecsarnok kijelzője: a padról jókor csereként a játékba lépő Olekszandr Pereszunko szerzett ismét vezetést a fővárosiaknak, 2–1.

A harmadik harmadban aztán még élesebb lett a küzdelem – a sportszerűség határán belül maradva –, s nyolc perccel a vége előtt 18 másodpercen belül esett két gól is: előbb Kiss Patrik szerezte meg önmaga második, csapata harmadik találatát, majd Versich állította be – mint később kiderült – a 3–2-es lila-fehér győzelmet jelentő végeredményt.

Nem sokon múlott az újabb újpesti gól a végén – több mint két és fél percig játszott kapus nélkül a DEAC, igaz, a debrecenieknek is akadt óriási lehetőségük az egyenlítésre a hajrában.

Végül tehát óriási izgalmak után az Újpest szerezte meg a bronzérmet a Magyar Kupában – a lila-fehérek öt év után nyertek ismét érmet ebben a sorozatban.

JÉGKORONG
MAGYAR KUPA, HELYOSZTÓK
BRONZMÉRKŐZÉS

UTE–DEAC 3–2 (0–0, 2–1, 1–1)
Tüskecsarnok, 901 néző. V: Nagy A., Rencz, Kis-Király, Muzsik.
UTE:
SÁGI MÁTÉ – Balázsi, Ph. Kiss / Pokornyi, Tornyai (1) / Nemes – Benk, Just, Pereszunko 1 / KISS P.  2, Madácsi, SHIRLEY (2) / Kovács Alex (1), Simon, Nádasy / Balogh B., Lászlóffy, Szabó Rácz. Edző: Virág Csaba
DEAC: HETÉNYI Z. – Jakabfy (1), Zalamaj (1) / Bukor (1), VOKLA 1 / Bogesics, Szoszunov / Borbát, Molnár G. (1) – Mihalik A., Molnár D., VERSICH 1 / Izacky, Novotny, Szmirnov / Kozma F., Révész M., Sági Martin / Karda, Mazzag, Mihalik G. Edző: György József
Kapura lövések: 32–37.     
 Gól – emberelőnyből: –, ill. 1/0.
MESTERMÉRLEG     

Virág Csaba: – Szombaton este tízkor lett vége az elődöntőnknek, vasárnap pedig délután négykor már kezdtünk is. Ez rányomta a bélyegét az első harmadunkra. Szerettünk volna előre menni, de a lábunk nem vitt. A másodikra viszont úgy tudtunk kijönni, ahogy szerettünk volna, sok jó megoldást láttam a srácoktól. Készen álltunk és csapatként oldottuk meg a támadásainkat és a védekezésünket is.
Kecskeméti Áron (másodedző):      – Jól kezdtük a mérkőzést, az első harmadban talán egy igazán jó helyzetet engedtünk az Újpestnek. A másodikban kicsit szétcsúsztunk, a csapatunk hibáit megbüntették a lila-fehérek. Hetényi Zoli tartotta meccsben a csapatot, de az Erste Liga rájátszására igyekszünk rendbe tenni a játékunkat.

KÉSŐBB
DÖNTŐ
19.45:
Budapest JAHC–Hydro Fehérvár AV19 (Tv: M4 Sport+)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik