R. P. 2022.04.03 12:53 Frissítve: 2022.04.03 13:06

Erste Liga: az FTC tiltakozik a Nagy Gergőt elmarasztaló ítélet miatt

Mint arról beszámoltunk, a Ferencváros jégkorongcsapatának kapitánya, Nagy Gergő hárommeccses eltiltást kapott, miután a Csíkszereda elleni Erste Liga-mérkőzésen ütközött Salló Alpárral. Az eset után Salló súlyos fejsérülést szenvedett. A Ferencváros jégkorongszakosztálya tiltakozik a döntés ellen, és ezt meg is fogalmazták egy közleményben.

Salló Alpárt hordágyon vitték le a jégről a pénteki sérülését követően (Fotó: Székehlyon.ro/ Pinti Attila)

 

A közleményt változtatás nélkül tesszük közzé:

„Tiltakozunk!

Korábbi jégkorongozóként magunk is számos alkalommal megtapasztalhattuk, milyen egy végletekig kiélezett bajnoki döntő hangulata és tempója a jégen. A jégkorong kontaktsport mivoltából adódóan remek lehetőséget nyújt arra, hogy ütközések, adott esetben sportszerű ökölcsaták formájában a felek levezessék az elképesztő tempójú csaták közben felgyülemlett adrenalint. Ezeknek azonban soha nem szabad átlépnie a sportszerűség kereteit – ahogy korábban, pályafutásunk során mi, úgy a Ferencváros mai játékosai is minden helyzetben törekednek arra, hogy kőkeményen, de szabályosan és sportszerűen jégkorongozzanak. Aki közelről megnézi a Nagy Gergő és Salló Alpár ütközéséről rendelkezésre álló videófelvételeket, tisztán láthatja, hogy a Fradi csapatkapitányának részéről sportszerűtlen szándéknak, sérülésokozásra törekvésnek nyoma sincs. Egy olyan ütközésről van szó, amelyből több száz előfordul egy szezon során, nem véletlen, hogy a játékvezetők a helyszínen nem is ítéltek szabálytalanságot az esetet követően. Szerencsétlen és véletlen sportbalesetről van szó, amely elkerülhető lett volna, ha a csíkszeredai játékos fejvédője nem csúszik le a fejéről esés közben – ez szerencsétlen véletlen, vagy nem megfelelően viselt felszerelés következtében is bekövetkezhetett.

Természetesen egy emberként szorítunk Salló Alpárnak a teljes felépülésért, és mihamarabbi visszatérést kívánunk neki! Azonban azt a tarthatatlan és vállalhatatlan támadássorozatot, amit a ferencvárosi játékosok és stábtagok a vétlen, szerencsétlen eset nyomán az online közösségi térben és adott esetben a jégcsarnokban, fizikailag is elszenvednek, visszautasítjuk! Ahogy azt is, hogy a jégen szabályosnak ítélt, és szándékosságnak nyomát sem mutató sportbalesetet követően, tisztán az online térben tapasztalható közösségi nyomásra, az Erste Liga Fegyelmi Bizottsága súlyában és tartalmában egyaránt jogtalan elmarasztaló ítéletet hozott csapatkapitányunkkal szemben, amivel rendkívül nehéz helyzetbe hozta csapatunkat a folytatásra nézve. Mindezt azok után, hogy a szakosztály péntek késő este kiadott közleményének tartalmával kapcsolatban semmilyen kifogást nem emeltek a liga és a szövetség részéről, és azok után, hogy csapatunk tagjai és szurkolói immáron évek óta folyamatos verbális és időnként fizikai inzultusnak vannak kitéve a döntő jelenlegi helyszínén.

Felszólítjuk a jégkorong-társadalom minden tagját, szurkolókat, sportvezetőket, játékosokat és edzőket egyaránt, hogy ahogy azt az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály minden tagja is teszi, szó- és tettbeli megnyilvánulásaik során is maradjanak a sportszerűség keretein belül, tartózkodjanak a felesleges és igaztalan tartalmú hangulatkeltéstől! Legyen a csata kőkemény, ligadöntőhöz méltó, de sportszerű!

Az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály korábbi bajnokai és jelenlegi tagjai nevében:

Balogh Imre, Bán Károly, Bognár Nándor, Bóna István, Deák Miklós, Hajdú Levente, Horváth Csaba, Horváth Zoltán, Hudák Gábor, Juhász Zsolt, Kassai György, Kereszty Ádám, Mayer Zsolt, Miletics Csaba, Paraizs Ernő, Pindák László, Póznik György, Raffa György, Simon Ferenc, Szajlai László”

 

2022.09.13 12:41:52

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.

2022.09.20 10:38:03

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar női jégkorong-válogatott alapembere szorult helyzetekben lép elő vezéregyéniséggé.

2022.09.16 23:09:07

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Pat Cortina nem merev ember, játékosai számára egyáltalán nem megközelíthetetlen, alázatos, de egészen biztos, hogy tiszteletet parancsol. Ocskay Gábor hangoztatta mindig: szerinte a magyar sportolónak korbácsos edző kell, mert aki puha és bratyizik, azt egy idő után elfogyasztják reggelire az aktuális sztárok.

2022.09.07 23:36:15

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Csíkkarcfalván működő Székelyföldi Jégkorong Akadémia igazgatója, Nagy Attila állt a rendszerváltó csapat élére. Szerdai Facebook-bejegyzésében többek között így írt az RJSZ-ben kialakult helyzetről: „Mostantól tehát azon leszünk, hogy jogi úton szerezzünk érvényt az igazunknak és a sportág érdekének. Nyilvánvalóan figyelünk arra, hogy a szövetségnek valamilyen módon kiszolgáltatott kluboknak, Erste Ligá-s csapatoknak ne ártsunk az eljárás során.”

2022.09.05 23:35:23

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Akik viszont folytatják, azokra legalább egy meghódítandó csúcs még mindenképpen vár: a magyar női jégkorong-válogatott sohasem szerepelt olimpián.