Jégkorong: Vay Ádám combsérülést szenvedett a szlovák bajnokságban

Vágólapra másolva!
2024.03.22. 17:13
Megsérült Vay Ádám (Fotó: Török Attila)
Combsérülést szenvedett Vay Ádám, a szlovák jégkorongbajnokságban negyeddöntős Poprad magyar válogatott kapusa, de reményei szerint nem kell sokat kihagynia.

 

A 30. születésnapját éppen pénteken (ma) ünneplő Vay a vendég Nyitra elleni csütörtöki, 5–1-re elveszített negyeddöntő második összecsapásán, az 57. percben sérült meg, és le kellett cserélni a maradék időre.

„Éreztem, hogy rossz mozdulat volt, és jobb a békesség, nem akartam, hogy rizikósabb legyen a helyzet, a meccs pedig már eldőlt. Most MRI-vizsgálatom is lesz. Érzésem szerint vasárnap, a harmadik meccsen még nem leszek kész, de remélem, nem kell többet kihagynom és nem súlyos a sérülés. Nem orvosnál akartam tölteni a szülinapom egy részét, hanem a családdal, nemrég született meg az első gyermekünk” – mondta az MTI-nek Vay, aki remek mutatókkal zárta az alapszakaszt. Csapata első lett, ő 92.94 százalékkal védte a lövéseket, ezzel harmadik volt, átlagban 2.13 gólt kapott, ebben pedig a második.

Az alapszakaszgyőztes Poprad 1–1-re áll a Nyitrával szemben a szlovák negyeddöntőben, a párharc az egyik csapat negyedik sikeréig tart.

Amennyiben a Poprad bejut a döntőbe, és a sorozat hat vagy hét mérkőzésig elhúzódik, akkor Vay nem vagy csak késve tudna a magyar válogatott rendelkezésére állni az április 28-án rajtoló bolzanói divízió I/A-világbajnokságon. A szlovák finálé hatodik meccse jelen állás szerint éppen a vb nyitónapjára esne, a hetedik felvonás pedig április 30-ra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik