Hoki Kontinentális Kupa: él a remény, javított a DVTK

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.10.24. 21:59
A házigazda DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata javított a nyitó fordulós vereséget követően: szombaton 4–3-ra legyőzte a szlovén Acroni Jesenice együttesét.

A csoport másik mérkőzésén a hazaiakat pénteken felülmúló lett Mogo Riga 6–3-ra nyert a spanyol CH Jaca ellen, így két győzelemmel az első helyen áll.

A második számú európai kupasorozatban még 14 csapat áll, közülük nyolcan két négyes csoportban küzdenek most hétvégén. Mindkét kvartettből az elsők jutnak tovább, s csatlakoznak a második csoportkörben biztosan érdekelt hat együtteshez.

A miskolci kvartettből továbbjutó gárda november 22–24-én az olaszországi Asiagóban a helyi együttes, valamint a kazah Jertisz Pavlodar és a dán Herning Blue Fox ellen szerepelhet.

JÉGKORONG KONTINENTÁLIS LIGA
A 8 KÖZÉ JUTÁSÉRT (MISKOLC)
2. FORDULÓ

DVTK JEGESMEDVÉK–ACRONI JESENICE (szlovén) 4–3 (1–1, 1–0, 2–2)
Miskolc, 1400 néző. V: Garbay (francia), Somos, Soós D. (mindkettő magyar)
DVTK: Adorján– Sagert (1), Dudas – Pavuk, Somogyi, GALANISZ 1 (1); GŐZ 1 (1), Leppänen – Dansereau 1, TÓTH A. (2), HAJÓS 1 (1); Laczkó, Vojtkó (1) – Booras, Miskolczi, Láda B.; Cseter, Popovics, Ritó. Edző: Mayer Péter
JESENICE: Us – Erman (1), Tosic – Rajsar, Remar (1), Manfreda – Ejup, Dolinsek – Cimzar, Pesjak 1, Jeklic – Rakovic, CERKOVNIK (1) – ZIDAN 2, Sodja, Brus (1); Kraigher – Lahajnar, Glavic. Edző: Dejan Varl
Kiállítások: 12, ill. 16 perc + 10 perc fegyelmi (Rasjar)
MESTERMÉRLEG
Mayer Péter: – Teljesen megérdemelten nyertünk, a mérkőzés alatt végig a mi akaratunk érvényesült, végig mi tudtunk dominálni, ami nagy szó, hiszen az ellenfél is nagyon erős csapat. Ezen a meccsen megcselekedtük a kötelezőt, a vasárnap érdekes nap lesz – csak az égiek tudják, milyen végkimenetellel…
Dejan Varl: – Kemény, izgalmas mérkőzés volt, egészen a végéig. Nagyon erős ellenféllel szemben álltunk helyt tisztességesen. Sok energiánkat emésztették fel a párharcok, de nem lehetek elégedetlen sem a küzdeni akarással, sem a teljesítménnyel. Még mindig versenyben vagyunk, vasárnap is nagyon koncentrálunk.

A MÁSIK MECCSEN
Mogo Riga (lett)–CH Jaca (spanyol) 6–3 (0–2, 4–1, 2–0)

VASÁRNAP
Mogo Riga–Acroni Jesenice 15.30
CH Jaca–DVTK Jegesmedvék 19.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik