Drámai csatában győzött a Dallas, és bejutott a főcsoportdöntőbe

Vágólapra másolva!
2008.05.05. 09:54
Az NHL rájátszásában keleten a Pittsburgh, nyugaton pedig a Dallas masírozott be a főcsoportdöntőbe, miután mindkét együttes hazai pályán, hosszabbítás után győzött. Így kialakult a döntők párosítása: a Stars a Red Wings, a Penguins pedig a Flyers ellen harcolhat tovább a Stanley-kupáért.
Örömünnep dallasi módra - főcsoportdöntős a Stars
Fotó: Reuters
Örömünnep dallasi módra - főcsoportdöntős a Stars
Örömünnep dallasi módra - főcsoportdöntős a Stars
Fotó: Reuters
Örömünnep dallasi módra - főcsoportdöntős a Stars

A Dallas és a Sharks a hatodik meccsen is hű maradt ahhoz, amit eddig a rájátszásban egymás ellen produkáltak. Az első öt találkozóból négyen egygólos győzelem született, és háromszor csak a hosszabbítás döntött.

Izgalomban nem volt hiány a hatodik, dallasi találkozón sem. A hazaiak összesítésben 3–2-re vezettek a találkozó előtt, így abban a tudatban léphettek jégre Mike Modanóék, hogy egy újabb siker már főcsoportdöntőt ér számukra.

Ennek megfelelően Antti Miettinen góljával előnyhöz is jutottak a hazaiak, a második játékrészben, de az utolsó harmadban Ryane Clowe egyenlített, és mivel több gól már nem született jöhetett a hosszabbítás.

Jött is szépen sorjában: előbb az első, majd a második, a harmadik, csak éppen a mindkét együttesnél várva várt gól nem akart érkezni.

Egészen a negyedik ráadás 10. percéig, amikor is Brendon Moroow nyolcadik rájátszásbeli góljával eldöntötte a meccset, és ezzel a párharcot is.

Az alapszakaszban ötödik helyen záró Dallas tehát azt követően, hogy búcsúztatta a tavalyi bajnok Anaheim gárdáját, most a nyugaton második San José Sharks ellen is nyert, és készülhet a Detroit elleni főcsoportdöntőre.

Keleten a Pittsburgh szintén hosszabbításos mérkőzésen jutott a döntőbe, miután Hossa ráadásban lőtt góljával győzött a New York ellen.

A Penguins hét év után jutott újra főcsoportdöntőbe, ahol a Philadelpihia Flyers lesz az ellenfele.

NHL, RÁJÁTSZÁS

NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ Dallas Stars–San José Sharks 2–1 h.u.
A négy győzelemig tartó párharcot a Stars nyerte 4–2-re, és bejutott a főcsoportdöntőbe.
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ Pittsburgh Penguins–New York Rangers 3–2 h.u.
A négy győzelemig tartó párharcot 4–1-re a Penguins nyerte, és bejutott a főcsoportdöntőbe.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik