A „sírból” hozta vissza továbbjutási esélyeit a San José Sharks

Vágólapra másolva!
2008.05.03. 10:58
Az NHL-ben magyar idő szerint szombat hajnalban egy mérkőzést rendeztek, méghozzá a Nyugati főcsoport elődöntőjében. Ezen az összecsapáson a San José Sharks hosszabbításban legyőzte a Dallast, így 3–2-re alakította a négy győzelemig tartó párharc állását.
A Dallas kapusa, Turco, a hazai Cheechoo kísérletét hárítja
Fotó: Reuters/ Robert Galbraith
A Dallas kapusa, Turco, a hazai Cheechoo kísérletét hárítja
A Dallas kapusa, Turco, a hazai Cheechoo kísérletét hárítja
Fotó: Reuters/ Robert Galbraith
A Dallas kapusa, Turco, a hazai Cheechoo kísérletét hárítja

A San José a második helyen zárta az alapszakaszt nyugaton, míg a főcsoport-elődöntőbeli ellenfele a Dallas csak az ötödik lett, így a papírforma a Sharks győzelmét ígérte a párharc előtt.

Ennek ellenére az ötödik találkozón hazai jégen az „életükért küzdöttek a cápák”, hiszen a meccs előtt összesítésben a Stars már 3–1-re vezetett.

Sőt két harmad után úgy tűnt, hogy az ötödik meccs a végállomást jelent a San José számára, ugyanis a Dallas 2–0-s előnyben volt Jere Lehtinen és Brenden Morrow egy-egy találatával.

Az utolsó játékrészre azonban hatalmasat változott a játék képe. Átvették az irányítást a hazaiak, és előbb Milan Michalek révén szépítettek, majd kilenc perccel a végső dudaszó előtt Brian Campbell egyenlített.

„Az utolsó harmad előtt megbeszéltük a fiúkkal, hogy minden mindegy alapon támadni fogunk, és amit csak lehet kapura lövünk – mondta a meccs után Jeremy Roneick, aki a Sharks egyenlítő gólját készítette elő. – Nem voltunk hajlandóak belenyugodni abba, hogy kiesünk.”

A nagy akarásnak pedig dallasi „nyögés” lett a vége, a hosszabbítás második percében ugyanis Joe Pavelski góljával nyert a San José, így a Nyugati főcsoport döntőjébe már bejutott Detroitnak továbbra is várnia kell ellenfelére.

A párharc hatodik összecsapását magyar idő szerint hétfőn hajnalban rendezik, Dallasban.

NHL, RÁJÁTSZÁS

Nyugati főcsoport
San Jose Sharks Dallas Stars 3–2, h. u.
A négy győzelemig tartó párharc állása meccs előtt: 3–2 a Dallas javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik