A Dunaújváros a házigazdákkal küzdhet meg a tornagyőzelemért

Vágólapra másolva!
2007.10.12. 13:17
A Kontintális Kupa elődöntőjébe jutásért játszik a hét végén a DAB-Extra.hu, amely majdnem egynapi utazás után csütörtökön kora este érkezett meg a hollandiai Tilburgba. A négyes tornán a házigazda Destil Trappers lehet a szezont jó formában kezdő újvárosiak elsőszámú riválisa, legalábbis ami a tornagyőzelmet és a továbbjutást illeti, míg a horvát KHL Mladost és a litván Energija Elektrenai papíron csak asszisztálhat a két esélyesebb csapat szerepléséhez.
A bajnoki ezüstérmes dunaújvárosiak nem kerültek nehéz csoportba
M. Németh Péter
A bajnoki ezüstérmes dunaújvárosiak nem kerültek nehéz csoportba
A bajnoki ezüstérmes dunaújvárosiak nem kerültek nehéz csoportba
M. Németh Péter
A bajnoki ezüstérmes dunaújvárosiak nem kerültek nehéz csoportba

A 2. fordulóban a B csoportba rendezőként az AaB Aalborg (dán), a Red Bull Salzburg (osztrák), Coventry Blaze (brit) és a Slavija Ljubljana (szlovén) kapott besorolást. Míg a D-ben a házigazda Podhale Nowy Targ (lengyel) mellett a Junoszt Minszk (fehérorosz), Kazzinc-Torpedo (kazah) és az első forduló győztese, a Miercurea Ciuc (romám) küzd meg egymással a továbbjutást jelentő egyetlen helyért. A három csoportgyőztes a 3. fordulóban a francia Grenoble vendége lesz, majd az E csoportból az első két helyezett jut be a Négyes Döntőbe, amelynek a házigazda lett HC Riga 2000 és az Ak Bars Kazan (orosz) már biztos tagja.
„Húsz órát buszoztunk, kellemesen fáradtak vagyunk – mondta ironikus és elcsigázott hangon Azari Zsolt, a DAB ügyvezető igazgatója. – Péntek délelőtt edzünk még egyet, a terv pedig az, hogy megnyerjük a tornát. Ám ez nem lesz egyszerű, mert van nálunk erősebb csapat, a holland. Az is kérdéses, mennyire lejt majd a hazai pálya, mennyire fújnak nekik a bírók – a szokásjog alapján fognak.”

A továbbjutás a holland bajnok Destil Trappers, a litván ligagyőztes Energija Elektrenai s a horvát második KHL Mladost legyőzésével érhető el, ami úgy sem egyszerű feladat, hogy az eredetileg szintén résztvevő ukrán bajnok, a HC ATEK Kijev csőd miatt visszalépett.


Így jöhettek képbe a horvátok, akik az első fordulóban az A csoport második helyen végeztek és nem kvalifikálták magukat a következő körre, de aztán – teniszből vett szakszóval élve szerencsés vesztesként - mégis oda kerültek. Döntő volt a szeptember közepi tornán, hogy a török Kocaeli Bsehir Kagitspor együttesét hosszabbításban 9-8-ra verték.

Hiszen a rendező, favorit, első helyen továbbjutó román SC Miercurea Ciuctől mindkét gárda kikapott. Míg a pont nélkül a csoport utolsó helyén végző spanyol CG Puigcerda csapatát mindketten legyőzték.


„Vladimir Matejov vezetőedző tökéletesen feltérképezte az ellenfeleket, és szokásához híven biztosan készül meglepetéssel is – folytatta Azari. – A Destil Trappers elég sok kanadai légióst foglalkoztat, ami nemcsak stílusban, hanem minőségben is meglátszik: hiába voltunk eddig mindig kicsit jobbak, most úgy tűnik, minimum utolértek bennünket.

„A litvánok és a horvátok elleni győzelem kötelező. Hangsúlyozom, elvben, mert inkább vagyok óvatos, mintsem rosszul süljön el a túlzott magabiztosság.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik