Rick Nash vezérletével a Columbus kiütötte a bajnok Anaheimet

Vágólapra másolva!
2007.10.06. 08:29
Négygólos vereséget szenvedett a bajnok Anaheim Ducks a Columbus otthonában az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság 3. játéknapján. A Blue Jackets legjobbja Rick Nash volt, aki mindegyik hazai találatban főszerepet játszott, két találatot szerzett, és két asszisztot jegyzett. A San Jose Vancouverben nyert, míg a New York Islanders gólzáporos meccsen győzte le a Sabrest Buffalóban.
Rick Nash (balra) karrierje eddigi legeredményesebb mérkőzését produkálta
AP
Rick Nash (balra) karrierje eddigi legeredményesebb mérkőzését produkálta
Rick Nash (balra) karrierje eddigi legeredményesebb mérkőzését produkálta
AP
Rick Nash (balra) karrierje eddigi legeredményesebb mérkőzését produkálta

Rick Nash pályafutása legjobb mérkőzését produkálta az Anaheim ellen, hiszen négy pontot szerzett a találkozón - két gólt lőtt, és két gólpasszt adott -, azonban rajta kívül mindenképpen dicséret illeti Pascal Leclaire kapust is, akinek ezen a mérkőzésen bevehetetlen volt a kapuja, a hálóőr huszonnyolc védést mutatott be.

A bajnok egyébként egy héten belül négy mérkőzést játszott, és meg is látszott a bajnok teljesítményén a rengeteg utazás okozta fáradtság, hiszen ezeket az összecsapásokat két kontinensen vívták a kacsák. Azonban Randy Carlyle vezetőedző nem ezzel magyarázta a súlyos vereséget.

„Ezek csak kifogások – mondta a találkozó után a szakember. – Így mennek ezek a dolgok. Nem volt elég energiánk ahhoz, hogy ugyanazon a szinten játszunk, mint ők.”

Jeremy Roenick két góljának jköszönhetően San Jose Vancouverben nyert. A harminchét éves center ezzel még közelebb került az amerikai gólrekordhoz, hiszen ennek a két találatának köszönhetően már 497-nél jár.

A a tizenkilencedik NHL szezonját kezdő Sarks játékosát csak ketten előzik meg a rangsorban. Joe Mullen 502-nél tart, míg a Dallas Stars kiválósága, Mike Modano 507-nél jár.

Mike Comrie vezetésével győzött a New York Islanders Buffalóban. A huszonhét éves center ugyanis kétszer volt eredményes a Sabres ellen 6-4-re megnyert meccsen, és ezen kívül két gólpasszt is jegyzett.

NHL, ALAPSZAKASZ

3. JÁTÉKNAP
Carolina Hurricanes Pittsburgh Penguins 4-1
Columbus Blue Jackets Anaheim Ducks 4-0
Buffalo Sabres New York Islanders 4-6
Atlanta Trashers Washington Capitals 1-3
Dallas Stars Boston Bruins 4-1
Vancouver Canucks San Jose Sharks 1-3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik