Wayne Gretzky óta az első mesterhármast lőtte Michael Nylander

Vágólapra másolva!
2007.04.18. 10:16
Az NHL, az észak-amerikai jégkorong-bajnokság rájátszásában súlyos, 7-0-s vereséget szenvedett az Atlanta New Yorkban a Rangers vendégeként, így utóbbiak a négy győzelemig tartó párharcban 3-0-ra vezetnek. Michael Nylander már a 32. másodpercben gólt szerzett, ezzel megadta az alaphangot a folytatásra. Leginkább saját magának: a mérkőzés legjobbja további két gólt szerzett és adott egy gólpasszt. Legutóbb - 1997. május 18-án - a legendás Wayne Gretzkynek sikerült Rangers-játékosként mesterhármast szereznie a rájátszásban.
Ez volt a második. Michael Nylander már ünnepli találatát
Reuters
Ez volt a második. Michael Nylander már ünnepli találatát
Ez volt a második. Michael Nylander már ünnepli találatát
Reuters
Ez volt a második. Michael Nylander már ünnepli találatát

A győztes csapatban Ryan Callahan duplát vállalt, míg Jaromir Jagr ezúttal megelégedett az asszisztokkal, igaz abból kiosztot négyet.

A mérkőzés nem a sportszerűség jegyében telt, a házigazdák 51, a vendégek 79 percnyi büntetést szedtek össze, többségét a harmadik felvonásban.

A Rangers kapujában Henrik Lundqvist 21 kapura tartó lövést hatástalanított, így hibátlanul zárta a mérkőzést.

A folytatás az Atlanta továbbjutási esélyeit illetően nem sok jóval kecsegtet.

A Pittsburgh remek formában zárta az alapszakaszt és így várta a rájátszást, ám az Ottawa elleni párharc negyedik összecsapásán hazai pályán szenvedett egygólos vereséget riválisától, így összesítésben 3-1-s hátrányba és roppant nehéz helyzetbe került.

Hiába, a rájátszásba már nem elég a fiatalos hév és lendület, az már egy másik világ.

A Vancouver 2-1-s összesítésbeli vezetést követően a negyedik találkozón idegenben verte a Dallast, így előbbiek már csak egy győzelemre állnak a továbbjutástól.

A találkozó első gólját az 50. percben a vendégek szerezték, amelyet a hazaiak még ki tudtak egyenlíteni, de a Vancouver második találata már válasz nélkül maradt. Az összecsapás érdemi részét, már ami a góllövést illeti, 4.43 perc alatt letudták a felek.

Kikapott az alapszakaszban kiegyensúlyozott teljesítményt produkáló Anaheim a Minnesotától, pedig 3-0-s előnyüket követően a Kacsáknak egy újabb siker már a továbbjutásukat eredményezte volna. Így viszont még dolgozniuk kell érte.

Gólnélküli első harmadot követően az Anaheim került előnybe, de a házigazdák még a bejező rész előtt egyenlítettek. A harmadik harmad három góllal aztán a Minnesotáé lett, de a párharcot már aligha fordítják meg.

A Flames Calgaryban egy góllal verte a Detroitot - a találkozót eldöntő gólt Jarome Iginla szerezte az 50. percben -, így összesítésben szépített és feljött 2-1-re. A negyeddöntőért folytatott küzdelem így teljesen nyílt maradt.

NHL, ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG:

RÁJÁTSZÁS:
New York Rangers - Atlanta Thrashers 7-0
AZ ÁLLÁS: 3-0 a New York Rangers javára
Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators 1-2
AZ ÁLLÁS: 3-1 az Ottawa Senators javára
Dallas Stars - Vancouver Canucks 1-2
AZ ÁLLÁS: 3-1 a Vancouver Canucks javára
Minnesota Wild - Anaheim Ducks 4-1
AZ ÁLLÁS: 3-1 az Anaheim Ducks javára
Calgary Flames - Detroit Red Wings 3-2
AZ ÁLLÁS: 2-1 a Detroit Red Wings javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik