Thierry Henry az U21-es francia válogatott új szakvezetője, érmet várnak tőle az olimpián – sajtóhír

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.21. 17:59
null
Thierry Henrytól olimpiai érmet vár a szövetség 2024-ben (Fotó: Getty Images)
A Le Parisien információi szerint a világ- és Európa-bajnok, valamint Bajnokok Ligája-győztes Thierry Henry veszi át az U21-es francia válogatott irányítását.

 

A portál úgy tudja, a Francia Labdarúgó-szövetség hétfő délután döntött arról, hogy az Arsenal és válogatott legendája, Thierry Henry ülhet le a francia U21-es nemzeti együttes kispadjára. A csapatot eddig Sylvain Ripoll vezette, az ő szerződése július 31-én lejárt.

A Le Parisien kiemeli, nagy az elvárás Henryval szemben, minimum a dobogó alsó fokáig kell vezetnie a válogatottat a jövő nyáron esedékes hazai, párizsi olimpián. Ez nem egyszerű feladat, tekintve, hogy a fiatalok az ezen a nyáron rendezett korosztályos Európa-bajnokságon nagy csalódásra a negyeddöntőben búcsúztak. Érdekességként lehet megemlíteni, hogy a portál szerint ha minden a tervek szerint halad, akkor a Paris Saint-Germain klasszisa, Kylian Mbappé is Henry segítségére lehet a játékokon.

A játékosként világ- és Európa-bajnok tréner első két vezetőedzői megbízatása kétségeket váltott ki, hiszen mindössze három hónapot ült a Monaco kispadján, míg a CF Montréalt csupán 29 meccsen át irányította. Másodedzőként a belga válogatott mellett is tevékenykedett, két időszakon keresztül, 2016 augusztusától 2018 októberéig, valamint 2021 májusától 2022 decemberéig.

A Le Parisien azt is írja, hogy Henry az állás mellett nem vállalhat televíziós szakértői munkát. A francia szövetség a hét végéig hivatalosan is bejelenti a hírt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik