PSG: a csapattársak a klubelnöknél panaszolták be Mbappét

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.08. 18:47
null
A csapattársak a klubelnöknél panaszolták be Kylian Mbappét (Fotó: Getty Images)
Az RMC Sports értesülései szerint a francia rekordbajnok Paris Saint-Germain hat játékosa – köztük két új igazolás – is továbbította a klub elnöke, Nasszer al-Kelaifi felé azt az interjút, amelyet Kylian Mbappé a sagája előtt adott a France Footballnak, s melyben kritizálta a klubot.

 

Mint ismert, a világbajnok támadó június 12-én közölte, hogy nem él az egy éves hosszabbítási opcióval, így 2024-ben minden bizonnyal távozik a párizsi klubtól. A támadóval még ezt megelőzően készített interjút a France Football, hiszen őt választották a legutóbbi idény legjobb labdarúgójának.

Az interjúban Mbappé többek között a PSG gyengeségeiről beszélt, s arra biztatta az újságírókat, hogy ezt a kérdést a klub vezetőségének tegyék fel, ne neki vagy csapattársainak.

„A játékosok mindent beleadtak. A futballban néha szembe kell nézni azzal, amit plafonnak hívnak” – mondta többek között Mbappé, utalva arra, hogy a párizsiak elérték a maximumot a Bajnokok Ligájában. A támadó szerint teljesítményét igazságtalanul kritizálták, de arról is beszélt, hogy a PSG egy „megosztó” klub.

Az RMC értesülései szerint az interjú nagy visszhangot váltott ki a PSG öltözőjén belül, s számos labdarúgónak nem tetszett, hat játékos – köztük két új igazolás – is nemtetszését fejezte ki Nasszer Al-Kelaifi klubelnök felé, aki az egyik játékostól azt az üzenetet kapta, hogy: „Ez sértés a klub számára.”

Al-Kelaifi megdöbbentőnek találta Mbappé megjegyzéseit, s azt mondta, ez a jelenlegi játékosok iránti tisztelet hiányát mutatja, de az új labdarúgók, az új vezetőedző és a szurkolók felé is az.

A PSG egyébként a napokban Christophe Galtier menesztése és Luis Enrique érkezése után beindult a piacon és előbb az Intertől távozó védő, Milan Skriniar, majd a Real Madridot elhagyó Marco Asensio, utánuk pedig a Sportingtól megvett Manuel Ugarte érkezését jelentette be, Al-Kelaifi pedig a napokban azt mondta Mbappéról: „Nem létezik, hogy a világ legjobb játékosa ingyen távozzon.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik