Ligue 1: a Real Madridtól érkezett a PSG új igazolása – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.06. 14:08
null
Marco Asensio három évre aláírt a PSG-hez (Fotó: Getty Images)
A francia rekordbajnok Paris Saint-Germain hivatalos honlapján számolt be róla, hogy Luis Enrique kinevezése és Milan Skriniar bejelentése után újabb játékossal, a spanyol Real Madridtól távozó Marco Asensióval erősítette meg keretét, aki 2026-ig írt alá.

 

Mint ismert, a PSG-től az idény végeztével többek között Lionel Messi és Sergio Ramos is távozott. A párizsiak csak szerdán jelentették be, hogy napra pontosan egy év után távozik a vezetőedzői posztról Christophe Galtier, akinek helyét nem sokkal később Luis Enrique, a spanyol válogatott korábbi szövetségi kapitánya vette át.

A szakvezető érkezésének bejelentése után a PSG előbb az Intertől ingyen átigazoló Milan Skriniar megszerzéséről adott hírt, majd nem sokkal később a Real Madridtól ugyancsak kontraktusa lejártával távozó Marco Asensió szerződtetését is bejelentette.

A spanyol támadó Mallorcán nevelkedett, s 2015-ben igazolt a Real Madridhoz, amely egy évre Barcelonába adta kölcsön az Espanyolhoz, de 2016-os visszatérése után a királyiakat erősítette, s háromszor nyert Bajnokok Ligáját, spanyol bajnokságot és európai Szuperkupát, négyszer pedig klubvilágbajnokságot.

Asensio minden sorozatot figyelembe véve 286 mérkőzésen 61 gólig és 32 gólpasszig jutott, ám nem volt állandó tagja a Real Madrid kezdőjének, a mögöttünk hagyott idényben úgy ért el 12 gólt és nyolc asszisztot, hogy 51 mérkőzésen csupán 1996 perc jutott neki, azaz mérkőzésenként átlagosan 39 percet játszott.

Asensiónak 2023. június 30-án járt le a szerződése a Real Madridnál, így a PSG-hez szabadon igazolható játékosként, ingyen érkezett, s 2026-ig írt alá.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik