L. M.
2023.06.03 19:14 Frissítve: 2023.06.03 19:44

PSG: Lionel Messi távozik a klubtól – hivatalos

A francia labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain a hivatalos oldalán bejelentette, elhagyja a klubot a hétszeres aranylabdás, világbajnok argentin támadó, Lionel Messi.

Lionel Messi két idényt töltött el a PSG-ben (Fotó: Getty Images)

 

Lionel Messi 2021 nyarán a Barcelonától érkezett a Paris Saint-Germainhez, akkor augusztus 29-én, a Reims ellen debütált. Minden sorozatot figyelembe véve 74 meccsen öltötte magára a párizsiak mezét, 32 gólt szerzett és 35 gólpasszt osztott ki.

A francia fővárosban töltött ideje alatt az argentin válogatottal megnyerte a 2022-es katari világbajnokságot, valamint pályafutása során hetedszer is megkapta az Aranylabdát.

„A Paris Saint-Germain büszke arra, hogy minden idők legnagyobb futballistáját soraiban tudhatja, és meghatottsággal kíván még sok sikert Leónak pályafutása hátralévő részében” – áll a klub hivatalos közleményében.

„Szeretnék köszönetet mondani a klubnak, Párizs városának és az embereknek ezért a két évért. Minden jót kívánok a jövőben” – nyilatkozta Messi, aki szombat este a Clermont ellen játssza utolsó mérkőzését a PSG-ben.

Egyelőre nem tudni biztosan, hol folytatja a 35 éves klasszis. Hallani lehet a szaúdi Al-Hilal érdeklődéséről, ám a legtöbbször Messi barcelonai visszatérésének lehetőségét fejtegetik az újságírók. Utóbbi esetben állítólag az MLS-ben szereplő Inter Miami szerződtetné a világbajnok futballistát, majd egy évre kölcsön is adná a katalánoknak, akiknek ez nagy segítség lenne a pénzügyi nehézségeik miatt.

 

2023.08.08 14:16:42

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

Tizennyolc csapat, három+egy BL-résztvevő, két kieső, egy osztályozós csapat.

2023.05.20 14:15:20

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

A távozó sportvezető eladósodott egyesületből a világ egyik legértékesebb klubjává emelte az OL-t.

2023.05.05 19:58:50

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nasszer al-Kelaifi, a PSG nagyfőnöke, akin keresztül a katari állam pénzelte a klubot – így állta például Messi fizetését is –, elérkezettnek látta az időt, hogy harcba induljon az egókkal szemben. Lehetett volna korábban is, de akkor akár Messivel, akár más szupersztárral szemben több lett volna a veszítenivalója, mint most az öt mérkőzés.

2023.03.23 00:04:42

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sokéves átlag azt mutatja, hogy nemcsak a pályán nyújtott teljesítménye szokott csapatkapitányságra érdemesíteni egy futballistát, hanem az életkortól nem feltétlenül függetleníthető emberi érettség, a befolyásoló, közösségformáló erő is. Akire ezért-azért felnéz a többség, és akinek »közlekedik annyi vér a rendszerében«, hogy indokolt (vagy annak vélt) esetben egy szupersztárra is rászóljon.

2023.03.11 14:47:44

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

A 30 éves Will Still útja a Football Managertől a francia élvonal kispadjáig – edzői papírok nélkül.